Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за видео карта

Featured Replies

Здравейте! :cool: Имам един въпрос, искам да си сменя или по скоро да си сложа видео карта, защото знам, че моята ми е вградена. Марката на дънната ми платка е ASRock 775i945GZ. Интересувам се дали ще мога да си сложа някоя по-обикновена видео карта? Някоя като тези тук (

http://www.plesio.bg/grafichni-karti-c-69977735.html?filter[chr][1946]=512+MB
) с 512мб.

Редактирано от Jenny17 (преглед на промените)

- 1 x AGI Express slot (PCI Express x4)

Да, ще можеш. Почти всички карти вече са на PCI-E и ще паснат. Сега, малко лекция, ако ми позволиш.

1. Паметта на една видео карта (както ти си определил 512 MB) е едва ли не последното което се гледа... Колко добра и бърза е една видео карта не се определя от паметта. Поне не изцяло. По-важно е шината на видеото, процесора ѝ и видна на паметта... Също така се гледа дали ще стане на твоето дъно и тогава вече мислиш за обем памет...

2. Освен дали ще пасне на дъното се гледа и захранването какво е. Причина е, че видео картата си е сериозен консуматор на електричество. Може да достигне по консумация дори процесора и на края захранването да не издържи. Още повече със годините самото захранване губи от своите ватове (W) и може да не издържи. Ако е някоя куча марка... Еми прецакан си.

За това си кажи бюджета и си кажи какви игри на какви детайли искаш да играеш, за да ти изберем оптималният вариант за видео карта и също е много важно да кажеш Марка и Модел на захранването и неговите Ватове. Това не може да се провери със програма и трябва да се отвори кутията и препише от етикета на захранването.

п.с. mitesi ме изпревари.

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

• Автор

Всички карти,които поддържат PCI-Express ще станат.

Благодаря много за бързия отговор, зарадва ме! :cool:

quickJO :

За бюджет не съм мислила, да не е много скъпа. Общо взето ми трябва да за играя The Sims 2 и допълненията, защото не ми харесва как е сега.

Ами тогава ще стрелям на сляпо: SAPPHIRE 512M HD5670 DDR 5 - 123.60 лв.

Като по-евтинко: SAPPHIRE 512M HD5550 DDR 5 - 90.81 лв.

Но си остава проблема със захранването...

• Автор

Не знам откъде да го проверя. В гугъл видях сега, че трябва да си отворя кутията, но имам гаранционна лепанка. Ще попитам за захраннването в магазина да ми обяснят, благодаря, че ми каза. И още веднъж мерси на всички за бързите отговори. :)

Предлагам ти SAPPHIRE 512M HD6450 DDR III HDMI PCI-E /BULK/ .Ще стане за тази игра.The Sims 2 е с много скромни изисквания,за това дори карта,която не е геймърска би трябвало да се справи.По-горе колегата е предложил карти,които са значително по-добри от тази,която ти предлагам аз,но и на по-висока цена.

Редактирано от mitesi (преглед на промените)

Не знам откъде да го проверя. В гугъл видях сега, че трябва да си отворя кутията, но имам гаранционна лепанка. Ще попитам за захраннването в магазина да ми обяснят, благодаря, че ми каза. И още веднъж мерси на всички за бързите отговори. :)

Хах... От чисто любопитство. От къде е закупен? Плесио, МутиДрама, Метро?

п.с. Ако е само за Sims 2 предложението на mitesi ще свърши работа.

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

Почти съм 100% сигурен,че захранването няма да е стока,но за твое щастие предложените карти не са лакоми и ще станат с каквото и захранване да си.5550 е почти 2 пъти по-бърза от 6450,а разликата между двете е само 20лв.и си заслужава инвестицията.Ето тук можеш да придобиеш обща представа за скоростта на видео картите.

• Автор

Хах... От чисто любопитство. От къде е закупен? Плесио, МутиДрама, Метро?

п.с. Ако е само за Sims 2 предложението на mitesi ще свърши работа.

От мултирама е, преди 4-5 години беше доста скъпичък тогава, направихме грешката да вземем "най-хубавия" в магазина и съответно най-скъпия. Към 900лв. беше без монитор. Ще разгледам всички предложения отново и утре ще пиша какво купих. Пак благодаря! :ph34r:

Имай едно на ум,че някои стари дъна имат проблем със съвместимостта с 5-та серия на АТИ(АМД).Съвет:занеси си компютъра в магазина от който ще вземаш картата и там да ти я поставят.Ако поръчваш онлайн,имаш право да върнеш стоката до 7 работни дни без обяснение. Чл. 55. (1) Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в срок 7 работни дни, считано от датата на: 1. получаване на стоката от потребителя, когато са изпълнени изискванията на чл. 54 - за стоки; 2. сключване на договора, а когато задълженията по чл. 54 са изпълнени след сключването на договора - от деня на тяхното изпълнение, но не по-късно от срока по ал. 3 - за услуги. ... (6) Доставчикът е длъжен да възстанови на потребителя в пълен размер заплатените от него суми не по-късно от 30 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си на отказ от сключения договор. (7) Потребителят е длъжен да съхранява получените от доставчика стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по ал. 1.

Симса е много зле оптимизирана игра. Вярно не иска кой знае каква карта , но за втори път се убеждавам,че иска як процесор.

...В гугъл видях сега, че трябва да си отворя кутията, но имам гаранционна лепанка...

От мултирама е, преди 4-5 години беше доста скъпичък тогава, направихме грешката да вземем "най-хубавия" в магазина и съответно най-скъпия. Към 900лв. беше без монитор. Ще разгледам всички предложения отново и утре ще пиша какво купих. Пак благодаря! :speak:

Хмм.. не знаех, че в Мултиизмама дават 5 годишна гаранция на готовите конфигурации.. нещо не ми се връзва, на всички готови десктопи е 36 месеца.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.