Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

HP G62-b95ЕQ vs Toshiba Satellite C660-1M3

Featured Replies

Здравейте!

Реших да да си взема лаптоп до 900лв., който да използвам за музика, филми и игри (не толкова нови или по-новички но на low)

Доста се порових и в крайна сметка се спрях да два варианта:

HP G62-b95ЕQ vs Toshiba Satellite C660-1M3

HP-то очевидно има по-добър CPU, по-голям твърд диск (но си мисля и, че 500GB ще са ми достатъчни), има 3 USB порта, HDMI, по-качествена изработка и малко по-добър дисплей

Toshiba-та от друга страна е с 4GB RAM и и 1GB видеопамет, клавиатурата, touchpad-а и звука са по-добри, батерията също е малко по-добра, а някъде четох и че като охлаждане е по-напред от HP-то

И така, в крайна сметка не знам от какво е по-добре да се лиша и кой да предпочета. Моля да ми помогнете в избора, а и всички алтернативни предложения са добре дошли (само да не вземе да стане още по-голяма каша в главата ми :P ).

Благодаря Ви предварително :yanim:

Редактирано от nedialkov (преглед на промените)

HP-то е по-добрият от двата. Особено процесор и хард, пък и има HDMI.

• Автор

Хмм, а дали всъщност най-добрият избор не е ASUS X52JE-EX167D

CPU-то е по-добро и от това на HP-то, с 4GB RAM е, има 3 USB, HDMI, добра батерия има...

Видеото е на 512MB (ама където са 512MB, там е и 1GB :):D ) и твърдия диск е доста малко, но както казах-за мен той не е от решаващо значение...

A за какво ще се ползва лаптопа, че да знаем какво да предлагаме? Опа, извинявам се - написано е, ама нещо съм преуморен в края на последния работен ден за седмицата. :) Моето предложение е за: http://pcstore.bg/laptopi/ACER-4/ACER-Aspire-5742ZG-LX-RLV0C-002-LX-RLV0C-004-4GB-Black-2220

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

За 900 лв. си заслужава да увеличиш бюджета, защото за още 100 лв. взимаш нови модели с процесори Sandy Bridge и минимум 4 часа батерия при нормална работа (интернет най-вече) :cheers: Вграденият видео чип в процесора подкарва дори и по-нови игри на ниски и средни настройки (малко под нивото на 5470 е). Така и по-малко греене ще има.

А Lenovo IdeaPad G570A е възможно най-добрия избор за тези пари.

За около 1000 лв. се взима ThinkPad Edge E420 или ThinkPad Edge E520, а също и HP Probook 4330 и 4530 с usb 3.0 :P Уловката е че са с 1 г. гаранция, но има възможност за удължаване :speak:

Помисли за в бъдеще, кое ще е по-добре :P

• Автор

A за какво ще се ползва лаптопа, че да знаем какво да предлагаме? Опа, извинявам се - написано е, ама нещо съм преуморен в края на последния работен ден за седмицата. :sunglasses:

Моето предложение е за:

http://pcstore.bg/laptopi/ACER-4/ACER-Aspire-5742ZG-LX-RLV0C-002-LX-RLV0C-004-4GB-Black-2220

А има ли особена разлика между Ati Radeon 5470 и Nvidia GT520 ? Доколкото знам GT520 е по-добра от двете, но колко всъщност?

Редактирано от nedialkov (преглед на промените)

nVidia не са по-добрите. За лаптоп най-добре Ати, след това nVidia и после Intel... Докато Intel за процесор за лаптоп е по-добре. Та ако ще се зима лаптоп златната комбинация е Intel + ATI.

• Автор

А как седят нещата при процесорите? Разликата между i3 и P6200 колко съществена е освен очевидната липса на Hyper Threading при P6200? То и в това се състои цялата ми дилема: малко по-добър процесор за сметка на видеото или обратното :sunglasses:

Задължително i3. Разликата е далеч по-голяма от HT-то. i3 е и далеч по енерго-ефективен и далеч по-производителен за едни и същи GHz-и. Виждам, че искаш да играеш игри. За 900 лв може да се вземе приличен настолен, който да става за игри, но лаптоп... Има много тестове в интернет за въпросните карти и процесори и можеш да потърсиш.

Факт е, че лаптопи с nVidia имаха сериозни проблеми, особено печално известната 8ххх серия, но от тогава много вода изтече и при Fermi(GT4xx, GT5xx)оправиха предишните проблеми и го няма вече перманентното прегряване и отлепване на чипа, а GT520 е по-бърза от 5470. Процесора разбира се, че по-добре ще е i3, но конфигурация с i3 и прилична видеокарта вече отива над 1000лв. а ти каза, че лимита е 900, та за 900лв. няма лаптоп с по-бърза видеокарта от GT520. 5470 за игри не става с 64-битовата си шина, DDR3 памет и едва 80 unufied шейдъра в сравнение например с HD5650 със 128-битова шина, DDR5 памет и 400 шейдеъра. Е, ако си като мен и играеш само Angry Birds, Heroes 3 и подобни, то най-добре ще е да вземеш машина с Intel HD видео, защото ще е доста по-икономична откъм батерия, а и доста по-хладна. Съветът ми е да забравиш за HP Gxxx и Pavilion серията, както и за евтините Сателити на Тошиба - изключително евтина изработка от която само проблеми може да очакваш. Но за 950лв. може да вземеш Lenovo IdeaPad G570A, който хем е с новото поколение Sandy Bridge i3 процесор, хем Intel HD Graphics 3000 се справя не по-зле(че и малко по-добре) от HD5470 в игрите. Отдели още 50лв. - заслужава си.

• Автор

За ASUS-а не изказахте никакви мнения... Защото аз след доста часове ровене из нета никъде не успях да намеря ревю за него, нито дори някакви случайни мнения и нямам идея на какво ниво е изработката му , как се справят батерията и охлаждането, дисплеят приемлив ли е... някви ей такива неща, ако някой може да ми каже за ASUS-а, защото за другите модели ревюта имаше бол, но за него не успях да намеря почти никаква информация.

• Автор

Факт е, че лаптопи с nVidia имаха сериозни проблеми, особено печално известната 8ххх серия, но от тогава много вода изтече и при Fermi(GT4xx, GT5xx)оправиха предишните проблеми и го няма вече перманентното прегряване и отлепване на чипа, а GT520 е по-бърза от 5470. Процесора разбира се, че по-добре ще е i3, но конфигурация с i3 и прилична видеокарта вече отива над 1000лв. а ти каза, че лимита е 900, та за 900лв. няма лаптоп с по-бърза видеокарта от GT520. 5470 за игри не става с 64-битовата си шина, DDR3 памет и едва 80 unufied шейдъра в сравнение например с HD5650 със 128-битова шина, DDR5 памет и 400 шейдеъра. Е, ако си като мен и играеш само Angry Birds, Heroes 3 и подобни, то най-добре ще е да вземеш машина с Intel HD видео, защото ще е доста по-икономична откъм батерия, а и доста по-хладна. Съветът ми е да забравиш за HP Gxxx и Pavilion серията, както и за евтините Сателити на Тошиба - изключително евтина изработка от която само проблеми може да очакваш. Но за 950лв. може да вземеш Lenovo IdeaPad G570A, който хем е с новото поколение Sandy Bridge i3 процесор, хем Intel HD Graphics 3000 се справя не по-зле(че и малко по-добре) от HD5470 в игрите. Отдели още 50лв. - заслужава си.

А до колко има разлика между hd 3000 при i3 и при i5 и i7, защото четох, че тези сравнения, например с карти от рода на 5470 или 310 на Nvidia са при i7?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.