Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с говорител

Featured Replies

Здравейте ,

Проблемът ми е следния - Видях , че в шкафа имах едни стари говорители и ми хрумна една идея с тях.Включих ги да пробвам дали работят , но и двата дрънчаха (видимо няма никъде скъсано или протрито по мембраната).Направих грешката , че махнах тази част (оградената в жълто) , за да ги изчистя малко защото имаха стружки и вероятно заради тях са дрънчали.Сега немога да налгася тази долната част (която се слага върху магнита) и мембраната стои неподвижна.По-точно немога да я наместя точно , защото магнита я придърпва и става много трудно.Ето и горната част на говорителя.Някой да знае , дали има някъква специфична техника за нагласяне ? Или нищо нестава вече от него.

ПП:Разглобил съм само единия.Става въпрос за тази част : СНИМКА ... Може ли да се сглоби или не ?

Редактирано от PaLMaL (преглед на промените)

Може, след като в завода са го постигнали. А вие разполагате ли с заводските условия? Пътят на този високоговорител се разклонява на две. Към кофата или да го лепнете на електромера (ако е аналогов) отгоре. благодаря за вниманието

• Автор

Добре , а ще ми кажете ли колко горе-долу струва един такъв говорител - 16см.Предполагам , че има и за около 8-9лв нали? Нямам изисквания към качеството.

Здравейте ,

Проблемът ми е следния - Видях , че в шкафа имах едни стари говорители и ми хрумна една идея с тях.Включих ги да пробвам дали работят , но и двата дрънчаха (видимо няма никъде скъсано или протрито по мембраната).Направих грешката , че махнах тази част (оградената в жълто) , за да ги изчистя малко защото имаха стружки и вероятно заради тях са дрънчали.Сега немога да налгася тази долната част (която се слага върху магнита) и мембраната стои неподвижна.По-точно немога да я наместя точно , защото магнита я придърпва и става много трудно.Ето и горната част на говорителя.Някой да знае , дали има някъква специфична техника за нагласяне ? Или нищо нестава вече от него.

ПП:Разглобил съм само единия.Става въпрос за тази част : СНИМКА ... Може ли да се сглоби или не ?

Може да се оправи, като използваш картон с подходяща дебелина, но първо ще махнеш мембраната, после пак така ще центроваш мембраната по същия начин с по тънък картон и ще я залепиш. Иначе за няколко лева ще ти го оправят където ремонтират говорители.
  • Автор

Ами аз като местя долната част , която се залепва за магнита , би трябвало поне да издава някакъв шум като се докосва до металното фолио на мембраната , а то никакъв звук не издава.

Може да се оправи, като използваш картон с подходяща дебелина, но първо ще махнеш мембраната, после пак така ще центроваш мембраната по същия начин с по тънък картон и ще я залепиш. Иначе за няколко лева ще ти го оправят където ремонтират говорители.

А ще опишеш ли по-подробно как да го оправя с хартийка ?

Ами аз като местя долната част , която се залепва за магнита , би трябвало поне да издава някакъв шум като се докосва до металното фолио на мембраната , а то никакъв звук не издава.

А ще опишеш ли по-подробно как да го оправя с хартийка ?

Това дето си го отлепил и не можеш да го центроваш /защото се привлича от магнита/ го центроваш с картон навит на тръба с подходяща дебелина /набутваш го в процепа между магнитите/. Като го залепиш вадиш картонената тръбичка и всичко е О.К. После по същия начин процедираш с центроването на мембраната. Даже и нищо да не постигнеш ще си тренираш инженерните заложби.

Айде поздрави и успех!

• Автор

Мерси , ще пробвам.А да питам проблем ли е , ако фолиото (търбата на мембраната) е леко намачкана ?

Мерси , ще пробвам.А да питам проблем ли е , ако фолиото (търбата на мембраната) е леко намачкана ?

проблем е.

затова и не писах как се ценрова,разбрах че е намачкана.сега трябва да се пренавие,но говорителчето е малко и не си струва играчката.

ако искаш да го пренавиваш,на отлепената метална част на мъгнита се навива ечин слой филм от фотоапарат.върху него се навива един слой фолио.навиваш меден проводник със същото сечение.

обливаш намотката със секундно лепило.

зглабяш магнита като го центроваш със същата лента.тя се замества във процепа и обливаш мъгнита със същото секундно лепило.

вадиш лентата и мъгнита е готов.

взимаш накъдрената перфорирана мембрана,намирасе под хартиения конус.

нанизваш намотката и се слага във магнита попълваш със фотолентата за да е плътно заместено всичко.лепиш със секундно лепило.

слагаш от горе големият конус и отново мажеш със лепилото.

вадиш лентата от намотката и говорителя е готов.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Сигурно ще е проблем но нищо не ти пречи да пробваш. Ако направиш всичко точно не трябва да опира никъде мембраната като се движи напред и назад. Ако опира звукът ще е отврат и дотам.
  • Автор

Мисля да се отказвам от него.Пробвах , но нестава.Уж е има разтояние межту магнитите , но пак мембраната е неподвижна.Ще купя един нов и ще се реши проблема.А да питам - как се казваха тези жички , които водят от крачетата на говорителя до мембраната ? (имат ли конкретно наименование? )

Редактирано от PaLMaL (преглед на промените)

Мисля да се отказвам от него.Пробвах , но нестава.Уж е има разтояние межту магнитите , но пак мембраната е неподвижна.Ще купя един нов и ще се реши проблема.А да питам - как се казваха тези жички , които водят от крачетата на говорителя до мембраната ? (имат ли конкретно наименование? )

Аз да ти дам един много добър съвет.

Не се занимавай с глупости, защото няма да можеш да го направиш това. И понеже съм забелязал че си купуваш доста често разни джидавки, отиди на магазина и похарчи някой лев за нови говорители.А проводника за който питаш е много гъвкав многожичен, за да не влияе на мембраната. Не се използва какъвто намериш. Последният си има номенклатурен номер, който сега не мога да ти го посоча.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Не , няма да се занимавам повече с този.А иначе кабела ми трябва за друго нещо.Но мерси все пак за бързите отговори :)

Не , няма да се занимавам повече с този.А иначе кабела ми трябва за друго нещо.Но мерси все пак за бързите отговори :speak:

Такъв кабел можеш да си намериш от завод "Гроздан Николов" Благоевград. Там правят високоговорители. Подобен на него има руски по магазините но е по тънък и с тефлонова изолация. Изключително гъвкав, бял на цвят. Тефлоновата изолация е навита спиралообразно на кабела.

• Автор

Ами проблема е , че аз съм от Пловдив.Утре мисля да намина в един магазин специално за електроника - VIKIWAT.Иначе точно такъв ми трябва - с тефлонова изолация.Нямам претенций към цвета.

Ами проблема е , че аз съм от Пловдив.Утре мисля да намина в един магазин специално за електроника - VIKIWAT.Иначе точно такъв ми трябва - с тефлонова изолация.Нямам претенций към цвета.

В Пловдив - от бившият завод за принтери , сега не знам какво е станало с него.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.