Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на лаптоп до 1600 лева

Featured Replies

Здравейте!Търся си лаптоп като таванът на цената е 1600 лева,тоест по-скъпи лаптопи автоматично отпадат като вариант за мен.Лаптопът ще се ползва главно за работа и от време на време игри и филми,за това и срещнах доста големи затруднения при избора си.Като марки съм се насочил главно към HP и DELL,евентуално и Sony vaio,въпреки че за последната отзивите не са особено добри за цена-качество (поне от хора с който съм разговарял).Неща,които държа да има в този лаптоп са сравнително голям хард диск - от 500гб нагоре,процесор на интел и видео ускорител на ати.Понеже този лаптоп ще се разнася доста е желателно да е мобилен и да не е със свръхтегло,както и батерията да държи минимум 4-5 часа.От 15 инча нагоре е другото нещо за което гледам както и рам над 4gb. Спрял съм се на 2-3 модела,но за момента няма да ги споделям с вас,защото ми е итнересно какво можете ВИЕ да ми предложите.Също така (заради цената основно) смятам че с free-dos ще е най-добре тъй като винаги мога да си инсталирам някаква операционна система без да давам 150-200 лева отгоре.Благодаря ви предварително за помощта !!! Вярвам,че ще открия доста хора които разбират и биха помогнали в изборът ми.

Редактирано от dedo_pen4o (преглед на промените)

Dell Inspiron N5110

Според мен много добър избор и отговаря на всички изисквания!

Поразрови се може да го намериш и по-евтин някъде.

Поправка! Видеота само не отговаря на изискванията, защото е на nVidia!

Редактирано от Open_your_Mind (преглед на промените)

• Автор

Мерси за предложението,но честно казано съм разочарован от nvidia и предпочитам да е лаптоп с ати.Процесорът е ОК,но батерията ме смущава.Като цяло си прав,наистина не е лош лаптопът,но ако мога да си взема нещо със видео на ати,бих го направил.

Ако пък държиш на ATI и това е вариант Dell Inspiron N5010 но по-слаб процесор и най-важното батерията държи по-малко и от на N5110.

Ако все пак склониш за nVidia ето ти най-доброто Dell Inspiron N5110 тук е с

безплатна доставка

3 години гаранция

6 GB RAM

за 1,495.00лв.

Според едно ревю- "При нормално натоварване, батерията на Inspiron N5110 издържа 3 часа и 50 минути с едно зареждане."

• Автор

Мерси много,може би ще склоня за nvidia-ta,просто съм имал 3 видео карти на nvidia и трите ми изгоряха докато с ати не съм имал проблеми.Ще проверя как седят нещата с гаранцията и какво покрива тя в случай че nvidia-ta сдаде багажа.Отново благодаря,ще обмисля сериозно предложението ти !

Взимай нещо със Sandy Bridge и с 6 клетъчна батерия ще ти държи много повече отколкото другите. Ето едно две добри предложения DELL Vostro 3450, DELL XPS L502x i3 Aluminum!

Редактирано от ma4opic4o (преглед на промените)

Взимай нещо със Sandy Bridge и с 6 клетъчна батерия ще ти държи много повече отколкото другите. Ето едно две добри предложения DELL Vostro 3450, DELL XPS L502x i3 Aluminum!

Кои други имаш в предвид, 2рия модел, който съм предложил е със Sandy Bridge архитектура и 6 клетъчна батерия?Само 1вия е по-старата архитектура и да при него батерията ще е по-зле.

Редактирано от EquilibriУМ (преглед на промените)

Кои други имаш в предвид, 2рия модел, който съм предложил е със Sandy Bridge архитектура и 6 клетъчна батерия?Само 1вия е по-старата архитектура и да при него батерията ще е по-зле.

Другите в този ценови диапазон, и които не са със Sandy Bridge, това имам предвид. Иначе Vostro и XPS са по-добрият избор отколкото Inspiron, особено ако ще се разнася. 13-14 инча са задължителни според мен. Даже и матиран екран трябва да има, така че според мен най-стабилният избор е Вострото. Вече авторът сам си преценява дали ще е той или не.

Редактирано от ma4opic4o (преглед на промените)

• Автор

Vostro-то е с 14 инчов екран,предпочитам да е над 15.4 / 15.6 иначе само ще си вадя очите.Пък и като грамажи ги дават сходни и двата които си предложил с inspiron-a,така че относно разнасянето на мен само теглото ми е проблем.Аз иначе се чудех за Dell XPS 15z,но не знам доколко сте запознати с този модел,понеже е доста нов и не съм сигурен дали го има в България за момента.Освен тези марки приемам всякакви препоръки и предложения за лаптоп до 1600 лева стига наистина да е качествен,да си заслужава парите и да е стабилна машина понеже планирам да я вкарам в продължителна като период експлоатация.

• 2 седмици по-късно...

Моят лаптоп Процесор Core i3-380М VGA: 2 видео карти: Ati radeon HD 6470M,Intel HD като тя се използва за гледане на филми HD с кабел HDМI Рам: 4ГБ Звук: srs premium sound Слот за SD MMC Твърд диск : 750 ГБ Сата Цвят: шампанско Вградена камера и микрофон HP Pavilion g7 Лаптопа е много добър за Игри тествал съм : AC:Brotherhood,SW:Force unleashed 2,League of Legends,Medal of Honor,Counter-strike:source v60,Fifa10,fifa 11 За сега! Взех го за 1299 лв от Технополис 17 инча е монитора :P П.П който и лаптоп да си купиш вземи си Подложка с вентилатори за да не ти прегрява много!!

Редактирано от Nohit (преглед на промените)

• Автор

Nohit - мерси ! Подцети ме,че имам нужда от поставка,но не мисля да заливам форума с още една излишна тема и въпреки,че поразгледах къде кой какво съветва за избора на охлаждащи подложки,пак не успях да се спра на нищо.Подложката ще я ползвам за i5110 с i7,за цена предполагам че 80-90 лева като таван биха ме оправили,ще съм благодарен ако просто ми предложите нещо наистина качествено тъй като няма да имам възможност да се занимавам с поправка или смяна на подложка.Благодаря ви много !

Enermax Notebook Cooler Aeolous Black

Може и вместо климатик да го ползваш :rolleyes: 25 cm fan

Нещо по-евтино, но според мен достатъчно ефективно: Turbo-X Notebook Cooler ALU20 13" - 17"

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

• Автор

Мерси за предложението ! Чудех се дали това е добро и би свършило работа за моят лаптоп - ZALMAN Notebook Cooler ZM-NC2000 ? Или някое от тези двете биха били по-удачният избор ?

E, Zalman си е Zalman.. между другото точно тази подложка съм я ползвал и съм доволен, свали 10-ина градуса температурите на 14' ноубтук. Лично моето мнение е, че една голяма перка върши по-добра работа от две малки. Погледни къде са вентилационните отвори на лаптопа ти отдолу и прецени.

• Автор

Понеже виждам че разбираш,ще те помоля за последен съвет преди да съм направил съответно избора си. http://www.notebookreview.com/shared/picture.asp?f=58418 Числата отговарят на темеператури по Фаренхайт,тоест това са най-горещите зони.От тук нататък колебанията ми са главно в две различни насоки : 1. Ако си взема поставка с 2 вентилатора,дали всичките горещи зони ще бъдат обхванати и до колко е ефикасно охлаждането спрямо поставките с 1 или 3 вентилатора,както и тези които не ползват вентилатори 2. Ако се спра на голяма перка до колко е ефикасно охлаждането спрямо другите продукти на пазара.В повечето случай забелязах,че по голям диаметър на перката е равен на по-ниски обороти в минута.ДА,това е нормално предвид големината им,но до колко покриват топлите зони и дали се въртят достатъчно бързо,за да охлаждат?Освен това по-голямото не означава ли по-голяма нужна енергия,тоест,да се налага допълнителна енергия от зарядно или друг източник,понеже срещнах и такива подложки като вариант ? Мерси за отделеното внимание,може да прекалявам малко с въпросите,но вярвам,че човек за да научи нещо трябва да се поразрови и да пита хора,които са наясно с нещата.

Не са високи дадените температури за лаптопа от линка, но със сигурност ще се повишат доста при по-продължителна работа, а и сега лятото в жегите със сигурност. Ако си вземеш поставка с повече от 1 вентилатор (2,3) е добре да обърнеш внимание къде са поставени вентилаторите на поставката спрямо вентилационните отвори на лаптопа. По принцип хубавите поставки за направени така, че да засмукват студен въздух отдолу и зад лаптопа и да го издухват към вентилационните отвори. Аз лично винаги бих предпочел 1 голяма перка пред 2 малки. Способна е да издуха доста по-голямо количество въздух, а и работи на по-ниски обороти в същото време, което означава по-ниски нива на шум. Специално относно поставката на Enermax - става въпрос за 25 см.(!) перка. Колегите с по 120, 140, даже 200 мм. вентилатори в кутиите могат да ти кажат, че става въпрос за сериозен въздушен поток. Тази ще ти покрие почти целия лаптоп отдолу, без значение къде имаш вентилационни отвори и къде не. Захранва се с 5v напрежение, т.е. през USB. Все пак говорим за марки като Enermax и Zalman. Т.е. едни от най-добрите. Това е моето мнение по въпроса, надявам се да съм отговорил на въпросите ти. Пък и нали затова сме тук, да си помагаме, така че каквото и да има - питай :eek:

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

• Автор

Благодаря ти много!Сега вече ми е ясно за какво става въпрос,благодаря ти и за отделеното време и желание да ми помогнеш,ако мога да ти бъда полезен с нещо-само казвай ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.