Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на лаптоп.Кой от двата?

Featured Replies

Здравейте!Доста се рових из българските сайтове за компютри се обърках напълно.Разгледах и другите мнения. Мисля да си взема лаптоп до 1100лв, като ще го ползвам за филми, интернет и photoshop.Наскоро ми изгоря настолния компютър и когато го занесох на ремонт реших да попитам кои лаптопи са най-хубави.Препоръчаха ми да си взема DELL или Acer казаха ми да не купувам Toshiba или Sony,защото не се занимавали изцяло с компютри и не били толкова качествени.Разглеждах из интернет какъв процесор е най-добър за момента и каква видео карта е най-добре да има.За процесор видях Intel i5-680 или Core i7,но малко по-скъпа.За RAM е добре 4GB ,но може и 6GB Ако може да ми предложите няколко хубави модела ще съм ви много благодарен.

Редактирано от veselin4000 (преглед на промените)

Процесорите i3 и i5 които са модели с 3 цифри (430, 680 и тн.) са старото поколение. Новите i3 и i5 са с номенклатура от рода 2500, 2400 (с 4 цифри) и това е което трябва да се търси, защото са по-добрят избор. Предложението горе със Core 2 duo даже няма и да го коментирам! Гласувам за 1вият лаптоп на kmvasilev. Най-близко е до изискванията ти. С/у още 40 лв можеш да му добавиш 2 ГБ допълнително РАМ и влиза точно в 1200 лв лимита ти.

Процесорите i3 и i5 които са модели с 3 цифри (430, 680 и тн.) са старото поколение. Новите i3 и i5 са с номенклатура от рода 2500, 2400 (с 4 цифри) и това е което трябва да се търси, защото са по-добрят избор. Предложението горе със Core 2 duo даже няма и да го коментирам! Гласувам за 1вият лаптоп на kmvasilev. Най-близко е до изискванията ти. С/у още 40 лв можеш да му добавиш 2 ГБ допълнително РАМ и влиза точно в 1200 лв лимита ти.

Вярно няма какво да се коментира Latitude E6500 не е за всеки многознайко :hush: Защо не му предложите и i7-ца за да си гледа фимлите и пощата по-бързо :D Като си го вземе човекът това огледало на 1366х768 и му се види тесничко Вие ли ще му го разширите :eek: А и има още хора, където предлгат тези куци Inspiron-и - и 8ГБ РАМ да му сложи пак ще си е пръчка :P

И аз бих заложил на Latitude E6500 в случай, че ще се работи с фотошоп. Странно е да ползваш програма, при която се работи с цветове и да използваш монитор с показател DeltaE над 10 (както е при Inspiron-а) при препоръчителен 3 и надолу. Трябва потребителя да прецени кое му е по- важно- по-високата изчислителна мощ в лицето на по-новите процесори или по-добрият дисплей и може би малко по-качествената изработка

• Автор

Мисля да си взема този

първоначално мислех да си взема този ,но незнам защо е по-скъп като първия е по-хубав :wors:

плс ако може някой да помогне

Редактирано от veselin4000 (преглед на промените)

Ако е не толкова за Photoshop а повече за филми и да си ровя в нета какъв е по хубав?

Аз зная много добре как стоят нещата с фотошоп и резолюцията но проблемът в случая е финансов. Просто с 1600 точици и нагоре цените започват с около 250 лева над лимита. А тоя дървен латитуюд пт преди пет години ще го подмина (почти) без коментар. Срамота е в днешно време да се предлагат такива антики http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Вярно няма какво да се коментира Latitude E6500 не е за всеки многознайко :baby: Защо не му предложите и i7-ца за да си гледа фимлите и пощата по-бързо ;) Като си го вземе човекът това огледало на 1366х768 и му се види тесничко Вие ли ще му го разширите :) А и има още хора, където предлгат тези куци Inspiron-и - и 8ГБ РАМ да му сложи пак ще си е пръчка :)

Тук всеки от разбиращите препоръчва конфигурация на питащия и няма "всезнайковци" Виждаш, че и по твоето мнение има отрицателни отзиви.Въздържай се повече от такива коментари. Интересното е обаче, че почти 90% от питащите в крайна сметка си купуват това, което на тях им харесва, а питането си остава ей така, за да си начеше крастата.Наблюдавам процеса от много дълго време точно в този раздел.

Аз не случайно попитах какъв ти е бил монитора от настолния - заради фотошоп-а, но ... ACER и DELL Inspiron в случая изобщо не трябва да се споменават, заради - HP ProBook 4530s и HP ProBook 4530s, но всеки си има глава там където трябва :)

Няма смисъл да продължавам спорът за "дървото" Е6500 за 1100лв., идващо с операционна за 250лв, матов екран на 900 пиксела, подсветка на клавиатурата, 3г. международна гаранция, изключително здраво шаси и бизнес дизайн, процесорът макар и стар е на една ръка разстояние от старите i3-ки ;) Пак казвам всеки си има глава с мозък :baby:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.