Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с игра под линукс

Featured Replies

Искам да си сложа ето тази игра http://www.minecraft.net/ на компа си(с убунту съм), но нещо нещата не ми се получават. Инсталирах всякакви възможни джави, опитах какво ли не, но нещо не ми се получава. Като се опитам да отворя .класс файла на играта и ми дава ерор, че файла трябва да го маркирам като "изпълним", което не ми говори нищо.

The file '/home/rado/Downloads/minecraft/Util.class' is not marked as executable. If this was downloaded or copied from an untrusted source, it may be dangerous to run. For more details, read about the executable bit.

Моля, ако някой знае нещо по въпроса да пише. Мерси !

Редактирано от Taison (преглед на промените)

• Автор

В GNOME, десен цък на файла>properties>permissions> сложи отметка на Allow executing file az program...

Цъкум десен бутон на файла/пропертис/пермишън и я давам тази отметка, но после не иска да ми отвори изобщо самоя файл, но не ми показва и грешка

Цъкум десен бутон на файла/пропертис/пермишън и я давам тази отметка, но после не иска да ми отвори изобщо самоя файл, но не ми показва и грешка

А ако го пуснете в терминал какви грешки дава?
  • Автор

А ако го пуснете в терминал какви грешки дава?

Не съм много запознат с линукс и не мога да си обясна какво е да го пусна в терминал... влизам просто в папката, където съм свалил файла, цъкъм 2 пъти на нея и ми дава грешката, която съм я написъл в първия си пост, че трябва да дам на файла, че е изпълним... нещо такова ми казва.

Редактирано от Taison (преглед на промените)

Не съм много запознат с линукс и не мога да си обясна какво е да го пусна в терминал... влизам просто в папката, където съм свалил файла, цъкъм 2 пъти на нея и ми дава грешката, която съм я написъл в първия си пост, че трябва да дам на файла, че е изпълним... нещо такова ми казва.

някъде из програмите има нещо като Терминал, пускате го

след това с командата cd отивате в директорията, където е програмата и с командата ./IME я пускате. Като замените IME с името на програмата

• Автор

Не мога да го оправя този терминал.

Може да пробваш с десен бутон на файла , на свойства , права и даваш отметка на - да може да се стартира като програма . После цъкаш 2 пъти и кажи какво се получава .

Погледнах го това нещо. В описанието има няколко дяволии, който ще те затруднят след като не си работил с Linux.

Linux / Other:

Download Minecraft.jar, an executable jar file. It might work as-is.

If you run into out of memory errors, try launching it with java -Xmx1024M -Xms512M -cp Minecraft.jar net.minecraft.LauncherFrame

Also, please make sure you're running the Sun JVM...

Увери си, че си инсталирал Oracle/Sun JVM, през пакетния мениджър и опитай отново с двоен клик.

Ако отново има проблеми, намери терминал и опитай с командата горе.

това няма ли да ти свърши работа

Minecraft GNU/Linux - Beta [1.6.6] [ENG] (2011)

Това, което си дал, също иска JVM. Той има проблеми с JVM и как да извика програмата.

Това често се случва. Грешката можеш и да я видиш, ако използваш терминал. Това поведение се получава и в Windows.

При мен работи. Изтегли minecraft.jar файла от интернет и го сложи в домашната ти директория (тази в която е Desktop). После намери Terminal, някъде из менюто с програмите на GNOME е. Не знам точно, понеже съм с GNOME3 и там са разместени.След като го стартираш пишеш

java -jar minecraft.jar
и натискаш ентер. Това е достатъчно. Няма нужда да пипаш флагове, поне при мен работи директно. Терминала ти се отваря директно с позиция в домашната директория и няма нужда от cp.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.