Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

инсталиране на windows xp

Featured Replies

здравейте имам един проблем компа ми е intel® Celetron®CPU 2.80GHz , RAM 2.00 GB 32-bit . значи ,преди компа беше с windows xp но реших да му сложа windows 7 и така инсталирах го всичко добре но прекалено много бави а с windows xp работеше доста бързо и реших да сложа пак windows xp започнах да инсталирвам windows xp но ми казва че не може да открие твърдия диск купих нов диск 500 гб но пак същото не иска windows xp и windows professional да ги инсталира а с windows vista и windows 7 няма проблем . ако знаете моля кажете какво да направя за да инсталирам windows xp или windows професионал . благодаря предварително.

здравейте имам един проблем компа ми е intel® Celetron®CPU 2.80GHz , RAM 2.00 GB

32-bit . значи ,преди компа беше с windows xp но реших да му сложа windows 7 и така инсталирах го всичко добре но прекалено много бави а с windows xp работеше доста бързо и реших да сложа пак windows xp започнах да инсталирвам windows xp но ми казва че не може да открие твърдия диск купих нов диск 500 гб но пак същото не иска windows xp и windows professional да ги инсталира а с windows vista и windows 7 няма проблем .

ако знаете моля кажете какво да направя за да инсталирам windows xp или windows професионал .

благодаря предварително.

Обяснете начина как го инсталирате.Трябва чиста инсталация с формат на дял С:

Възможно е новия ти хард диск да е SATA, а windows xp няма вградени SATA драйвери. Има една програмка си спомням, която вграждаше тези драйвери в исо файла на windows. Ако я намеря ще пиша.

САТА драйвърите не са вградени в XP и за това не открива харда. Vista и 7 са си със вградени драйвъри за SATA и за това там няма проблеми. Трябва по време на инсталацията, когато зарежда файловете, когато пита дали трябва ARID или други контролери да се иснталират да се натисне F6 и после тези драйвъри от дискета да се качат. Тогава ще открие харда. Може и да се вградят в инсталационният диск с nLite.

здравейте имам един проблем компа ми е intel® Celetron®CPU 2.80GHz , RAM 2.00 GB

32-bit . значи ,преди компа беше с windows xp но реших да му сложа windows 7 и така инсталирах го всичко добре но прекалено много бави а с windows xp работеше доста бързо и реших да сложа пак windows xp започнах да инсталирвам windows xp но ми казва че не може да открие твърдия диск купих нов диск 500 гб но пак същото не иска windows xp и windows professional да ги инсталира а с windows vista и windows 7 няма проблем .

ако знаете моля кажете какво да направя за да инсталирам windows xp или windows професионал .

благодаря предварително.

Най-вероятно ще ти трябват САТА драйверите по време на инсталацията.Ще ги намериш към дисковете или дискетите които си получил с купуването на компютъра.Ако нямаш такива си намери инсталационен диск с вградени САТА драйвери.

Ако имаш флопи и диск за дъното,разучи как да си запишеш на дискета драйверите за SATA контролера,или от BIOS си настрой да е на IDE mode.

Сега остава и аз да кажа, че може би проблемът е в САТА драйверите!

Аз пък си мисля,че ХР SP3 си има такива.Не съм имал проблем.

благодаря много стана наистина с nLite

Наистина,силно се съмнявам,че сам си се справил с интеграцията с nLite...aко изобщо си се справил!
  • Автор

Наистина,силно се съмнявам,че сам си се справил с интеграцията с nLite...aко изобщо си се справил!

гледах едно видео в you tube ,нищо сложно (като гледаш как го прави другият).

не може да знаем всичко ,цял живот се учим и умираме ненаучени.

не може да знаем всичко ,цял живот се учим и умираме ненаучени.

Но е важно да си вземаме поука от това,което успеем да научим.

Аз пък си мисля,че ХР SP3 си има такива.Не съм имал проблем.

Време е да спреш да си мислиш подобни неща. Някак си не върви вип потребител да пуска подобни постове.

Някак си не върви вип потребител да пуска подобни постове.

Е, той е ВИП защото си плаща :doh: и е *СПЕЦИАЛЕН*, но това е тема на друг разговор!

Здравейте, надявам се и на мен да помогнете, както е било и преди. Незнам дали това е мястото, но пък някой може да ме прати в правилната тема. Опитвам се да сложа едно ХР с SP2 на Toshiba NB100. Вмъкнах му необходимите драйвери(SATA,video,WLAN) и го качих на една флашка 8ГБ чрез WinSetupFrom USB 0.2.3(ако не бъркам). Пуснах го, разпозна си диска, аз го изтрих и ........ каза, е неможе да продължи, не запомних точно защо. Пуснах го пак и каза, е ми липсва <Windows root>\system32\hal.dll. Това от самото копие ли е, което ползвам или от оформянето на boot флашката нещо съм объркал? Всичко това го бях правил веднъж, но .......... Някакви съвети?

• 4 седмици по-късно...

Време е да спреш да си мислиш подобни неща. Някак си не върви вип потребител да пуска подобни постове.

Мисля си защото релийза беше с вградени такива.Грешката е моя.Извинявам се.

Е, той е ВИП защото си плаща :) и е *СПЕЦИАЛЕН*, но това е тема на друг разговор!

Коментирай си темата а не ме обсъждай мене.За това си има празни приказки и забава.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.