Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да направя реално IP?

Featured Replies

Здравейте,имам рутер tp-link wr740n и искам да знам как мога да си направя ип-то реално(все едно че компа ми е директно свързан с кабела за интернет).

• Автор

Явно нещо не сте разбрали.По принцип си имам реално ип,но като съм с рутер нямам(192.168.x.x).Например:без рутер мога да правя сървър за цс,с рутер не мога да правя защото нямам реално ип.

До колкото разбирам на теб ти трябва Port Forwarding. От сайта за настройки на рутера (по принцип е 192.168.1.1) потърси функцията Port Forwarding и отвори необходимите портове към твоето IP. Например ако е за сървър на CS ще ти са нужни 27015, 27016 и 27017. Или поне така мисля...

...ако е статичен вътрешния адрес, в противен случай (автоматично от DHCP) ще трябва да се резервира определено IP.

• Автор

Не става с препоръката на Disasterpiece.Нека да обясна за какво ми трябва:имам един проект на localhost(с vertigoserv),само че искам да го покажа на други хора.Когато съм без рутер и като им пратя ип-то го виждат без проблем,но когато съм с рутера не им зарежда.С препоръката на Disasterpiece като се въведе ип-то се влиза в контролния панел на рутера.

Не става с препоръката на Disasterpiece.Нека да обясна за какво ми трябва:имам един проект на localhost(с vertigoserv),само че искам да го покажа на други хора.Когато съм без рутер и като им пратя ип-то го виждат без проблем,но когато съм с рутера не им зарежда.С препоръката на Disasterpiece като се въведе ип-то се влиза в контролния панел на рутера.

сменете порта на който е уеб сървъра на тракера
  • Автор

сменете порта на който е уеб сървъра на тракера

А би ли казал как става това?Търсих в настройките на вертиго,но никъде не намерих такава опция.

А би ли казал как става това?Търсих в настройките на вертиго,но никъде не намерих такава опция.

А какво е това вертиго? Ако е PHP софтуер то тази промяна се прави в web сървъра

Не е направил DMZ капитане. Нито порт 80 е пренасочен. Вертиго е обикновено Апачи.

• Автор

Dmz е направено както Disasterpiece показа.Остава въпроса как да се пренасочи порт 80,или да се промени използвания от вертиго порт.

Dmz е направено както Disasterpiece показа.Остава въпроса как да се пренасочи порт 80,или да се промени използвания от вертиго порт.

на повечето маршрутизатори при NAT се указват два порта, вътрешен и външен, направете външния да е примерно 8000 и тогава сайта ви ще се достъпва така:

http://IP_ADDRESS:8000

Ако ми дадете обяснение като за идиот,ще стане.

ако прочетете ръковоството на маршрутизатора ще го направите. Освен това има поне две-три теми в които съм го обяснявал!!!

• Автор

В ръководството има инфо само за това как се настройва да тръгне.Нищо повече.

В ръководството има инфо само за това как се настройва да тръгне.Нищо повече.

На повече от 100 страници?

http://www.scribd.com/doc/28294581/TL-WR740N-Manual

• Автор

Нямах време да пиша тези дни.Изтеглих ръководството,прочетох го,правих някакви настройни,но нищо не стана.

Нямах време да пиша тези дни.Изтеглих ръководството,прочетох го,правих някакви настройни,но нищо не стана.

какви настройки?

• Автор

какви настройки?

Оправих се.Малко след като пуснах темата ъпдейтнах фърмуера на рутера,направих предишните настройки и стана както трябва.

Оправих се.Малко след като пуснах темата ъпдейтнах фърмуера на рутера,направих предишните настройки и стана както трябва.

Браво :cool: Надявам се сте се убедил че четенето на документацията помага :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.