Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно Захранването (на пц )

Featured Replies

Добър вечер! Сега отскоро имам 1 проблем с захранването. Перката ми прави проблем.. От това което ми казаха приятели, евентуално една смазка не би и се отразила зле.Проблема е че и е доста " изгоряла " както и другите глупости из самото захранване и ме колебае, че може да направи проблем завбъдеще (дори и след " ремонта на перката " Та ето какви са частите на щайгата ми : Рам (2 ГБ) Хард : 500ГБ Видео Карта (512мб, ДДР3, Nvidia GeForce 220 (Dual-link DVI/CRT/HDMI) Processor : Intel ®, Pentium ®, DUAL CPU E2200, @2.20GHz 2.20GHz Текущото захранване : ATX Model : G-Tec 420 PIV Въпроса ми е : http://mallbg.com/Delux-500W-120mm_9500.html или http://mallbg.com/Delux-400W-120mm_9499.html това захранване ще бъде добро за частите ми. Бтв, ще съм доста благодарен ако мога да получа отговор по-бързо понеже доста ме притеснява моето (захранване) и смятам още утре (най-късно да поръчвам) За момента имам мерник на онези 2те. http://kaldata.com/forums/uploads/monthly_06_2011/post-301928-0-69457700-1306954840_thumb.jpg (Благодаря на hiptohop, че ме светна да добява и информацията относно дънната платка, направо на снимка я направих щото незнам кое да пиша (къто част от информацията за нея ) :Д :Д)

post-301928-0-69457700-1306954840_thumb.

Редактирано от Anarchya (преглед на промените)

Нито едното, нито другото. Куча марка са и ще отнесат само някой компонент... Захранването е най-важният компонент, колкото и странно да ти звучи, и от него не се пестят пари. Още повече ако искаш качество и да си сигурен, че всичко работи и няма да имаш проблеми се ориентирай към марки Cooler Master, Fortron, Chiеftec, Enermax.

Редакция 1: А аз съм тъп и не гледам какво си избрал като цени. Щом можеш да отделиш 70 лв, ще си променя предложението...

Редакция 2: Моето предложение ще да е CHIEFTEC GPS-400AA-101A bulk, 400W

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

Доста често чета и чувам, че делукс и захранване не се слагат в едно изречение! Все пак обясни какво имаш в предвид под "изгоряло"

Редактирано от kichuka (преглед на промените)

• Автор
http://mallbg.com/PSU-FORTRON-SAGA-II-400_14338.html Тогава, този? На късо съм с парите.. Проблема е че (за момента) живея самичък и ми е доста сложничко да се побера с парите. А и по кофтито е че ми са и ограничени и на практика тия 70 лева *Най-много* които смятам да дам за захранване съм ги сабирал доста сложно (А и няма кой да попитам да ми даде.. питах де но отказаха) Та, този фортон, как е?)

фортона е добре за твоята система, ако решиш да правиш ъпгрейд ще се наложи да го смениш, но щом си зле с парите това е един добър вариант.

hiptohop не зная какво си препоръчал,но ни едно от посочените от теб захранвания не става.Ето и няколко предложения от мен: CORSAIR 450W - CMPSU-450HXEU ,430W Seasonic S12 II Bronze SS-430GB ,430W Corsair CMPSU-430CXEU ,520W Seasonic S12 II Bronze SS-520GB .А к ъм тази САГА към,която си се насочил-по-добре недей.В такава сага ще се вкараш,че ще се чудиш от къде ти е дошло(орязано от към компоненти,хилави кабелчета-общо взето е боклук).На фортроните им излезе добро име ,защото бяха едни от първите сравнително качествени захранвания на нашия пазар.Но от тогава до сега разликата в качеството е огромна(превърнаха се в жълти боклуци).На много места е казано,че Фортрон не е вече това което беше.Дори новите AURUM GOLDса по стара технология с обща регулация.

пп :Сега видях,че си зле с парите.Най-евтиното качествено захранване ти е предложил Daredevil 666 -Seasonic SS-400ET(за Чифтека-а от 2-ри пост не мога да дам адекватно мнение,защото не съм се сблъсквал с този модел). Ето и нещо евтино от мен ENERMAX Cyclops ECS405AGT-CP (той пък е по-шумен от колкото на мен би ми се искало).

Редактирано от mitesi (преглед на промените)

Едно сравнение на вътрешностите на фортрона сага и енермакса и да сложим и кулера мастера 400 "екстриим" :

Enermax Cyclops 405

Публикувано изображение

Fortron Saga Plus 400

Публикувано изображение

Cooler Master eXtreme Power Plus 400 Watts

Публикувано изображение

Сагата не изглежда толко зле като за 66лв.

Прав се,че Циклопа не е нищо особенно.Но пък и сагата не ме впечатлява ама хич(шум и много малко конектори).Както казах Най-евтиното сравнително качествено е Seasonic SS-400ET.

Редактирано от mitesi (преглед на промените)

Ако авторът на темата няма намерение скоро да сменя компютъра или да му прави геймърски ъпгрейд това му е напълно достатъчно. Решава си сам. Възможно е и от някоя фирма да се вземе някой запазен фортрон примерно за 25-30 лева. Казвам това защото самият аз имам 1-2 под ръка. Не ги продавам и не е реклама това, просто идея. Но по-малко от тези суми сякаш не може и няма особен смисъл а и за подобна машина не си заслужават повече пари, да не се сърди само :angry:

• Автор

Не, нямам намерения да правя ъпгрейд или к'вото и да е, просто искам захранване, което завбъдеще няма да ми прави проблем.

За момента на последния коментар, който предлага това : http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=4742 ли да имам вяра? :")

Пичове, давайте мнения моля понеже след (най-късно) 2-3 часа трябва да поръчам захранване.. :/

А това също става ли и него да ползвам? http://mallbg.com/%D0%97%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-PSU-FORTRON-FSP400-60APN-400W_9604.html което е 400вата излиза ли добре спрямо компа ми ?

Никой не може да ти даде гаранция,че захранването за в бъдеще няма да ти прави проблеми.Дори и супер,мега,хипер,ултра качествено да си купиш пак няма гаранция че няма да дефектира,какво остава тогава за бюджетните модели.В къщи имам един фортрон на 7 години на марков компютър,който и до сега си работи без грешка.А преди 3 месеца ми гръмна(като бомба направо)нов CM SilentPro 600W,замениха го и сега с новия нямам проблеми.

• Автор

Ами, поръчах онова от маллбг (400 където е)

нарочно ватове казвам че ми е сложно да ги запомня другите информаций (освен името де :Д )

Доста хора (мои доверни) също оказаха съдействие днес, и се съгласиха на фортрона и затова и по мой личен избор също поръчах него.

Пък ако гръмне, гръмне.. нито ще виня някой и евентуално другия път ще съм малко по-наясно с това, какво да взимам.

Найстина искъм и тук едно голямо БЛАГОДАРЯ! да кажа на всеки който помогна при проблема ми.

и в едно се убедих, че не съм згрешил да търся информация, тук в Калдата :speak:

Благодаря пак пичове, до нови срещи (в чата :Д )

(темата може вече да се заключва, въпроса е изяснен)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.