Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Допитване относно кашлица

Featured Replies

Правя това допитване от името на мой познат. Същият е прекарал сериозен бронхит, след който обаче остава някаква кашлица, която се проявява не постоянно, но понякога често, като повече от 1 път е ходил на лекар, изписвали са му някакви лекарства за алергия, но нищо...Все по старому, а лекарят по негови думи не намира нищо сериозно. Искам да направя от негово име допитване, тъй като във форума има няколко лекаря, как се действа в подобна ситуация? Рентгенова снимка му е правена, за да бъде установен бронхита, след това не е правена. Не пуши, чайовете също не я повлияват никак. Наясно съм, че форум не е място за диагностика. Нямам и тази цел. Нито мога да дам подробна информация, тъй като познатият ми не е до мен в момента. Единственото, което мога да дам като информация, казано от него-според него все едно нещо постоянно го дразни в гърлото. Ако счетете темата за нарушаваща правилата-затрийте я.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Искам да направя от негово име допитване, тъй като във форума има няколко лекаря, как се действа в подобна ситуация?

Ходи се на преглед и се решава какво ще се прави.

Ако смята, че този , при когото се е преглеждал не му е помогнал - отива при друг.

принципно, след прекарване на остър бронхит, кашлицата може да продължи и месец, без да има някакви проблеми.

На лекар да прегледа дробовете дали са се изчистили нацяло.

Моето бебе след бронхит, като свършат лекарствата и инхалациите, ако още кашля и давам сиропа от теснолист живовляк на доктор Тайс, понеже е приятен, безвреден и върши работа.

Не че четеш такива неща ама ако ще е на самолечение по-добре това от всичко друго.

На лекар да прегледа дробовете дали са се изчистили нацяло.

Моето бебе след бронхит, като свършат лекарствата и инхалациите, ако още кашля и давам сиропа от теснолист живовляк на доктор Тайс, понеже е приятен, безвреден и върши работа.

Не че четеш такива неща ама ако ще е на самолечение по-добре това от всичко друго.

Това сиропче е добро :)

Живовлякът е много хубаво нещо, както и бръшляна, жълтия кантарион и черния бъз - всички те, и екстрактите им, направени на сиропи имат много добро действие при кашлица.

...

Кашлицата вече я има месеци наред и определно повече от 2 според него. Според лекаря е чист, но си я има кашлицата.

Лично аз не съм лекар, но и на рентген сигурно не може да ходи отново. Били му изписвали..Зодак..лекаря го приписал на алегия, но ефект нулев.

Допитването беше евентулно на какви специалисти да се допита и на какви направления да настоява. А, и някакви кръвни изследвания вика, че са му правени междувременно и уж били в норма(не че съм ги видял лично аз...)

Както обясних, не чувства нищо в дробовете, обаче ми се оплаква че постоянно нещо го дразни в гърлото.

secret_rose, НЕ се допитвам за лечение, това не е мястото за подобни неща, еветуално дали има повод за притеснение и как да се процедира.

Кашлицата вече я има месеци наред и определно повече от 2 според него. Според лекаря е чист, но си я има кашлицата.

Лично аз не съм лекар, но и на рентген сигурно не може да ходи отново. Били му изписвали..Зодак..лекаря го приписал на алегия, но ефект нулев.

Допитването беше евентулно на какви специалисти да се допита и на какви направления да настоява. А, и някакви кръвни изследвания вика, че са му правени междувременно и уж били в норма(не че съм ги видял лично аз...)

Както обясних, не чувства нищо в дробовете, обаче ми се оплаква че постоянно нещо го дразни в гърлото.

secret_rose, не се допитвам за лечение, това не е мястото за подобни неща, еветуално дали има повод за притеснение и как да се процедира.

Описаните симптоми вероятно наистина не налагат рентгенова снимка.

Взима си направление и отива на пулмолог задължително !

От там насетне ще се види дали процесът е от белите дробове (ФИД) или се касае за патология на горните дихателни пътища и назофаринкса ( тоест пулмологът може да го изпрати на УНГ-специалист) .

...

Благодаря. Точно това питах. Темата е приключена. Моля да бъде заключена, за да не се превърне в нещо, за което не е предназначена.

п.п Достатъчно с рекламите на лекарства! Не се лекува с лекарства през компютъра!

При кашлица вкъщи ползваме ПРОСПАН и сме много доволни.

и това съм го гълтал не ми помогна

Ходи се на преглед и се решава какво ще се прави.

Ако смята, че този , при когото се е преглеждал не му е помогнал - отива при друг.

принципно, след прекарване на остър бронхит, кашлицата може да продължи и месец, без да има някакви проблеми.

при мен 14години ходене по лекари, безрезултатно, за малко да ми вземат книжката по болест щото съм бил развил астма в тежка форма

Редактирано от Стоби (преглед на промените)

Благодаря. Точно това питах. Темата е приключена. Моля да бъде заключена, за да не се превърне в нещо, за което не е предназначена.

п.п Достатъчно с рекламите на лекарства! Не се лекува с лекарства през компютъра!

Не мисля, че е реклама да кажеш какво ти е помогнало, още повече ако лекарството е на билкова основа, клинично изпитано и доказано като безвредно.

Не мисля, че е реклама да кажеш какво ти е помогнало, още повече ако лекарството е на билкова основа, клинично изпитано и доказано като безвредно.

Права си. Но ме е страх да не прерасне в съвети за самолечение, които прочетени от някого другиго, да го докарат до болница. Както знаеш, това което ти е помогнало, не се знае дали ще подейства на 100% при другиго.

Надявам се, не съм обидил някого.

Права си. Но ме е страх да не прерасне в съвети за самолечение, които прочетени от някого другиго, да го докарат до болница. Както знаеш, това което ти е помогнало, не се знае дали ще подейства на 100% при другиго.

Надявам се, не съм обидил някого.

Прав си.

Трябва да се внимава какви съвети се дават, особено когато се касае за здраве.

Аз обаче бих посъветвал нещо друго- непременно ново образно изследване, при нужда и КТ на бял дроб. Обяснявам защо- при един диагностициран бронхит, лекуван с антибиотик и другите необходими лекарства /предполагам/ не би трябвало да има кой знае какви последици, още повече месеци след заболяването. Но при наличие на подобна симптоматика аз лично бих препоръчал да се изключи всякакъв морфологичен процес като причина за кашлицата. Например има вероятност един бронхиален карцином да се прояви начално със симптоматика на бронхит или пневмония и да се лекува като такива. Когато след няколко седмици или месеци има остатъчна симптоматика- може да се заподозре и някаква друга причина освен баналното възпаление. Още повече, че при наличие на бронхиален инфилтрат като възпалителна компонента на рентгенова снимка всичко друго би се замаскирало и с голяма вероятност би останало неоткрито. Да не говорим, че кашлицата може да се провокира и от патология извън белодробния паренхим, например плеврата. Отново повтарям, че това са чисто теоретични препоръки. Аз нито съм преглеждал пациента, нито знам как изглежда, какви здравословни навици има и т.н. Но обяснението за алергията съшо би трябвало да се подкрепи с клинични изследвания- тестване към известни алергени, кръвни анализи, анамнестично установяване на някакъв контакт с алерген и пр. Освен това е хубаво да посети и УНГ-лекар, една кашлица може да се провокира и от патология на ларинкса например. Успех!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.