Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на лаптоп(ACER) с телевизор(SAMSUNG)

Featured Replies

Как? Какви кабели ми трябват? И какви настройки на лаптопа и на телевизора? Идеята е да гледам филми през лаптопа на телевизора. Незнам дали има значение но все пак: Acer AS5551G ATI Mobility Radeon HD 5470 512MB DDR3 AMD Athlon Dual-Core P320 (2.1 GHz, 1MB L2 cache) 3 GB DDR3 1066 MHz 320 GB SATA 5400 rpm А телевизора е LCD SAMSUNG, модела не го знам, но ако ви трябва ще го проверя.

Модела с 4гб рам и 500гб хард има hdmi, ако и телевизора има ти трябва просто един hdmi cable .

Как? Какви кабели ми трябват? И какви настройки на лаптопа и на телевизора?

Идеята е да гледам филми през лаптопа на телевизора.

Незнам дали има значение но все пак:

Acer AS5551G

ATI Mobility Radeon HD 5470 512MB DDR3

AMD Athlon Dual-Core P320 (2.1 GHz, 1MB L2 cache)

3 GB DDR3 1066 MHz

320 GB SATA 5400 rpm

А телевизора е LCD SAMSUNG, модела не го знам, но ако ви трябва ще го проверя.

Разбира се, че трябва модела на телевизора. "SAMSUNG' още нищо не значи.

Самсунг имат и плазмени/LCD/TFT, и CRT и черно бели. По принцип трябва модела за да знаеме какви входове има, демек какви кабели можеш да му набучиш. А лаптоп-а щом има HDMI е много добре. По принцип сред новите лаптопи и телевизори това е предпочитаният начин за връзка и предаване на медия м/у устройствата.

• Автор

Сега се сетих че телевизора е подарък и всъщност му нямаме нито книжките нито и гаранционната карта, но той беше минал и гаранцията като ни го дадаха, та порових се малко и намерих "предполагаем" модел : SAMSUNG LE32R41B Публикувано изображение

Ако се съди по характеристиките дадени тук има наличието на HDMI вход. Според данните от тук лаптопа също има, значи си търсиш кабел като тези каквато дължина ти трябва. Успех!

• Автор

Ако се съди по характеристиките дадени тук има наличието на HDMI вход. Според данните от тук лаптопа също има, значи си търсиш кабел като тези каквато дължина ти трябва. Успех!

Значи ми трябва само един HDMI кабел? Чух че за звука ще ми трябва отделен кабел? или съм чул грешно;>

HDMI пренася едновременно звук и картина. Това му е предимството и няма да имаш нужда от допълнителен кабел за озвучаването.

• Автор

HDMI пренася едновременно звук и картина. Това му е предимството и няма да имаш нужда от допълнителен кабел за озвучаването.

Мерси много мой човек. Когато го купя може би ще пиша пак за да питам за настройките вътре в лаптопа или не ми трябват настройки?

Как по-точно се извежда картината на телевизора:) Четох наскоро че нещо в настройките на видеото се бута?

Ти си с АТИ, значи от ATI Catalyst Center, драйвърите на видеото и програмката към тях се цъка, ако не се лъжа да се дублира картината. Все едно да работиш с два монитора. За съжаление не съм ползвал за да кажа по-точно. От много време се каня да си взема кабел и аз и все остава на заден план.

Като ги вържеш, погледни из тези настройки на ати центъра/то и аз съм с nvidia/, тази снимка я видях в интернет, не ме съдете ако е много грешна :baby:

Редактирано от bluelight (преглед на промените)

• Автор

Като ги вържеш, погледни из тези настройки на ати центъра/то и аз съм с nvidia/, тази снимка я видях в интернет, не ме съдете ако е много грешна :baby:

Мерси. Но като купя кабела ще пробвам, че в момента го нямам :(

:)

Най-вероятно никакви настройки няма да се налага да правиш. Просто включваш кабела, от менюто на телевизора избираш да е на HDMI и ще ти се покаже десктопа на телевизора, но без иконите, а в extended режим. Пускаш любимия ти плейър(препоръчвам ти PotPlayer, понеже има чудесно хардуерно ускорение за HD видео) и с мишката го издърпваш настрани докато се покаже върху телевизора.

Здравейте. Аз имам ACER 7740G с видео ATI Mobility Radeon HD5650 и телевизор LG LE5300 . Свързвам ги директно с HDMI кабел. Не съм правил никакви настройки ,всичко което е на екрана на лаптопа излиза и на екрана на телевизора. За звука не Ви трябва отделен кабел .

• Автор

.. и ще ти се покаже десктопа на телевизора, но без иконите, а в extended режим.

Тука малко ме хвана неподготвен? Как така без иконите? Как иконите изчезват а филма ще се вижда :ph34r:

Просто телевизора ти се води като разширение на другия екрана - два екрана един до друг. Иконите са на монитора, а филма си го преместваш надясно и излиза на телевизора.

• 5 месеца по-късно...

Здравейте, току що се регистрирах във сайта и бих искал да попитам нещо. Преди време си купих телевизор LG 47LD650 (DLNA supported).В къщи имаме рутер и два лаптопа DELL INSPIRON. Знам само характеристиките на единия (другия е с подобни но разликата е че картата на другия е GeForce). Та характеристиките на единия са DELL INSPIRION 1525N: Core 2 duo T8100 2.1GHz, 800, 3M Memory Dual Channel 2.0Gb Graphic Intel Integrated GMA X3100 USb, HDMI ..... и другите характерни глупости. ВЪПРОСА (ПО-ТОЧНО МОЛБАТА) МИ Е - МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ ОБЯСНИ ДАЛИ ЩЕ Е ВЪЗМОЖНО СВЪРЗВАНЕТО ИМ И АКО ДА ТО ДА ОПИШЕ НАЙ-ОБЩО СТЪПКА ПО СТЪПКА СВЪРЗВАНЕТО. Към LG-то ми дадоха инсталационен диск на Nero MediaHome 4 Essentials което е някакъв софтуер за DNLA за WINDOWS. ПС : Телевизора има и Wireless AV Link това значи ли че мога да го свържа към интернет или по друг начин с компа чрез него. Ще съм благодарен ако някой ми отговори щото вече се обърках с това DNLA и Wireless AV Link .

DLNA е познато като UPnP MediaServer и се поддържаот Windows Vista и 7 с вградения media center трябва да е активирана функцията и компютера и телевизора да са в една мрежа така ще виждаш споделеното мултимедиино съдържание. Да не се бъркат понятията споделена папка с DLNA\UPnP

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.