Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при създаване на домашна мрежа под Win 7

Featured Replies

Разполагам с настолен компютър и лаптоп. Ето и малко информация за тях 1-во:

Компютър А (настолен):

Дъно: ASRock 880GXH/USB3

Процесор: AMD Athlon II X4 640

RAM: 2x2 GB DDR3 Kingston Hyper X blu 1600

Хард: WD Caviar Blue 500 GB SATA III

Кутия+захранване: CM Elite 430 Black със 500 ватовото захранване

Връзка към интернет посредством: Безжичен USB адаптер TP-LINK TL-WN722N

Операционна система: WIndows 7 x86 Ultimate MSDN, ъпдейтната до SP1

Компютър Б (лаптоп):

HP Compaq 615

Връзка към интернет: чрез вградената безжична карта, която е 54 Mbps

Операционна система: Windows 7 x86 Ultimate MSDN (даже мисля че и двата реализа са едни и същи)/ не е ъпдейтната до SP1, въпреки това се правят редовни ъпдейти.

Рутер:

TP-Link TL-WR1043ND

Интернет:

Обикновен LAN от квартален доставчик.

И сега проблема:

Искам да вкарам двата компютъра в домашна мрежа, за да мога да шервам файлове м/у тях. Изчетох няколко статии като тази или статията във сайта на M$, както и други. Спазвам инструкциите, но когато отида на 2-рият компютър нямам "Join" опцията. Не вижда създадената вече на 1-вият компютър група. Без значение кой е 1-ви и 2-ри, пробвал съм и от двата да създам. Пробвах и със свалени защитни стени (вградената в Windows, не някоя допълнителна). Ползвам Avast! Free ако има значение. За момента единственият ми начин за споделяне на файлове м/у двата компютъра е чрез флашка в рутера, която е добавена на Network Drive и на двата компютъра. Върши работа, но е само 8 GB и е малко неудобно. Иска ми се директно да можеше да става номера. Също така пуснах вграденият съветник за откриване на проблеми и той докладва, че часовниците трябва да са синхронизирани. Настолният синхронизирах с time.microsoft.com, но лаптоп-а отказва да се свърже със сървъра. Видимо часовниците са ОК, говорим за разлика от няколко секунди може би... Друго, което ме наведе на размисъл е, че на настолният правих рисет на BIOS-a и часовника на BIOS-а не е настройван. Дали не е там проблема? Друго, което може би е важно- и на двата компютъра администраторските акаунти се казват quickJO и няма създадени други акаунти. Възможно ли е проблема да идва от еднаквите имена? Надявам се да помогнете и ако трябва ще дам още информация.

Благодаря предварително!

Да си правил някакви "оптимизации" със спиране на услуги на системите ? Пробвай синхронизиране с някой сървър оттук : http://www.pool.ntp.org/en/ Пингват ли се двете машини ? Ако да, пробвал ли си достъп директно по IP адрес ?

• Автор

Настолният се синхронизира с pool.ntp.org, но лаптоп-а даде грешка пак: ето снимка. Не съм спирал никакви услуги и тн. Единствено съм спрял някои програми да не се зареждат заедно с ОС-а... Така че оптимизация не е имало.

@pataran- точно това правя, но нямам "Присъединяване"/"Join"...

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

Направи така: 1 На двата компютъра Computer name ги направи с различни имена наример: quickJO-pc и quickJO-laptop 2 Пусни си протоколите на мрежовата карта ,ако не са пуснати file and printer sharings for microsoft networks 3 Рестарт на компютрите. Сега би трябвало да стане.

• Автор

Това се оказа и проблема... Благодаря много! Никога нямаше да се стя, че компютрите са кръстени с едно и също име... След преименуването им на quickJO-PC и quickJO-Laptop всичко си заспа! Отново благодаря!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.