Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за записвачка и дискове

Featured Replies

Здравейте,имам въпрос възможно ли е дискове на които има основно снимки да се повредят от стоене в шкаф,били са всеки в кутия? Като ги сложа в двд устройството,отваря ги и дава,че са празни? А допреди месец не беше така,никой не ги е трил...Възможно ли е устройството да се е развалило,но имам един диск с драйвери и друг софтуер,който си върви с лаптопа,него го отваря коректно,виждат се драйверите,които са записани на него?

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Средната продължителност на домашен запис на CD е 5 години, а на DVD- 10 години. Дисковете се повреждат от директна слънчева светлина. Освен ако не са стари, не са надраскани и не са станали на негърчета от слънцето би трябвало да са наред и проблема да се търси другаде.

• Автор

Средната продължителност на домашен запис на CD е 5 години, а на DVD- 10 години. Дисковете се повреждат от директна слънчева светлина. Освен ако не са стари, не са надраскани и не са станали на негърчета от слънцето би трябвало да са наред и проблема да се търси другаде.

Добре а извинете за наивния ми коментар но понеже не ползвам двд устройството почти и съм пълен аматьор,ако пусна двд диск с филм и той тръгне,филма имам предвид това означава ли че двд-то на лаптопа работи и не е повредено?

Щом чете диска (филма) би трябвало да е наред.

• Автор

Щом чете диска (филма) би трябвало да е наред.

Добре,мерси за отговорите!

Пробвай ги тези дискове и на други компютри, при някой приятел например. Ако никъде не се отворят значи в самите дискове е проблема, ако някъде все пак се отварят, значи в ДВД-устройството на лаптопа е проблема.

• Автор

Интересно ми е защо ги показва като празни а като се опита да запиша няколко снимки на тях ми изписва че диска който съм поставил не може да се използва...

Интересно ми е защо ги показва като празни а като се опита да запиша няколко снимки на тях ми изписва че диска който съм поставил не може да се използва...

Преди време и при мен имаше подобен проблем. Имах записани концертни записи на Пинк флойд, Тото и др, но след време записите "изчезнаха", просто диска е пълен, но като ги отваряш няма нищо. Имам много стари дискове /черен Самсунг/, още се четат, въпреки, че са над 10 години. Явно колкото по-стари са дисковете, са били по-истински. Сега само ментета.
  • Автор

Здравейте,установих че записвачката ми няма проблеми с двд дискове,отваря ги чете без проблем. Проблема е свързан със СД дискове не ги чете и не записва примерно снимки като пробвам да запиша. Възможно ли е като са преинсталирали компа да не са качили някой драйвер,как да проверя това? Каква информация да дам? С windows XP sp 3 съм. Лаптопа е този-http://laptop.bg/laptops-asus-K70-asus_K70AB_TY018L

Драйвер не ти е нужен. windows XP sp 3 по време на инсталацията го слага. За да не гадаем с конфигурация на канал, софтуер за запис (когото не си споменал)...между впрочем в windows XP работи в фонов режим софтуер на roxio. Toзи сервиз никой не спира и трупа отгоре разни неровщини и причие тафти. На твое място слагам жив диск на Ubuntu. Вътре има софт на Brasero. Ако и с него не подкара бланка на CD, смело печатим некролог на записвачката. Сиреч, светодиодът леко е ударил камбаната и изключваме всякави загадки с windows XP sp 3. поздрави

На твое място слагам жив диск на Ubuntu. Вътре има софт на Brasero. Ако и с него не подкара бланка на CD...

След като сложи Ubuntu CD-то, къде ще сложи другия диск?

Имах същия проблем с лаптопа. Изгорял е лазера за CD, а този за DVD си работи.

Не приемай нещата буквално. Повече от елементарно е с с вградените средства на Ubuntu (на същия този жив диск) да се пренесе от CD - носител на USB - диск. Boot-ва машината от флашка и след като Ubuntuсе зареди в рам диск, прави гимнастиките с записвачката.

Нали се сещаш? CD-то не работи. Пък и Linux не е за начинаещи потребители.

Средната продължителност на домашен запис на CD е 5 години, а на DVD- 10 години...

И аз така бях чул, че даже и твърдения за повече, но имам повредени дискове, преседяли около две години, в кутийка, на сянка, но са повредени, а работеха безупречно. Повредата им се изразява в потъмнявания на слоя, който съдържа записа. Явно има "начин" диска да се направи некачествен и нетраен. Истина е, че повечето от повредените ми дискове са "noname", но имам и уж маркови.

Как ме накарахте да проверявам стари дискове ! Пуснах да прочета един CD записван 2003 година. Без проблеми ! Все пак е Verbatim Super Azo.

Нали се сещаш? CD-то не работи. Пък и Linux не е за начинаещи потребители.

Tи не се сещаш! DVD-то нали работи. Образа на Ubuntu може да се запише и на DVD-RW диск! Това като начало.

Да зареди от него. Избира опция - םпитай Ubuntu. Слага флашка и прехвърля образа в флашката, като я прави бутваща.

Рестартира и конфигурира биос, да зарежда от флашка. Отново опция - םпитай Ubuntu. И от там насетне запис върху CD - носител.

Публикувано изображение

пълно ръководство на казаното

и стига подмятахте колко е страшно да си под линукс.

• Автор

Благодаря на всички за помощта,но наистина съм нов в тази област и така и така лаптопа е в гаранция им го занесох да го мислят.За в бъдеще мисля да се възползвам от съветите ви,дано не се налага де,но нищо не се знае,хубаво е човек да учи нови неща. P.S.tahumba " Имах същия проблем с лаптопа. Изгорял е лазера за CD, а този за DVD си работи." Би ли споделил как се реши въпроса в този случай,смениха ли ти записвачката или само с ремонт се размина?

Проблема се реши с нова записвачка. Всъщност, откакто я сложих, май не съм я ползвал.

Profruit защо да правя цялата тази безсмислена операция? Слагам CD диска с Ubuntu или каквото и да било, не иска лаптопа да го прочете, значи не чете CD дискове. Слагам DVD и си ги чете...

Oт този коментар оставам с впечатление, че miazmatik се опитва да запише CD - бланка, но безрезултатно. Светодиодът работи по един начин при четене и по друг при запис, а това не проверява условието ти tahumba.

От друга страна съм виждал мазане на софтуер, който прави безпомощна записвачка asus нещо си. За протокола, това бе nero express еди коя си версия, Преди него друго неро, а преди него нещо друго. Юзерът тъпкал като Донка суджюци и накрая чичо Пешо не бачка. Куриозът бе, че изхвърли записвачката, смения с LG нещо си. LG - то живна при това омазване и това затвърди мнението, че ASUS-а е капут. Да, ама не, същия ASUS под Ubuntu сработи коректно. И тук си правя бетонен извод. Дизайнът на Windows е една тъпня. По-точно regedit.еxe. Toва е специaлно място, където програмите пишат глупости, след тях идват други програми и пренаписват глупостите и после защо 20кB вирус превръща монстри от кубици мегабайти като Кашперски, Нортони и прочие в чували с фекалии в С:\\Program files\Antivirus. Aми логично чичо Пешо, пренаписал им е глупостите.

Здравейте !!!

Направо на проблема. Имам лаптоп Fujitsu Siemens Amilo L1310G. Преди около месец забелязах че като поставя диск в устройството независимо дали е CD или DVD се чува тракане. До тази седмица нямах проблеми със записването или четеното на дискове, но сега като поставя диск (независимо дали е CD или DVD) освен че трака не иска и да го зареди. Странното е че понякога зарежда дисковете и всичко си е нормално без тракане. Модела на CD/DVD Drive е "NEC DVD +- RW ND-6650A". Проблема ми е че един път зарежда дисковете, а друг път не иска.

Някой ако знае от какво може да се получава това ? http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Благодаря предварително !!!

Трака,защото се опитва да позиционира главата с лазерите.Най-вероятно има нужда от почистване.

Аз го почиствам внимателно с памук когато има прах (там където се слага диска имам предвид). И пак трака. Трябва ли да разглобя целия драйвер и да го почистя ? Никога не съм разглобявал драйвера и затова питам.

• Автор

Опитах се да запиша просто 10-на снимки на CD но без ефект и не отвори дискове на които имах отново снмки(CD) както и да е, ще го видиме...относно софтуера,нямам Неро и никога не съм имал,пробвах да запиша с възможностите на windows-Roxio ли, нещо от сорта беше....питах първоначално за драивер,защото преди 3 месеца ми преинсталираха XP-то,а преди това нямаше никакъв проблем с записвачката. Относно коментара на ice man за тракането и при мен го има.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.