Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за CD-R 99 мин и 870 mb

Featured Replies

Здравейте , имам следният въпрос , купих си вчера дискове CD-R 99 мин. и 879 mb , но НЕРОТО ми ги разчита като 80 мин. и 700 mb ! Защо се получава така ?

Ами разликата на тези дискове, е че имат по-добри възможностти за overburn. Иначе се репортват като стандартни 80 минутни дискове. Просто като записваш такъв диск ползваш overburn възможносттите на софтуера (в твоя случа nero) и пълниш 870MB (и записвачката трябва да поддържа overburn).

• Автор

Не сам много вещ в тази област , така че ще може ли да ми обясниш по подробно ? Ще сам ти много благодарен !

Най-общо казано:

разрешаваш Overburn от Options/Preferensies> Expert Featuries, като му зададеш 99 минути.

После си пускаш нерото и записваш, като условието е да правиш само една сесия.

Иначе нерото наистина ти казва че диска е 703МВ, но не му обръщай внимание. След като натиснеш бутона BURN ще ти изкочи един джам, който да те плаши, че се опитваш да записваш повече от 700МВ - натискаш смело бутона OVERBURN и това. Препоръчително е да записваш на по-ниска скорост.

Аз лично много рядко използвам подобна медиа но Нерото прави Overburn без проблем само трябва да си го настроиш както трябва. И никога да не правиш милтисесиен диск защото после при мен не ги разпознаваше. А вече съвсем друг е въпроса дали записвачката ти поддържа Overburn ако си с двд писачка не би трябвало да имаш проблем но не съм много сигурен. Ништо не ти коства да пробваш ведниъж нали ?

Най-общо казано:

разрешаваш Overburn от Options/Preferensies> Expert Featuries, като му зададеш 99 минути.

После си пускаш нерото и записваш, като условието е да правиш само една сесия.

Иначе нерото наистина ти казва че диска е 703МВ, но не му обръщай внимание. След като натиснеш бутона BURN ще ти изкочи един джам, който да те плаши, че се опитваш да записваш повече от 700МВ - натискаш смело бутона OVERBURN и това. Препоръчително е да записваш на по-ниска скорост.

<{POST_SNAPBACK}>

Като избереш скорост, след това задалжително на Write Method избираш Disc -at-once, иначе ще си бласкаш главата cool.gif

.. И никога да не правиш милтисесиен диск защото после при мен не ги разпознаваше.

<{POST_SNAPBACK}>

че ти неможеш да направиш мулти сесиен диск, който да съдържа повече от 700МБ инфо :nono:

Здравейте , имам следният въпрос , купих си вчера дискове CD-R 99 мин. и 879 mb , но НЕРОТО ми ги разчита като 80 мин. и 700 mb ! Защо се получава така ?

<{POST_SNAPBACK}>

Защото не казваш точния модел на оптичното ти устройство.В друг един форум отговорих на подобен въпрос и най-накрая се оказа обикновен DVD-ROM.

_NEC 7700A e записвачка, но и тя не поддържа функцията overburn..Неро? Кое неро? При петиците си има пач за overburn.

• 1 месец по-късно...

И аз се мъча да открия отговора на въпроса и намерих това като линк

http://www.tutoriaux-excalibur.com/overburn-nero7.htm

Има един проблем не е на английски език ,но има много добри картинки по който ще се ориентираш .

И аз се мъча да открия отговора на въпроса и намерих това като линк

http://www.tutoriaux-excalibur.com/overburn-nero7.htm

Има един проблем не е на английски език ,но има много добри картинки по който ще се ориентираш .

<{POST_SNAPBACK}>

Макар, че още преди около месец и повече дискутирахме подобна тема, линкът който даваш е много полезен! :speak:

Особено за мен, защото нямам проблеми с френския! :speak:

Даже се чудя дали да не взема да преведа някое и друго ръководство...., ама пусто време - все не стига! :bye:

Някой може ли да ми каже как да си реша проблема, а той е следният: при стартиране на компютъра лампичката на СД-то ми присветва, но като зареди се оказва, че СД-то не се вижда, не може да се отваря, абе все едно го няма. Проверих дали някой от кабелите не е разкачен, но не е. Пробвах с търсачката за нов хардуер, но все едно го няма. И този проблем ми го прави, откакто ми глътна един диск и не щеше да ми го върне обратно. Диска си го извадих, но оттогава не откъсва да се появи. :):):yanim:

Ще съм много благодарна, ако ми помогнете. :wors::wors:

ili_ili  Публикувано на Вчера в 23:42

Някой може ли да ми каже как да си реша проблема, а той е следният: при стартиране на компютъра лампичката на СД-то ми присветва, но като зареди се оказва, че СД-то не се вижда, не може да се отваря, абе все едно го няма. Проверих дали някой от кабелите не е разкачен, но не е. Пробвах с търсачката за нов хардуер, но все едно го няма. И този проблем ми го прави, откакто ми глътна един диск и не щеше да ми го върне обратно. Диска си го извадих, но оттогава не откъсва да се появи. mad.gif mad.gif mad.gif

Ще съм много благодарна, ако ми помогнете.

От така описания проблем ми идва наум да не би да се е повредило нещо самото оптично устройство.Опитай с друго такова,ако се оправи,значи е то,а ако не -тогава грешката е в Уина.Опитай,за да локализираш проблема :bye:

Някой може ли да ми каже как да си реша проблема, а той е следният: при стартиране на компютъра лампичката на СД-то ми присветва, но като зареди се оказва, че СД-то не се вижда, не може да се отваря, абе все едно го няма. Проверих дали някой от кабелите не е разкачен, но не е. Пробвах с търсачката за нов хардуер, но все едно го няма. И този проблем ми го прави, откакто ми глътна един диск и не щеше да ми го върне обратно. Диска си го извадих, но оттогава не откъсва да се появи.  :rolleyes:  :yanim:  :angry:

Ще съм много благодарна, ако ми помогнете.  :wors:  :wors:

<{POST_SNAPBACK}>

Погледни и тук: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=17623&st=0

Погледни и тук: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=17623&st=0

<{POST_SNAPBACK}>

Мерси, направих, каквото видях в линка, но въобще не се вижда СД-то в Девайс мениджъра, не се вижда и като зарежда компа, само свети непрекъснато лампичката. Днес занесох СД-то в службата - и там не тръгна, май ще се окаже, че е за ново, ако някой има друга идея, нека я сподели.

Ще изчакам два-три дена и ще го занеса в някой сервиз.

Благодаря на отзовалите се! sad.gifsad.gifsad.gif

• 4 седмици по-късно...
Мерси, направих, каквото видях в линка, но въобще не се вижда СД-то в Девайс мениджъра, не се вижда и като зарежда компа, само свети непрекъснато лампичката. Днес занесох СД-то в службата - и там не тръгна, май ще се окаже, че е за ново, ако някой има друга идея, нека я сподели.

Ще изчакам два-три дена и ще го занеса в някой сервиз.

Благодаря на отзовалите се! sad.gifsad.gifsad.gif

Погледни pchelp.data.bg при мен упътванията там дадоха резултат. Нерото ми беше 5.5, а записвачката, някаква ЛГ, сега съм с NEC 4551A, Nero 6.0...И пак нямам проблеми, ама вече предпочитам ДВД cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.