Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заразен компютър - вируси [ Win32.Sality]

Featured Replies

Абе човек кой ти е казвал да инсталираш нова антивирусна..и то AVG Free ...ама аз съм ви дал инструкции и чакам логове..а вие .....днес цял ден ви чакам..може ли такива работи...!!!:yanim: Не сте ли чували че антивирусна се деинсталира със съответния инструмент на програмата:

Авира - Avira RegistryCleaner

AVG - AVG Remover

• Автор

AVG и то бъгна и не заработи, деинсталирах с посочения инструмент, но Avira не може да се махне - това стартира за миг и чезне. Не се тормози, аз мисля да се отказвам. Благодаря, че ми отдели толкова време и се извинявам за неприятностите.

Защо....във вашия случай има конфликт межди антивирусен софтуер...това е проблема...трябва да се разчисти всичко и системата ще литне....!!!Очаквам лог от инструкцията в пост 22.

• Автор

Rkill си свърши работата, поне така мисля, но след това ConboFix не прави нищо - стартира се, но след това няма никакви признаци на активност, но поне компа не блокира. Спрях ComboFix и опитах да го пусна пак и дава грешка и не стартира

Иначе стои това и нищо:

Публикувано изображение

После дава това:

Публикувано изображение

Засега казвам лека нощ, утре не знам ще имам ли време да продължавам тая сага :)

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

• Изтеглете Security Check от тук или от тук и го запишете на десктопа.
  • Кликнете два пъти върху SecurityCheck.exe и следвайте инструкциите.
  • Когато програмата завърши работата си, ще се отвори един текстов документ: checkup.txt.
  • Копирайте съдържанието с Копирай (Copy) на checkup.txt и с Постави (Paste) го поставете в следващия си коментар.
Стартирайте отново OTL и направете сканиране със същите настройки (пост 4) ...Този път обаче вместо Run Fix натиснете бутона Публикувано изображение...Ще се създаде лог файл. Публикувайте съдържанието му с Copy/Paste в следващия си коментар.:)
  • Автор

Още преди да прочета горния пост бях решил да преинсталирам Windows-a. След това все пак реших да закача харда на моя компютър и да видя какво ще излезе след сканиране с NOD32, последна (и съвсем законна и лицензирана версия) - още сканира, но намери много заразени файлове с вируса Win32/Sality.NAR. Попрочетох това- онова и дават, че е доста опасен. Нямам представа има ли опасност да се прихване и на моя компютър. Намерих един инструмент уж за премахване на тоя вирус - не знам надежден ли е да търся ли друг или NOD ще се справи? Или да опитваме друг метод, или пък наистина да преинсталирам? Какво ще ме посъветваш?

Или да опитваме друг метод, или пък наистина да преинсталирам? Какво ще ме посъветваш?

Борбата с него е загубена кауза...!

За целта ще трябва да направите следното:

1. Не използвайте външни носители на информация за този компютър - USB флашки, преносими дискове и пр., избягвайте записи и на оптични дискове.

Забележка: Ако имате ценни файлове, може да ги запишете някъде в нета. Но избягвайте следните файлови разширения: EXE, SCR, ZIP, RAR, 7z, HTM, HTML, PHP, ASP. Препоръчително е да изтриете всичко и да започнете на чисто.

2. Снабдете се с инсталационно CD на Windows и направете чиста инсталация (Meтод 1) с изтриване на всички дялове, формат и инсталация нa Windows. За Window XP при инсталацията има опции на това меню:

Публикувано изображение

За триене - D, за създаване - C и т.н.

3. След като направиите чиста инсталация, инсталирайте Service Pack 3 и обновявайте Windows.

4. Инсталирайте някоя добра програма за защита: от безплатните - Avira, Avast, Comodo Internet Security и др., а за платените - виж форума за Сигурност и антивирусна защита, както и промоциите.

За съжаление никъде по логовете не видях данни за файлов вирус Sality.....!!!http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gifУспех...!!!http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

• Автор

Eто какво е просканирал NOD32 - и (уж) почистил - това ще го разбера по- късно.

Публикувано изображение

Още не съм върнал харда на мястото му и да видя изобщо ще зареди ли Windows. След малко ще пиша пак - иначе сканирането отне почти 4 часа, но това беше заедно с хардовете на моя компютър.

Компютъра стартира успешно! Просканирах с онлайн скенера на Bit Defender, който е някакъв скенер с набързо сканиране - няма зарази уж. Сега сканирам със скенера на ЕСЕТ, но с него става бавно. Все пак това е някакъв напредък, понеже преди това тия скенери не можех да ги задействам. Обаче си остава проблема с премахнатия Таsk Manager и Regedit - може и още някоя подобна администраторска функция да е спряна, но не се сещам кое може да е за да проверя. Как да ги възстановя?

Не разбирам...вие продължавае да си мислите че с антивирусна програма и онлайн скенер ще се преборите с файлов вирус....!!!:cool:Ако той е неактивен .....можжже и да се получи до някъде...но ако е активен .....абсурд....!!!Затова се прави съвсем друго нещо...но аз не виждам смисъл ...при положение че вие си правите това което си наумите.....Но в крайна сметка компютъра си е ваш....!!!:)Поздрави и успех в лечението..!!!:)

Освен това ти беше писал по горе че имаш желание да преинсталираш системата ......ако беше казал че искаш да опиташ лечение ,щях да ти кажа методика..!Предполагам сте чували за LiveCD....?:clap:

• Автор
Благодаря, оправих и regedit, и task manager, по твоя метод, но мааалко по- иначе ;-)

* Click Start

* Click Run

* Enter gpedit.msc in the Open box and click OK

* In the Group Policy settings window

o Select User Configuration

o Select Administrative Templates

o Select System

o Select Ctrl+Alt+Delete options

o Select Remove Task Manager

o Double-click the Remove Task Manager option

Подобно е и за Regedit

Иване..човеко..послушай ме ..това е временно ...ако вируса е активен ....утре пак ще е същата история...това му е гадното на този вирус - заразява изпълнимите файлове ( *.com и *.exe) като вмъква код в оригиналнита файлове и се маскира там...В момента в който стартираш файла без естествено да подозираш отново го активираш и всичко се повтаря...!!!:)

Благодаря, оправих и regedit, и task manager, по твоя метод, но мааалко по- иначе ;-)

Подобно е и за Regedit

Браво за успеха,но не е лошо да се вслушаш в Доктора!!!!

За всеки случей ето малко помощ:

1.Kaspersky SalityKiller-How to disinfect my computer from Virus.Win32.Sality?

2.AVG-Win32/Sality Remover 1.2.0.616

3.DrWeb-Dr.Web CureIt!®

4.Live CD- Kaspersky Rescue Disk

5.Live CD-Dr.Web® LiveCD

Редактирано от simens123 (преглед на промените)

• Автор

@ Ицо => ОК нека тогава почнем (ако е възможно) пак с инструкции от твоя страна за сканиране и проверки. С какво да започна? Лошото е че времето ми е малко и не съм сигурен доколко бързо ще реагирам на указанията...

Опитай сега:

• Изтеглете DDS: от BleepingComputer.
  • След изтегляне на файла го запишете (бутон Save => Save as) DDS на вашия десктоп, снимка:

Публикувано изображение

• След като изтеглите DDS на десктопа, иконката на програмата би трябвало да изглежда така: Публикувано изображение
  • Прекратете временно работата на всички скрипт блокиращи приложения, ако има такива или разрешете изпълнението на dds.scr. След това стартирайте DDS с двоен клик на иконката, като потвърдите с Run.
  • След приключване на работата на DDS копирайте с Copy текста от двата файлови лога, които ще се появят в Notepad: DDS.txt и Attach.txt и ги запазете (бутон Save => Save as) на десктопа.
  • Копирайте и поставете съдържанието на DDS.txt и Attach.txt във вашата тема. Моля, не ги прикачвайте!
  • Автор

За съжаление, както преди, така и сега компютъра почва сканиране, стига донякъде (докъде не знам) и блокира:

Публикувано изображение

П.С. в Safe mode си го има стария проблем - почва да влиза в Safe mode, стига до под крушата и се рестартира.

• Автор

Офффффф , разни хора - разни идеали ! :ph34r::angry:

Kaк позна?! Предполагам пиеш хапчета (за познаване) :rolleyes:

Ицо, извинявам се, може и тъпичък да съм (иначе знам как да настроя BIOS за зареждане от CD) - защо е нужно да се настройва компа да зарежда от CD? Тоя файл от линка е изпълним файл, който като гледам заработва под Windows и диск, който съдържа тоя файл едва ли става зареждащ диск. Или трябва да направя зареждащо CD и да добавя и тоя файл? Освен това ако компа зарежда от CD как ще влизам в Safe mode, a oсвен това на заразения комп няма Safe mode (в моя случай). Така, че не съм наясно какво трябва да направя. Иначе файла го изтеглих и на моя комп го пробвах, но не съм пускал сканиране.

Виж ...няма да се получи...най добре ще да направиш това от пост 32:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=179447&view=findpost&p=2007740

• Автор

Виж ...няма да се получи...най добре ще да направиш това от пост 32:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=179447&view=findpost&p=2007740

ОК, приятна вечер и отново се извинявам за загубеното време...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.