Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резолюция 1920х1080 (Full HD)

Featured Replies

Здравейте. Имам питанка. Значи, мониторът ми си поддържа резолюция 1920х1080 без проблеми, но в момента го ползвам на 1600х900. Някой беше ми казвал обаче, че при максимално товарене мониторът доста по-бързо губи живота си, а и нерядко гърмят пиксели. Мит или истина е това? Благодаря!

Здравейте. Имам питанка. Значи, мониторът ми си поддържа резолюция 1920х1080 без проблеми, но в момента го ползвам на 1600х900. Някой беше ми казвал обаче, че при максимално товарене мониторът доста по-бързо губи живота си, а и нерядко гърмят пиксели. Мит или истина е това? Благодаря!

мит, моя си е на максимална (1920х1200) и повече от 3 и половина години нямам никакъв проблем

Това се отнася за старите CRT монитори, но при тях ги товареше повече високата честота на опресняване.

При LCD мониторите е най-добре да се държат на Native(при мен е 1920х1080 75Hz) резолюция и честота.

Тука някъде в ръководството ми пише, че под 24 инча уж трябва да е 1680х1050 (моят е 21.5")

По-добре от гледна точка на образа е да си го пуснете на най-високата, защото тогава ползвате 1:1 точките на екрана, иначе има интерполация и замазване като следствие. А моя като е 15 инчов (на нотбук) значи не трябва да го пускам на такава разделителна способност, така ли?

• Автор

Ами, да ти кажа честно, на по-ниските се замазва доста и това ме дразни, а и товари очите повече. В момента образът си е кристален и ми допада отвсякъде. Просто двама-трима души бяха ми казали, че това изтощавало монитора и щял бързо да замине...

Ами, да ти кажа честно, на по-ниските се замазва доста и това ме дразни, а и товари очите повече. В момента образът си е кристален и ми допада отвсякъде. Просто двама-трима души бяха ми казали, че това изтощавало монитора и щял бързо да замине...

Тези "двама-трима" да бягат по-надалеч от компютърен хардуер...Както казаха колегите по-горе, слагай на макс и си свиркай. :rolleyes:

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Няма такова нещо, ползването на LCD монитор на резолюция различна от стандартната си е мазохизъм за мен. Пикселите горят предимно в началото при първите пускания на монитора. С интензивното използване след време ще му падне подсветката, но това е неизбежно за всеки монитор. Правиш го на натив резолюшън, нагласяш си яркост, контраст и тн. както ти е удобно на очите и да не ти пука.
  • 2 седмици по-късно...

Момчета, имам въпрос. Понеже си взех Full HD монитор, трябва ли да си взимам някакви такива HDMI кабели като го включвам към компютъра и лаптопа или си праскам директно със стария вид кабел или някакви видеокарти, на които пише HD и така нататък.

Редактирано от todorr (преглед на промените)

Момчета, имам въпрос. Понеже си взех Full HD монитор, трябва ли да си взимам някакви такива HDMI кабели като го включвам към компютъра и лаптопа или си праскам директно със стария вид кабел или някакви видеокарти, на които пише HD и така нататък.

HDMI кабел ти трябва само ако го включваш към телевизор. За свързване към компютъра/лаптопа се използват DVI/D-Sub изходите. И наличието на видео ускорител, който поддържа видео с висока резолюция не е задължително.

Е да обаче аз в комплекта нямах такъв DVI/D-Sub кабел, а само обикновения кабел. Сега трябва да го купувам ли?

Да, монитора има DVI изход и 2 HDMI изхода. Значи ще трябва да търся такъв кабел. Обаче все още се чудя защо не е бил включен в комплекта. Иначе мерси.

Аз си ползвам домашния компютър монитора му на 1080p резолюция вече 2-3 години под убунту и няма никакви проблеми,а е 19" asus.

Толкова ли е трудно да разберете ? LCD мониторите трябва да са си на нативната резолюция , нито по-висока , нито по-малка. Защо ? Защото на Вас няма да Ви е приятно да гледате размазана картина , нали ?

Толкова ли е трудно да разберете ? LCD мониторите трябва да са си на нативната резолюция , нито по-висока , нито по-малка. Защо ? Защото на Вас няма да Ви е приятно да гледате размазана картина , нали ?

Абсолютно си прав !!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.