Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с интернет

Featured Replies

Здравейте. Искам да пусна друг компютър на мястото на моя. Написах му моя мак адрес, ip и dns, при което изписа че има връзка ,но така и не мога да вляза в интернет или да ъпдейтна нещо...Някй може ли да ми каже как да го оправя.

Здравейте. Искам да пусна друг компютър на мястото на моя. Написах му моя мак адрес, ip и dns, при което изписа че има връзка ,но така и не мога да вляза в интернет или да ъпдейтна нещо...Някй може ли да ми каже как да го оправя.

Маска, гейтуей настроени ли са по същия начин?

сек да видя

мак адреса е правилния ,но пише че Media State е disconnected

вероятно кабела не е наред, проверете и дали имате подходящите драйвери за мрежовия контролер

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор

извинявам се ,но кабела е на моя компютър... сега ще го включча и ще пробвам пак да видя какво ще изшпише Вече си излезе всичко... ip ,dns ,gateway

извинявам се ,но кабела е на моя компютър... сега ще го включча и ще пробвам пак да видя какво ще изшпише

Вече си излезе всичко...

ip ,dns ,gateway

изпълнете

ping gateway
nslookup google.com
като замените gateway с вашия
  • Автор

Тези не знам дали трябва да са така Dhcp Enabled :No Node type:Unknown IP Routing Enabled : No WINS Proxy Enabled :No ок сек че пак трябва да преместя кабела.. Пише request timed out Packets sent:4 Received: 0 , Lost =4(100% loss) a za nslookup : can't find server name for address ..(адреса на gayeway) Default server is not available Server :unknown Извинявам се ,но трябва да тръгвам за работа.. Довечера пак ще съм на линия и ще имам повече време да го оправя,ако не е проблем.. :rolleyes:

изпълнете

ping gateway
nslookup google.com
като замените gateway с вашия

'capnemo'

Той ползва кабел. Значи, че се вързва през лан карта. На другият компютър, мак адресът на картата е съвсем друг. Или аз нещо не съм разбрал?

'capnemo'

Той ползва кабел. Значи, че се вързва през лан карта. На другият компютър, мак адресът на картата е съвсем друг. Или аз нещо не съм разбрал?

Не знам, довечера като се върне човека ще се разберем :)
  • Автор

Вече съм тук :huh: .. Ако може задавайте въпросите като за индианец ,защото познанията са ми много бегли... ;)

Вече съм тук :huh: .. Ако може задавайте въпросите като за индианец ,защото познанията са ми много бегли... ;)

включвате кабела във въпросната машина и пишете

ping <ИП адреса на вашия гейтуей>

на кой достачик се опитваш да направиш това чудо ако не е тайна .... !

окс сек че трябва да изключа кабела от този и да го пусна на другия комп.

ето това ми изписа

във вашия случай трябва да изпишете:

ping 78.90.129.1
(ако това е гейтуея ви)

в смисъл

В смисъл... да е с точките както е показано или ...

Направете копи/пейст от темата както ви е показал capnemo

ping 78.90.129.1

• Автор

имах в предвид защо питат за оператора... а другото го направих и резултатът е същия :huh:

Сега... аз до колкото разбирам проблема, е че искате да си пуснете друг компютър на мястото на този, който сте ползвали до момента. Също вие се притеснявате, че вашият достачик има защита по мак адрес и за това сте си променили мак адреса на новия компютър - да е същия като стария. След това сте въвели Настройките, както смятате че са от вашия доставчик - с надеждата да ви тръгне връзката? Правилно ли съм разбрал всичко? Въпрос номер 2: Кой е доставчика и с какъв протокол получавате интернет.

Редактирано от Shchekn (преглед на промените)

• Автор

За първото сте прав ,за второто ..към мегалан съм ,но не знам протокола или по-точно не знам кое точно ви трябва ....ip адреса ли

Мегалан работят с твърди ай пи та. И заключват по мак адрес. 1-во. Ако нямате интернет значи сте си объркали настройките, които сте въвели в полета ip, mask, gateway, dns 2-ро. Ако не сте объркали настройките от точка 1, значи сте си объркали мак адреса.

• Автор

ясно мерси... ще се опитам да ги въведа отново и ще пробвам пак....по принцип интересното е че изписва че има връзка ,но не мога да вляза никъде ...на пример в гугъл

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.