Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на Хард диск.

Featured Replies

Здравейте! Решил съм да си взема нов хард диск и съм се спял на 3 вида http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=15834 http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=19746 http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=32327 Кой от тях е по добар. Дънна платка- ASRock N68-S3 UCC BULK

Редактирано от pacy nikolov (преглед на промените)

Гласувам за: Western Digital Caviar Blue 500GB 7200 16MB SATA 3 - Аз съм с такъв и съм много доволен.

Съветвам те,ако нямаш големи претенции да си вземеш от добрите хардове 320ГБ. 500...за цена до 120...прилича на китайско тримесечие :biggrin:

Съветвам те,ако нямаш големи претенции да си вземеш от добрите хардове 320ГБ.

500...за цена до 120...прилича на китайско тримесечие :biggrin:

И на какво точно се обосновава тази преценка???? Цените на хардоветъе паднаха значително последната половин година и в момента 70 лв за 500 GB е напълно нормална цена! Още повече останаха само 3-ма играчи на пазара: Western Digital, Seagate и Samsung. Реално когото и да избереш, получаваш качество. Имам резерв към Samsung. Hitachi са собственост на WD. Кажи след като не те устройва цената на кой друг производител и на каква цена да си купи хард?? Огледал ли си пазара? Качеството е на ниво, лично аз харесвам WD, но и Hitachi не са никак лоши. Няма значение кой хард ще си вземе. А цените са си много добри и са си такива. Иначе нямаше да се препоръчват точно тези във всички нови конфигурации от колегите в раздела за нови компютри!

Western Digital, Seagate и Samsung.

А Сигейт купиха Самсунг така,че двама играчи.

Вярно... И тука стана като при процесорите... Избор "или-или". п.с. Този кабел е за захранването. Повечето захранвания си имат такива кабели. Погледни дали твоето няма. Иначе няма смисъл да се взима.

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

Подкрепям quickJO. Аз също съм със синия WD 500GB и съм много доволен. Моето захранване има само 2-Sata конектора, затова си закупих този преходник и нямам ядове.

Редактирано от kichuka (преглед на промените)

• Автор

Да не отварям нова тема. Може ли да ми кажете коя програма да използвам за да разделя диска на 2-ва дяла (C i D)

Този хард като основен ли ще го закачаш (демек с инсталиран Windows на него, или като "склад"). Защото като казваш C:/ и D:/ предполага инсталиране на ОС и тогава си има вграден инструмент и по време на инсталацията направо разделяш. А с Windows 7 е съвсем лесно.

• Автор

Ами ще инсталирам Windows на него, и ще си ползвам само него. Може ли да ми обясните как се разделя диска на дялове при инсталиране на уиндоус 7

Ами ще инсталирам Windows на него, и ще си ползвам само него.

Може ли да ми обясните как се разделя диска на дялове при инсталиране на уиндоус 7

В този момент:

Публикувано изображение

Цъкаш на "Drive Oprions", после на "New Volume", задаваш му размер - поне 30-40 GB, за да можеш да събереш спокойно ОС и допълнителните програми. Това ще ти е C: . От останалото място по същия начин си правиш D:, или по желание го разделяш на 2 или 3 дяла.

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

• Автор

Значи аз ще задам за C: да е 100гб или 120гб, и след това трябва пак да дам на "Drive Oprions", после на "New Volume" и да избера останалото за D:

Значи аз ще задам за C: да е 100гб или 120гб, и след това трябва пак да дам на "Drive Oprions", после на "New Volume" и да избера останалото за D:

Да. А ако искаш, D: можеш да го направиш и след инсталацията - Windows7 си има вграден Disk Management.

Само да кажа: Не виждам смисъл C:/ да е 100 GB. Просто при преинсталация със форматиране ще се губи всичко. Ц-то трябва да е с големина достатъчна да побере всички програми, заедно със самата ОС и да има малко свободно място. Аз лично съм сложил Ц-то 40 GB на всичките ми компютри. Но избора си е твой. Тези 500 GB няма да са 500, а реално 460 някъде, имай го в предвид. Колкото и да е странно производителите и ОС-а ползват различни мерни единици и от там идва разликата. Винаги е така. На всеки 16 GB се губи 1.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.