Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с преинсталация свързана с хард диск-а

Featured Replies

Здравейте!

Вчера ми изгоря захранването и днес си взех ново и го смених.

След като компютъра тръгна ... зареждаше и излезе това:

Публикувано изображение

След това продължи, зареждаше известно време .. попита ме за да продължа да натисна Ентер и се появи това:

Публикувано изображение

Някакви идеи?

-инфо за компа ми :

Windows Xp

Дъно-Foxconn

Интел

Ето няколко англйиски сайта с разрешаването на проблема, но нищо немога да разбера:

http://www.windowsxpprofessional.windowsreinstall.com/nohdd/indexfullpage.htm

http://www.proposedsolution.com/solutions/windows-xp-setup-setup-did-not-find-any-hard-disk-drives/

http://www.raymond.cc/blog/archives/2008/01/21/install-xp-setup-did-not-find-any-hard-disk-drives-installed-in-your-computer/

МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

Не би трябвало след смяна на захранване да ти иска преинсталация на Windows.Виж да няма забравен диск в CD-то. Колкото до надписа, който ти излиза( windows did not find any Hard drives...), причината е,че Хард диска ти е SATA, а Windows XP няма драйвъри за него.

• Автор

Ами незнам, защо когато няма диск вътре иска диска за преинсталация зада продължи иначе не иска. А как реши, че е на САТА>? На мен никъде не ми пише .

Редактирано от rikis944 (преглед на промените)

Ами незнам, защо когато няма диск вътре иска диска за преинсталация зада продължи иначе не иска.

А как реши, че е на САТА>? На мен никъде не ми пише .

Windows XP не вижда SATA хард дисковете. Затова така предположих.

А допуска ли те да влезеш в Биос? От там трябва да имаш някаква настройка.

Ако нямаш BootCD в CD вероятно това е Recovery Console.

• Автор

Windows XP не вижда SATA хард дисковете. Затова така предположих.

А допуска ли те да влезеш в Биос? От там трябва да имаш някаква настройка.

Ако нямаш BootCD в CD вероятно това е Recovery Console.

Как се влиза в биос?

Не разбирам много моля ако можеш да ми обясниш по-подробно какво трябва да направя или ако има някой, които знае как да се оправи моля да драсне няколко реда :speak:

Здравейте!

Вчера ми изгоря захранването и днес си взех ново и го смених.

След като компютъра тръгна ... зареждаше и излезе това:

Публикувано изображение

След това продължи, зареждаше известно време .. попита ме за да продължа да натисна Ентер и се появи това:

Публикувано изображение

Някакви идеи?

-инфо за компа ми :

Windows Xp

Дъно-Foxconn

Интел

Ето няколко англйиски сайта с разрешаването на проблема, но нищо немога да разбера:

http://www.windowsxpprofessional.windowsreinstall.com/nohdd/indexfullpage.htm

http://www.proposedsolution.com/solutions/windows-xp-setup-setup-did-not-find-any-hard-disk-drives/

http://www.raymond.cc/blog/archives/2008/01/21/install-xp-setup-did-not-find-any-hard-disk-drives-installed-in-your-computer/

МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

Това се е получило, защото компа ви е работил, докато е изгоряло захранването и е запазил информацията и иска диск за възстановяване на системата (рековъри конзола)
  • Автор

Това се е получило, защото компа ви е работил, докато е изгоряло захранването и е запазил информацията и иска диск за възстановяване на системата (рековъри конзола)

Благодаря ви, но от къде мога да го намеря този рековари диск? В момента съм на лаптоп и компа изобщо неще да тръгне http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Благодаря ви, но от къде мога да го намеря този рековари диск? В момента съм на лаптоп и компа изобщо неще да тръгне http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

опитахте ли да инсталирате друг windows. разгледайте http://www.s-solutions.org/polezni_materiali/preinstalirane-windows-xp.php и по-точно картина 3. опитайте да извадите хартдиска и да го поставите отново на мястото му. Ако сте сменявали захранването е възможно да не сте го поставили хубаво в неговата дупка.

Редактирано от Tenda (преглед на промените)

• Автор

опитахте ли да инсталирате друг windows. разгледайте http://www.s-solutions.org/polezni_materiali/preinstalirane-windows-xp.php и по-точно картина 3. опитайте да извадите хартдиска и да го поставите отново на мястото му. Ако сте сменявали захранването на лаптоп е възможно да не сте го поставили хубаво в неговата дупка

АЗ НЕ СЕ ИЗРАЗИХ ПРАВИЛНО.

Като ми сложиха захранването на компютъра той тръгна. Като започна да зарежда поиска инсталационния диск аз го вкарах.От този линк като стигна до 3-тата картина от вашя линк ми изписва, че не е намерил хард диск драйвери инсталирани на моя компютър.

Аз намерих драйверите за дъното и видео картата и ги записах на диск. Но не знам дали това помаага и как да подкарам тоя диск.

Както казах като го пусна иска да се преинсталира.Не знам в задънена улица съм, ако може да ПОМОГНЕТЕ МНОГО ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРЕН!

Доколкото за захранването предполагам, че би трябвало да е поставено както трябва щом компа тръгна.

За хард диска аз неразбирам от хардуер, не знам къде се намира и как да го извадя. :blink:

Като ми сложиха захранването на компютъра той тръгна. Като започна да зарежда поиска инсталационния диск аз го вкарах.От този линк като стигна до 3-тата картина от вашя линк ми изписва, че не е намерил хард диск драйвери инсталирани на моя компютър.

Аз намерих драйверите за дъното и видео картата и ги записах на диск. Но не знам дали това помаага и как да подкарам тоя диск.

Както казах като го пусна иска да се преинсталира.Не знам в задънена улица съм, ако може да ПОМОГНЕТЕ МНОГО ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРЕН!

Доколкото за захранването предполагам, че би трябвало да е поставено както трябва щом компа тръгна.

За хард диска аз неразбирам от хардуер, не знам къде се намира и как да го извадя. :blink:

Вижте и този клип, а пробвахте ли да инсталирате и друг windows
. Влезте в биоса вижте, дали е зададено там да се използва този хартдиск, ако не е го задайте

За хард диска аз неразбирам от хардуер, не знам къде се намира и как да го извадя. :speak:

Страниците, които сте намерили ви решеват проблем. Сега ще ви дам превода на страница 2(според мен там е най-добре обяснено):

Решение 1 - Задаване на вашия SATA контролер Compatability / IDE / Стандартен режим

Въведете вашия BIOS / Setup Utility

Намерете на Serial раздел ATA или SATA конфигурация

Аз съм виждал този раздел, наречен "На Чип Config" на някои награда Phoenix BIOS

На Lenovo / IBM ThinkPads в Config> Serial ATA (Сата)

Промяна на режима на SATA контролера от AHCI на IDE или Съвместимост

Save & Exit

Рестартирайте и отново да започне инсталирането на Windows.

Ако Windows Setup успешно разпознава вашия твърд диск, този път след което продължете напред и да се извърши настройка на Windows.

Когато Windows инсталацията приключи промените режима обратно към AHCI в BIOS

Ако вашият проблем все още съществува след промяна на тази опция след това се върнете към AHCI и да се пристъпи към Решение 2 по-долу.

Решение 2 - Заредете SATA шофьори, с помощта на дискета ( или компактдиск )

UPDATE JAN 2011 - Създайте персонализирана Windows XP CD с вашия SATA драйвери като алтернатива на използването на дискета . Ако имате нужда от помощ при намирането на вашето SATA шофьори вижте статията, как да намерите SATA Drivers

Ако вече имате флопи диск на вашия компютър и след това голям, преминете към Стъпка 2. Ако не, щракнете тук , за да се получи един

Отидете или производители на сайт за поддръжка на вашия компютър или ако има обичай изгради след това отидете на дънни платки производители на уеб сайта за поддръжка и изтегляне на SATA драйвер пакет. Някои популярни manuafacturers са изброени по-долу:

Разархивирайте изтегления драйвер празна дискета

НЕ поставите дискета в компютъра, който се опитвате да стартирате Windows Setup

Поставете компактдиска с Windows XP и стартирате компютъра си, натиснете произволен клавиш, за да зареди от CD, ако това бъде поискано

Веднага след като се появява син екран за настройка натиснете F6 на вашата клавиатура. Съобщение да натиснете F6 ще изчезне и да бъде заменен от съобщение, което иска можете да натиснете F2, за ASR. НЕ натиснете F2.

След "Setup се зарежда файлове" част е завършена, ще бъде представен с екран по-долу

Поставете дискетата, която сте създали и натиснете S, за да определи допълнително устройство. Windows ще зареди драйвера и сега можете да продължи инсталацията на Windows като нормални.

Вие ще се ориентирате за картините, това е превода от гугъл кром.

Редактирано от Tenda (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.