Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

human1970

Избор на нов лаптоп до 600лв

Препоръчан отговор


Здравейте! Ще ми се наложи да купувам лаптоп - 15,6 инча /вече имаме 10,1 инчов, но е малък/. Днес поразгледах какво се продава и намерих този: http://www.borsaplazma.com/product_info.php/products_id/15863?osCsid=edd3e502febd81247abecffa2cd45cfb Според мен цената е изгодна за нов лаптоп, предполагам че щом е НР ще е качествен, няма цифрова клавиатура и вграден микрофон, но повече ме притеснява че е с AMD процесор. Моля, ако някой има мнение и е запознат с този процесор и тази видеокарта да сподели дали е удачна покупката или евентуално да предложи нещо по-добро, но в горепосочения лимит.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Ще ми се наложи да купувам лаптоп - 15,6 инча /вече имаме 10,1 инчов, но е малък/.

Днес поразгледах какво се продава и намерих този:

http://www.borsaplazma.com/product_info.php/products_id/15863?osCsid=edd3e502febd81247abecffa2cd45cfb

Според мен цената е изгодна за нов лаптоп, предполагам че щом е НР ще е качествен, няма цифрова клавиатура и вграден микрофон, но повече ме притеснява че е с AMD процесор.

Моля, ако някой има мнение и е запознат с този процесор и тази видеокарта да сподели дали е удачна покупката или евентуално да предложи нещо по-добро, но в горепосочения лимит.

Аз като гледам, май е употребяван?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

еми уж пише - нови продукти Ако приемем, че е нов - какво ви е мнението, най-вече процесора и видеокартата. намерих това - като информация за процесора: http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http://www.notebookcheck.net/AMD-V-Series-V160-Notebook-Processor.42251.0.html&ei=VEzzTbmVMMjoObeXjZIH&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CB0Q7gEwAA&prev=/search%3Fq%3DAMD%2BV160%26hl%3Dbg%26prmd%3Divns

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

еми уж пише - нови продукти

Ако приемем, че е нов - какво ви е мнението, най-вече процесора и видеокартата.

намерих това - като информация за процесора:

http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http://www.notebookcheck.net/AMD-V-Series-V160-Notebook-Processor.42251.0.html&ei=VEzzTbmVMMjoObeXjZIH&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CB0Q7gEwAA&prev=/search%3Fq%3DAMD%2BV160%26hl%3Dbg%26prmd%3Divns

Ами като за тези пари, няма какво друго да се желае, освен ако не се помисли за втора ръка нещо. Едноядрен процесор, който не е с много висока честота от семейството Sempron. Не очаквайте чудеса. В многозадачна работа абсурд да се справи на ниво.

Също така изключително малък L2 кеш.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ходих в магазин Зора и видях подобен лаптоп - нискокачествен корпус и клавиатура, изобщо не ми хареса, а и продавача ме посъветва да видя някой ASUS - били качествени, показа ми един, но беше около 700лв. Ако някой наскоро е минал по моя път и е купил нещо добро на цена до 600лв , моля да сподели мнение.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ходих в магазин Зора и видях подобен лаптоп - нискокачествен корпус и клавиатура, изобщо не ми хареса, а и продавача ме посъветва да видя някой ASUS - били качествени, показа ми един, но беше около 700лв.

Ако някой наскоро е минал по моя път и е купил нещо добро на цена до 600лв , моля да сподели мнение.

За тези пари по-добре си вземи някой добър нетбук.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

HP 625 Linux LH245ES http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=33695 615.05 лв.

HP 620 Linux XN815EA http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=32965 621.93 лв.

http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewCat&catId=25&dix1=15

За тези пари не очаквай чудеса, "новите" мобилни AMD процесори са добри.

Комбинацията HP и AMD обаче не е особено удачна.

Не бих си купил лаптоп HP в този ценови клас, по скоро ще стисна зъби и ще събера още малко пари за нещо по качествено.

п.п Рам памет може да се добави винаги на сравнително ниска цена, затова не се хвърлял на предложения с много рам и мършаво интелско видео.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами като за тези пари, няма какво друго да се желае, освен ако не се помисли за втора ръка нещо. Едноядрен процесор, който не е с много висока честота от семейството Sempron. Не очаквайте чудеса. В многозадачна работа абсурд да се справи на ниво.

Също така изключително малък L2 кеш.

По-добър е от едноядрените Атоми, дори и двуядрените (на база личен тест). За тази цена има 11-12 инча мършички а това си е с цели 15.6. За парите си е чудесен. Ако предпочита по-голям екран това е избора. Ако иска нещо по-сериозно - да развързва кесията, за 600 просто нема начин http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Разгледайте това:

http://www.technopol...BF-HP-G62-b96SQ

Това изглежда интересно - ще отида да го видя в магазина, днес гледах един ACER as5736z - pd 660.l, но HP G62-b96SQ и то за 600 ми се струва по-добър избор

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето повечко инфо. Аз се сдобих с такъв. Има и в Метро в момента.

CPU-Z: http://www.prikachi....04/3457704n.png

GPU-Z: http://www.prikachi....03/3457703h.gif

AIDA MemBench: http://www.prikachi....08/3457708b.png

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря за информацията binio. Тези тестове и характеристики не ми говорят нищо. Ако може кажи как се държи лаптопа с този процесор и видеокарта - каква ОС му сложи, колко му държи батерията, как вървят НД-филми, намираш ли някакви недостатъци/неудобства - шум, греене, скърцане, звука как е,неудобна клавиатура или нещо такова, екрана матиран ли е или гланцов. Благодаря предварително.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря за информацията binio.

Тези тестове и характеристики не ми говорят нищо.

Ако може кажи как се държи лаптопа с този процесор и видеокарта - каква ОС му сложи, колко му държи батерията, как вървят НД-филми, намираш ли някакви недостатъци/неудобства - шум, греене, скърцане, звука как е,неудобна клавиатура или нещо такова, екрана матиран ли е или гланцов.

Благодаря предварително.

Здравейте,

Ще се опитам да бъда обективен.

Процесорът, доколкото успях да прочета (http://www.cpu-world...le%20P6100.html), както и (http://ark.intel.com...t.aspx?id=50175) е с архитектура на ядрата Arrandale, т.е. като на Core i3, i5, но без HyperThreading и другите глезотийки на Core. Вграден контролер за паметта - до 1066 MHz. Относително ново поколение - от м.01.2010. Стандартен представител за този клас процесори. Лични наблюдения - студен! (38 градуса ненатоварен), изобщо - перфектно се справя със задачите, за които е създаден.

Видеото е част от процесора.Лично мисля, че е по-добре, а и като концепция е по-нова. В по-старите поколения системни логики видеото беше част от чипсета. Не очаквайте чудеса. С лекота подкарва HD (тествах с 1080p i 720p), като цяло не оставя сметки за процесора (около 10-15% се натоварва той по време на HD филм). Достатъчно бърза за задачите, за които е предвидена - 8,7 GB/s при 64 bits ширина на шината, която е стандарта за този клас. Без проблеми и с лекота се разглеждат flash сайтове. Никаква игра не пробвах, а и не мисля; изобщо не го взех за тази цел.

Батерията е все още нова и се държи добре. С пуснат HD изкара малко над 3 часа. На пипане беше нормално топла.

Шум - почти никакъв. Развъртане и шумене от процесорния охладител при стартиране (мисля, нормална реакция) и влизане в установен режим след минутка, две. Достатъчно интелигентно компютърчето само избира оборотите на охладителя. И пак - не съм издевателствал над него, затова и не го чух да шуми.

Греене - не констатирах. Скърцане - няма от къде да дойде. Пантите на дисплея са метални. Изненадах се приятно! Ползвам служебен Lenovo Т60 и бе единственият лаптоп, който съм виждал с метални панти до сега.

Почти не се чува и твърдият диск, който също ме изненада. Бях подготвен от ревюта, че е на 7200 оборота, но че е и на SATA II... Компютърчето се стартира за под минутка до Windows 7 Ultimate, която ОС същият понесе повече от добре! Беше с подготвен SUSE Linux - наложи се малка намеса в дяловете на харда и последва инсталация на 7-ца.

Звука - като на мобилен кoмпютър - не кой знае колко силен, но чист - говорителите са Altec Lansig. Ако не Ви говори нищо - справка Google. Според мен - предостатъчни!

Малко неудобна клавиатура - тъч пада е точно по средата. Но идва хубавото - изключва се с двукратно потупване с пръст горе вляво на самия пад и спокойно мога да опра длани на пада и да пиша без да се притеснявам, че ще мръдна курсор или разместя текст неволно. Между другото безжичните мишки почват от около 15 лв.

Екранът е гланцов, модел и производство 2009 година - AU Optronics, LED подсветка. Хареса ми като цветове, пък и едвали се предполага 3D рендиране и работа с текстури на такъв тип машина. Обичайното - снимки, филми, малко Фотошоп... Добре е! Достатъчно светъл и видим денем на кафе при слънчево време - изпробвано от мен :-). Разбира се, непряка слънчева светлина.

Малко постничък BIOS, но пък удобен. Нямаше нужда да настройвам кое устройство да стартира - достъчно беше от извикано, чрез ESC при буут, меню "да му кажа: Ще буутваме от USB!".

Възможност да се добави още една плочка от 2 GB RAM и подкарване на Dual режим на паметта. Което смятам да направя, ако гаранцията позволява.

Те това. Не посмях да го отворя - има си 2 години гаранция, за да погледна как е като изработка. Честно казано не ми пука. За тези пари, с такава гаранция... С извинение, 'ма те 10 инчовите нетбуци с едноядрени процесори, са в този ценови диапазон...

Дано съм бил полезен. Преценката - изцяло Ваша.

P.S. Купих и на жената :-)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря за коректното и подробно описание. Явно е точно това което търся. От Технополис или от Метро го купи твоя. Не съм много запознат къде гаранционната поддръжка е по-добра. Притесняваше ме вградената видеокарта и това,че НР уж греели "като печки", но явно - няма проблеми с този модел. По принцип ползвам ХР и мога да инсталирам само от диск, но дотам да я докараме. ВАЖНОТО Е, ЧЕ ЦЕЛТА НА ТЕМАТА Е ПОСТИГНАТА - БЛАГОДАРЕНИЕ НА PENIO УСПЯХ ДА НАМЕРЯ ДОБЪР 15,6 ИНЧОВ ЛАПТОП ДО 600 ЛВ.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добро утро! От Метро пазарувах. Гаранционната поддръжка няма нищо общо с търговеца при НР. Пазете фактурата! Не посягайте към диска с ХР - ще имате само ядове - на сайта няма нито един драйвър за модела. 7-ца, както казах, върви повече от добре.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря, ще послушам съвета! След като процесора е двуядрен - 64 битова версия на уиндоус-7 ли трябва да се инсталира?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вече го купих. Като го пуснах за първи път взе да инсталира линукс. Сега и аз ще се мъча да инсталирам Уиндоус 7 - 32 битова версия - от флашка.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Penio - помагай, не мога да се оправя с инсталацията на уиндоус 7.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Penio - помагай, не мога да се оправя с инсталацията на уиндоус 7.

Пеньо? Кой е Пеньо? Биньо си ляга и Ви оставя с колегите-капацитети да се борите със седмицата.

Успех!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много съм доволен от лаптопа - работи много бързо, не грее, не шуми, клавиатурата е достатъчно удобна за бързо писане, звука е превъзходен и силен, за батерията още не мога да кажа нищо - те си проявяват магариите след 6-тия месец. Изобщо - струва ми се, че с помощта на binio направих добър избор на 15,6 инчов нов лаптоп за 598лв.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изобщо - струва ми се, че с помощта на binio направих добър избор на 15,6 инчов нов лаптоп за 598лв.

Искрено ти пожелавам и след 1 година да мислиш така.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е, то след 3 месеца нещата ще са вече доста различни. Все пак засега е добре.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.