Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

мерси и аз калкулирах сега енергията ръчно

athlon - 95w

HDD - 15W

VGA - 160W

какво друго имам като консумация на енергия? Записвачката не я използвам, имам 5-6 вентилатора и евентуално дъното ако дърпа нещо... взех да се надъхвам повече за картата

Мале какви дилеми и притеснения за нищо.Както каза колегата Людмил сложи 270 вата да дърпа под товар системата.Захранването ти дава 336 вата на 12 волтовите линии и това е ПНФ все пак.Гледам примерни конфигурации с Е8400 на 3.6гхз с гтх 460 768мб 2х2 памет , че и куад кор на Интел с тази видеокарта и това захранване съм виждал по форумите.Не виждам смисъл да сваляш честоти и подобни.Взимай пукай игрички и това е :cool:
  • Отговори 76
  • Прегледи 5,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Добре, решил съм вече. Чакам да ми пише този човек да се видим и да тествам видеокартата. Освен, че ще сваля най-новите драйвери и ще я проверя с GPU-Z, какви други тестове мога да и направя преди да я купя?

MSI Kombustor в пакета на MSI Afterburner - пусни теста няколко минути да загрее хубаво картата - не трябва нито да забива, нито да има артефакти по картината.

• Автор

Добре де тази 5850 е доста по-евтина за 250лв чисто нова, ако е г.д равна по производителност на GTX 460 по-добре да си взема нея. Никога не съм мислил за ати и незнам какво могат, ако са г.д еднакви по-добре атито чисто ново да си взема. П.П. Поразрових се в сайтовете и на цена 250лв ми се струва, че нещо не е както трябва, никъде в друг сайт не я намерих дори за 300

Редактирано от kichuka (преглед на промените)

Изглежда е на промоция или нещо такова: "Всеки клиент може да закупи само по един брой от този продукт!"

На мен ми се струва като много добра оферта, 5850 е по-бърза от 460.

П.П. Поразрових се в сайтовете и на цена 250лв ми се струва, че нещо не е както трябва, никъде в друг сайт не я намерих дори за 300

Имаше я в Никем за около 230лв., но един приятел докато се начуди и изчезна. После започна да се чуди за 5830 Xtreme за 177лв. и тя изчезна. Така че, за 250лв. си е добра цена. Бих те посъветвал, въобще да не се чудиш.

• Автор

няма вариант да е няква орязана версия нали

Не, даже е малко по-добра от класическата 5850. Тази е с платка от 6850, доколкото знам и старите чипове, които от АМД разчистват. Затова е и по-евтина. Подобрено е охлаждането, регулаторите на напрежение... Все пак GTX460 има и NVIDIA® PhysX®, което не е за пренебрегване.

Не е орязана, ето я картата: SAPPHIRE HD 5850 Xtreme 1GB GDDR5

Само че харчи малко повече и се увери, че имаш необходимите конектори:

2 X 75Watt 6-pin PCI Express power connector is required. - Иначе с преходници :rolleyes:

• Автор

нямам ги, но и сегашната ми карта е с преходници. Повече енергия от GTX-460 ли иска

• Автор

разглеждам и аз из сайтовете, ама тази статистика какво означава 262? Ако 262 вата е за цялата система супер. Но, ако е само за картата само хахааа по-добре да лягам да спа с мойто захранване, съжалявам че питам, но все пак затова е форума, да си помагаме :)

• Автор

значи спокойно мога да си я поръчвам, така ли да разбирам, имам 5-6 вентилатора и 2 харда. И по e-mail или по телефона да я поръчам?

Най-удобно според мен е да се чуете с хората и да се разберете, но това са си вече лични предпочитания. Ще можеш да питаш каквото искаш и да се разберете по-бързо.

• Автор

и на мен ми е по-удобно като цяло още малко ще помисля и ще се обадя да видя дали работят днес. П.П. Звънях, но не ми вдигат, явно почиват днес. Да отказвам ли за GTX-a втора ръка

По-добре не отказвай, преди да си я поръчал. Може да са я пуснали за реклама тази карта и да я нямат в наличност.

• Автор

а искам да питам каква е разликата между тази и тази? Виждам мегабайтите, но това green на първата, какво значи? Усеща ли се разликата между двете карти ? Доколкото знам green консумира по-малко енергия, но сигурно и като производителност е по-слаба...

Хм, интересно се получава. Моя приятел, който се чудеше за 5850 и после за 5830, накрая взе PALIT-GTX460-GREEN-768M. Тази карта е с 288 процесорчета и честота 648MHz, 768MB памет и шина 192bit. Другата е с 336 CUDA Cores на 700MHz, 1024MB памет с шина 256bit. Първата е с цена 214лв. и лесно се овърклоква, доколкото знам до честота над 800MHz, затова е привлекателна. Втората е 287лв. и също се клоква добре. Като цена/производителност, първата е по-добра, според мен.

• Автор

Изчезна промоцията от плесио :ph34r: , сега накъде да се насочвам пак ли към asusa втора ръка

Много ми е интересн избора на думи ... Дилема е нещо друго, това е въпрос на избор!

• Автор

в началото беше дилема между нова GTS 450 и GTX 460 на старо... В последствие се промени тематиката

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.