Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Comtrend CT-5367 и Xbox Live, NAT, MTU settings

Featured Replies

Здравейте, Имам проблем с рутера на Vivacom, Comtrend CT-5367. Когато се опитам да се вържа за Xbox Live ( онлайн услугата на Xbox ) ми изписва, че това не е възможно. Когато пусна диагностика през самия Xbox, получавам зелена светлина по всички показатели - свързва се с рутера, свързва се с мрежата, дори с Интернет ( през лаптопа също има интернет ). Общо взето рутера работи нормално, що се отнася до лаптопа. Проблемът явно идва от услугата Xbox Live, защото именно там диагностиката се проваля. Като причина ми се посочва Insufficient MTU setting на рутера и как трябвало да бъде "minimum of 1394". Като предложение е посочено да променя тази настройка лично от страницата на рутера. Чудното е, обаче, че този проблем се появява "от време на време" - понякога се свързвам с Xbox Live, понякога ми дава тази грешка, и не мога да разбера какво се променя, та да се свърже успешно.Тази настройка на MTU, или Maximum Transmission Unit, по това което чета има нещо общо с размера на пакети данни които се пращат и получават. Възможно ли е тази настройка да е "плаваща", да е нагласена на auto и по този начин да се мени и когато падне под 1394 - да не мога да се свържа? Говорих с техническия отдел на Виваком, там въобще не бяха чували за тази настройка ( аз лично също за пръв път я чувам, но аз толкова и разбирам ), същевременно не могат да ми позволят достъп до рутера за да я потърся сам. Казаха ми, че единствено те могат да пипат вътре в рутера ( преди си бях влизал сам но сега явно са сменили паролите ) - някакъв съвет как да им обесня какво да търсят ?? Друг е въпроса със Network NAT type. Network Address Translation не ми е бил сетнат на Open, което ми пречи да се свързвам с определени сървъри и хора. Поне това мога ли да променя сам ? Или за Network NAT type също ми трябва достъп до рутера? Благодаря предварително. Иван

Здравейте,

Имам проблем с рутера на Vivacom, Comtrend CT-5367. Когато се опитам да се вържа за Xbox Live ( онлайн услугата на Xbox ) ми изписва, че това не е възможно. Когато пусна диагностика през самия Xbox, получавам зелена светлина по всички показатели - свързва се с рутера, свързва се с мрежата, дори с Интернет ( през лаптопа също има интернет ). Общо взето рутера работи нормално, що се отнася до лаптопа. Проблемът явно идва от услугата Xbox Live, защото именно там диагностиката се проваля. Като причина ми се посочва Insufficient MTU setting на рутера и как трябвало да бъде "minimum of 1394". Като предложение е посочено да променя тази настройка лично от страницата на рутера. Чудното е, обаче, че този проблем се появява "от време на време" - понякога се свързвам с Xbox Live, понякога ми дава тази грешка, и не мога да разбера какво се променя, та да се свърже успешно.Тази настройка на MTU, или Maximum Transmission Unit, по това което чета има нещо общо с размера на пакети данни които се пращат и получават. Възможно ли е тази настройка да е "плаваща", да е нагласена на auto и по този начин да се мени и когато падне под 1394 - да не мога да се свържа? Говорих с техническия отдел на Виваком, там въобще не бяха чували за тази настройка ( аз лично също за пръв път я чувам, но аз толкова и разбирам ), същевременно не могат да ми позволят достъп до рутера за да я потърся сам. Казаха ми, че единствено те могат да пипат вътре в рутера ( преди си бях влизал сам но сега явно са сменили паролите ) - някакъв съвет как да им обесня какво да търсят ??

Друг е въпроса със Network NAT type. Network Address Translation не ми е бил сетнат на Open, което ми пречи да се свързвам с определени сървъри и хора. Поне това мога ли да променя сам ? Или за Network NAT type също ми трябва достъп до рутера?

Благодаря предварително.

Иван

1. MTU не е динамично, това е статична величина и определя размера на пакета до следващия марпрутизатор

2. NAT е необходим искате някои услуги, които се предлагат от вашия компютър да са видими извън вашата локална мрежа. И според мен не е причина да не можете да се свързвате с някого или нещо ако връзката е инициирана от вас

• Автор

1. MTU не е динамично, това е статична величина и определя размера на пакета до следващия марпрутизатор

2. NAT е необходим искате някои услуги, които се предлагат от вашия компютър да са видими извън вашата локална мрежа. И според мен не е причина да не можете да се свързвате с някого или нещо ако връзката е инициирана от вас

Така.. значи тогава размерът на пакета, който се опитва да прати Xbox-a до услугата Xbox Live си променя големината ? Иначе не мога да си обесня как днес ще е Insufficient MTU setting, на другия ден ще се върже без проблем. Понякога се оправя когато рестартирам рутера 1-2 пъти ( или поне си мисля, че от това се оправя ), друг път колкото и да рестартирам, все не достига MTU. Отначало се бях изнервил и исках да вдигна MTU настойката на рутера, но като се зачетох май не е добра идея. А за това дали е фиксирана стойност, Xbox-a ми казва следното:

Your network doesn't have a sufficient MTU setting. Xbox Live requires a minimum MTU setting of 1364.

On your PC, go to your router configuration webpage and set the MTU to auto, or 1364 or higher. ( което няма как да направя, след като нямам достъп :) )

А колкото до Network NAT type, докато играя дадена игра ми изписва като Warning notice: Your network NAT type is not set to Open. NAT (Network Address Translation) helps determine how your router interacts with players over Xbox LIVE. If your NAT settings are restrictive, you may have problems finding games and establishing voice communication links ( което е точния проблем ).

Така.. значи тогава размерът на пакета, който се опитва да прати Xbox-a до услугата Xbox Live си променя големината ? Иначе не мога да си обесня как днес ще е Insufficient MTU setting, на другия ден ще се върже без проблем. Понякога се оправя когато рестартирам рутера 1-2 пъти ( или поне си мисля, че от това се оправя ), друг път колкото и да рестартирам, все не достига MTU. Отначало се бях изнервил и исках да вдигна MTU настойката на рутера, но като се зачетох май не е добра идея. А за това дали е фиксирана стойност, Xbox-a ми казва следното:

Your network doesn't have a sufficient MTU setting. Xbox Live requires a minimum MTU setting of 1364.

On your PC, go to your router configuration webpage and set the MTU to auto, or 1364 or higher. ( което няма как да направя, след като нямам достъп :) )

А колкото до Network NAT type, докато играя дадена игра ми изписва като Warning notice: Your network NAT type is not set to Open. NAT (Network Address Translation) helps determine how your router interacts with players over Xbox LIVE. If your NAT settings are restrictive, you may have problems finding games and establishing voice communication links ( което е точния проблем ).

http://support.xbox.com/en-us/pages/kb.aspx?kbid=979104

Благодаря, но там беше първото място където четох. Озадачен съм какво ме възпрепядства така периодично и от какво се предизвиква....

какви други машини ползват мрежата и какво има пуснато на тях?
  • Автор

какви други машини ползват мрежата и какво има пуснато на тях?

Два лаптопа ( моят и още един който бива включван рядко ) и два телефона HTC които също ползват мрежата за обновление на апликациите и синхронизация на e-mail.

И двата лаптопа се използват предимно за browse-ване, торент клиент използвам рядко само на единия лаптоп, прес останалото време торент клиентът е изключен. Сега отново говорих с техническия отдел на Vivacom, оказва се, 4е порт 3074 е бил затворен, а Xbox Live се нуждаел от него. Пренасочиха го, но няма ефект.

Два лаптопа ( моят и още един който бива включван рядко ) и два телефона HTC които също ползват мрежата за обновление на апликациите и синхронизация на e-mail.

И двата лаптопа се използват предимно за browse-ване, торент клиент използвам рядко само на единия лаптоп, прес останалото време торент клиентът е изключен. Сега отново говорих с техническия отдел на Vivacom, оказва се, 4е порт 3074 е бил затворен, а Xbox Live се нуждаел от него. Пренасочиха го, но няма ефект.

опитайте както е препоръчано да изключите всичко останало
  • Автор

опитайте както е препоръчано да изключите всичко останало

Стана ! Другият лаптоп беше изключен, както и единия телефон. Изключих Wi-fi на другия както и на този лаптоп, изключих Xbox-a, както и рутера. Включих Xbox-a, включих и рутера и се свърза от раз... Дали найстина е от това ?? Или просто е съвпадение... един телефон и лаптопът колко да товарят мрежата ? Телефонът нищо не правеше, а на лаптопа гледах клипчета в YouTube и пишех тук...

... един телефон и лаптопът колко да товарят мрежата ? Телефонът нищо не правеше, а на лаптопа гледах клипчета в YouTube и пишех тук...

Да товарят, да товарят, колко да я товарят. Тя и без това си е е*ало майката. Направете си един тест на скоростите ей така просто информативно: http://speedtest.net/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.