Премини към съдържанието
human1970

Избор на нов лаптоп до 600лв

  Препоръчан отговор


  Здравейте! Ще ми се наложи да купувам лаптоп - 15,6 инча /вече имаме 10,1 инчов, но е малък/. Днес поразгледах какво се продава и намерих този: http://www.borsaplazma.com/product_info.php/products_id/15863?osCsid=edd3e502febd81247abecffa2cd45cfb Според мен цената е изгодна за нов лаптоп, предполагам че щом е НР ще е качествен, няма цифрова клавиатура и вграден микрофон, но повече ме притеснява че е с AMD процесор. Моля, ако някой има мнение и е запознат с този процесор и тази видеокарта да сподели дали е удачна покупката или евентуално да предложи нещо по-добро, но в горепосочения лимит.

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Здравейте!

  Ще ми се наложи да купувам лаптоп - 15,6 инча /вече имаме 10,1 инчов, но е малък/.

  Днес поразгледах какво се продава и намерих този:

  http://www.borsaplazma.com/product_info.php/products_id/15863?osCsid=edd3e502febd81247abecffa2cd45cfb

  Според мен цената е изгодна за нов лаптоп, предполагам че щом е НР ще е качествен, няма цифрова клавиатура и вграден микрофон, но повече ме притеснява че е с AMD процесор.

  Моля, ако някой има мнение и е запознат с този процесор и тази видеокарта да сподели дали е удачна покупката или евентуално да предложи нещо по-добро, но в горепосочения лимит.

  Аз като гледам, май е употребяван?

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  еми уж пише - нови продукти Ако приемем, че е нов - какво ви е мнението, най-вече процесора и видеокартата. намерих това - като информация за процесора: http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http://www.notebookcheck.net/AMD-V-Series-V160-Notebook-Processor.42251.0.html&ei=VEzzTbmVMMjoObeXjZIH&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CB0Q7gEwAA&prev=/search%3Fq%3DAMD%2BV160%26hl%3Dbg%26prmd%3Divns

  Редактирано от human1970 (преглед на промените)

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  еми уж пише - нови продукти

  Ако приемем, че е нов - какво ви е мнението, най-вече процесора и видеокартата.

  намерих това - като информация за процесора:

  http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http://www.notebookcheck.net/AMD-V-Series-V160-Notebook-Processor.42251.0.html&ei=VEzzTbmVMMjoObeXjZIH&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CB0Q7gEwAA&prev=/search%3Fq%3DAMD%2BV160%26hl%3Dbg%26prmd%3Divns

  Ами като за тези пари, няма какво друго да се желае, освен ако не се помисли за втора ръка нещо. Едноядрен процесор, който не е с много висока честота от семейството Sempron. Не очаквайте чудеса. В многозадачна работа абсурд да се справи на ниво.

  Също така изключително малък L2 кеш.

  Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  ходих в магазин Зора и видях подобен лаптоп - нискокачествен корпус и клавиатура, изобщо не ми хареса, а и продавача ме посъветва да видя някой ASUS - били качествени, показа ми един, но беше около 700лв. Ако някой наскоро е минал по моя път и е купил нещо добро на цена до 600лв , моля да сподели мнение.


  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  ходих в магазин Зора и видях подобен лаптоп - нискокачествен корпус и клавиатура, изобщо не ми хареса, а и продавача ме посъветва да видя някой ASUS - били качествени, показа ми един, но беше около 700лв.

  Ако някой наскоро е минал по моя път и е купил нещо добро на цена до 600лв , моля да сподели мнение.

  За тези пари по-добре си вземи някой добър нетбук.

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  HP 625 Linux LH245ES http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=33695 615.05 лв.

  HP 620 Linux XN815EA http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=32965 621.93 лв.

  http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewCat&catId=25&dix1=15

  За тези пари не очаквай чудеса, "новите" мобилни AMD процесори са добри.

  Комбинацията HP и AMD обаче не е особено удачна.

  Не бих си купил лаптоп HP в този ценови клас, по скоро ще стисна зъби и ще събера още малко пари за нещо по качествено.

  п.п Рам памет може да се добави винаги на сравнително ниска цена, затова не се хвърлял на предложения с много рам и мършаво интелско видео.

  • Харесва ми 1

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Ами като за тези пари, няма какво друго да се желае, освен ако не се помисли за втора ръка нещо. Едноядрен процесор, който не е с много висока честота от семейството Sempron. Не очаквайте чудеса. В многозадачна работа абсурд да се справи на ниво.

  Също така изключително малък L2 кеш.

  По-добър е от едноядрените Атоми, дори и двуядрените (на база личен тест). За тази цена има 11-12 инча мършички а това си е с цели 15.6. За парите си е чудесен. Ако предпочита по-голям екран това е избора. Ако иска нещо по-сериозно - да развързва кесията, за 600 просто нема начин http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Разгледайте това:

  http://www.technopol...BF-HP-G62-b96SQ

  Това изглежда интересно - ще отида да го видя в магазина, днес гледах един ACER as5736z - pd 660.l, но HP G62-b96SQ и то за 600 ми се струва по-добър избор

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Ето повечко инфо. Аз се сдобих с такъв. Има и в Метро в момента.

  CPU-Z: http://www.prikachi....04/3457704n.png

  GPU-Z: http://www.prikachi....03/3457703h.gif

  AIDA MemBench: http://www.prikachi....08/3457708b.png

  Редактирано от binio (преглед на промените)

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Благодаря за информацията binio. Тези тестове и характеристики не ми говорят нищо. Ако може кажи как се държи лаптопа с този процесор и видеокарта - каква ОС му сложи, колко му държи батерията, как вървят НД-филми, намираш ли някакви недостатъци/неудобства - шум, греене, скърцане, звука как е,неудобна клавиатура или нещо такова, екрана матиран ли е или гланцов. Благодаря предварително.

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Благодаря за информацията binio.

  Тези тестове и характеристики не ми говорят нищо.

  Ако може кажи как се държи лаптопа с този процесор и видеокарта - каква ОС му сложи, колко му държи батерията, как вървят НД-филми, намираш ли някакви недостатъци/неудобства - шум, греене, скърцане, звука как е,неудобна клавиатура или нещо такова, екрана матиран ли е или гланцов.

  Благодаря предварително.

  Здравейте,

  Ще се опитам да бъда обективен.

  Процесорът, доколкото успях да прочета (http://www.cpu-world...le%20P6100.html), както и (http://ark.intel.com...t.aspx?id=50175) е с архитектура на ядрата Arrandale, т.е. като на Core i3, i5, но без HyperThreading и другите глезотийки на Core. Вграден контролер за паметта - до 1066 MHz. Относително ново поколение - от м.01.2010. Стандартен представител за този клас процесори. Лични наблюдения - студен! (38 градуса ненатоварен), изобщо - перфектно се справя със задачите, за които е създаден.

  Видеото е част от процесора.Лично мисля, че е по-добре, а и като концепция е по-нова. В по-старите поколения системни логики видеото беше част от чипсета. Не очаквайте чудеса. С лекота подкарва HD (тествах с 1080p i 720p), като цяло не оставя сметки за процесора (около 10-15% се натоварва той по време на HD филм). Достатъчно бърза за задачите, за които е предвидена - 8,7 GB/s при 64 bits ширина на шината, която е стандарта за този клас. Без проблеми и с лекота се разглеждат flash сайтове. Никаква игра не пробвах, а и не мисля; изобщо не го взех за тази цел.

  Батерията е все още нова и се държи добре. С пуснат HD изкара малко над 3 часа. На пипане беше нормално топла.

  Шум - почти никакъв. Развъртане и шумене от процесорния охладител при стартиране (мисля, нормална реакция) и влизане в установен режим след минутка, две. Достатъчно интелигентно компютърчето само избира оборотите на охладителя. И пак - не съм издевателствал над него, затова и не го чух да шуми.

  Греене - не констатирах. Скърцане - няма от къде да дойде. Пантите на дисплея са метални. Изненадах се приятно! Ползвам служебен Lenovo Т60 и бе единственият лаптоп, който съм виждал с метални панти до сега.

  Почти не се чува и твърдият диск, който също ме изненада. Бях подготвен от ревюта, че е на 7200 оборота, но че е и на SATA II... Компютърчето се стартира за под минутка до Windows 7 Ultimate, която ОС същият понесе повече от добре! Беше с подготвен SUSE Linux - наложи се малка намеса в дяловете на харда и последва инсталация на 7-ца.

  Звука - като на мобилен кoмпютър - не кой знае колко силен, но чист - говорителите са Altec Lansig. Ако не Ви говори нищо - справка Google. Според мен - предостатъчни!

  Малко неудобна клавиатура - тъч пада е точно по средата. Но идва хубавото - изключва се с двукратно потупване с пръст горе вляво на самия пад и спокойно мога да опра длани на пада и да пиша без да се притеснявам, че ще мръдна курсор или разместя текст неволно. Между другото безжичните мишки почват от около 15 лв.

  Екранът е гланцов, модел и производство 2009 година - AU Optronics, LED подсветка. Хареса ми като цветове, пък и едвали се предполага 3D рендиране и работа с текстури на такъв тип машина. Обичайното - снимки, филми, малко Фотошоп... Добре е! Достатъчно светъл и видим денем на кафе при слънчево време - изпробвано от мен :-). Разбира се, непряка слънчева светлина.

  Малко постничък BIOS, но пък удобен. Нямаше нужда да настройвам кое устройство да стартира - достъчно беше от извикано, чрез ESC при буут, меню "да му кажа: Ще буутваме от USB!".

  Възможност да се добави още една плочка от 2 GB RAM и подкарване на Dual режим на паметта. Което смятам да направя, ако гаранцията позволява.

  Те това. Не посмях да го отворя - има си 2 години гаранция, за да погледна как е като изработка. Честно казано не ми пука. За тези пари, с такава гаранция... С извинение, 'ма те 10 инчовите нетбуци с едноядрени процесори, са в този ценови диапазон...

  Дано съм бил полезен. Преценката - изцяло Ваша.

  P.S. Купих и на жената :-)

  Редактирано от binio (преглед на промените)
  • Харесва ми 2

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Благодаря за коректното и подробно описание. Явно е точно това което търся. От Технополис или от Метро го купи твоя. Не съм много запознат къде гаранционната поддръжка е по-добра. Притесняваше ме вградената видеокарта и това,че НР уж греели "като печки", но явно - няма проблеми с този модел. По принцип ползвам ХР и мога да инсталирам само от диск, но дотам да я докараме. ВАЖНОТО Е, ЧЕ ЦЕЛТА НА ТЕМАТА Е ПОСТИГНАТА - БЛАГОДАРЕНИЕ НА PENIO УСПЯХ ДА НАМЕРЯ ДОБЪР 15,6 ИНЧОВ ЛАПТОП ДО 600 ЛВ.

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Добро утро! От Метро пазарувах. Гаранционната поддръжка няма нищо общо с търговеца при НР. Пазете фактурата! Не посягайте към диска с ХР - ще имате само ядове - на сайта няма нито един драйвър за модела. 7-ца, както казах, върви повече от добре.

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Благодаря, ще послушам съвета! След като процесора е двуядрен - 64 битова версия на уиндоус-7 ли трябва да се инсталира?

  Редактирано от human1970 (преглед на промените)

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Вече го купих. Като го пуснах за първи път взе да инсталира линукс. Сега и аз ще се мъча да инсталирам Уиндоус 7 - 32 битова версия - от флашка.

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Penio - помагай, не мога да се оправя с инсталацията на уиндоус 7.

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Penio - помагай, не мога да се оправя с инсталацията на уиндоус 7.

  Пеньо? Кой е Пеньо? Биньо си ляга и Ви оставя с колегите-капацитети да се борите със седмицата.

  Успех!

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Много съм доволен от лаптопа - работи много бързо, не грее, не шуми, клавиатурата е достатъчно удобна за бързо писане, звука е превъзходен и силен, за батерията още не мога да кажа нищо - те си проявяват магариите след 6-тия месец. Изобщо - струва ми се, че с помощта на binio направих добър избор на 15,6 инчов нов лаптоп за 598лв.

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Изобщо - струва ми се, че с помощта на binio направих добър избор на 15,6 инчов нов лаптоп за 598лв.

  Искрено ти пожелавам и след 1 година да мислиш така.

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Е, то след 3 месеца нещата ще са вече доста различни. Все пак засега е добре.

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

  Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

  Регистрирайте се

  Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

  Нова регистрация

  Вход

  Имате регистрация? Влезте от тук.

  Вход


  ×

  Информация

  Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.