Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за процесор Core i5

Featured Replies

Имам процесор Core i5 480M и искам да попитам колко му е общата честота, защото в everest пише, че е Dual Core, а по-надолу ми дава CPU#1/Core#1/1 - 2.6 GHz, CPU#1/Core#1/2 - 2.6 GHz, CPU#1/Core#2/1 - 2.6 GHz, CPU#1/Core#2/2 - 2.6 GHz. Четох, че Core i5 били двуядрени с четири нишки, но това нищо не ми говори, ако може да ми обясните?

Редактирано от hunterex (преглед на промените)

Има две физически и две логически ядра.Реално е двуядрен но е направен така,че да работи като четириядрен.

Има две физически и две логически ядра.Реално е двуядрен но е направен така,че да работи като четириядрен.

И все пак не работи като 4-ядрен, доближава се, но не. Все пак това са "виртуални" ядра и няма как да изместят 2 физически.

По въпроса- Да, процесора ти е двуядрен с работна честота 2,6 GHz.

Но е значително по добър от нормален двуядрен без логически ядра ;)

• Автор

И все пак колко е общата честота 5.2 GHz или 10.4 GHz, ама 10.4 GHz ми се струва много, май е първото.

И все пак колко е общата честота 5.2 GHz или 10.4 GHz, ама 10.4 GHz ми се струва много, май е първото.

Честотата е 2.6 GHz. Всяко ядро работи на тази честота. Не се сумират. Така че 2.6 GHz.

Обикновено ядрата не смятат информацията заедно. Всяко ядро си смята със своя собствена честота, която в случая е 2.6GHz. Ако имаш 4 глави, всички ще мислят ли като една обща? Не мисля. Ще е по-добре всяка от главите да сметне сама различно решение на една и съща задача. Така ще имаш 4 решения :baby:, а не 1.

Редактирано от Bfaf (преглед на промените)

По въпроса- Да, процесора ти е двуядрен с работна честота 2,6 GHz.

Не се сумира. Всяко ядро си е само за себе си. Всяко си изпълнява отделна функция. Честотите не се събират, умножават, делят, коренуват, изваждат или каквито и да са други математически действия. Или със един МНОГО опростен пример:

Имаш пуснати 2 програми- Skype и FireFox. Едното ядро се занимава със Скайпа с честота 2,6 GHz, другото се занимава отделно от първото с Лисичката отново с честота 2,6 GHz и не можеш да кажеш, че двете програми заедно се обработват с 5,2 GHz, защото не е така!

Теоретично HT увеличава до 30% производителността в някои приложения , в други е възможно намаляването и. Грубо казано , 15-20% е по-бърз от процесор без HT , при една и съща честота. Успех :cool:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.