Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Охладител за Athlon II x4 640

Featured Replies

Здравейте, Наскоро си закупих нов ПЦ но вентилатора на процесора издава много гаден шум като се нагрее над 35 градуса.Максимално ми е стигало до 46 градуса.Проблема не ми е от температурата.Самият вентилатор върши работа на е много шумен и ме дразни.Може ли някои да ми каже добър вентилатор които да е тих но в същото време да охлажда процесора.И ако може да е до 30-40 лева че след покупката на пц-то не ми останаха спестени пари. П.С Cooler Master Hyper TX3 тоя охладител е много добър но ако някой знае по добур да каже.

Ако те притеснява само шума, а нямаш проблем с температурите, смени само вентилатора с нещо такова: Noiseblocker 80x80x20mm NB-BlacksilentFan XC1 - 1700rpm

П.П. Има разлика между "вентилатор" и охладител за процесора. Първото е само перката, второто е цял радиатор с перка и термопаста.

• Автор

Ако те притеснява само шума, а нямаш проблем с температурите, смени само вентилатора с нещо такова: Noiseblocker 80x80x20mm NB-BlacksilentFan XC1 - 1700rpm

П.П. Има разлика между "вентилатор" и охладител за процесора. Първото е само перката, второто е цял радиатор с перка и термопаста.

Да сега нямам проблеми с температурата защото вентилатора се върти с 3000 до 5000 RPM а оня дето ти ми даде е 1700RPM не мислиш ли че температурата ще се покачи..

Оборотите са само една от характеристиките. Важно е колко обем въздух може да премести за единица време. Демек какъв въздушен поток може да създаде. Измерва се в CFM и колкото по-голяма стойност, значи толкова по-"мощен" е вентилатора и с по-малки обороти охлажда по-добре. Имам същият процесор с боксовото охлаждане, за щастие имам много проветлива кутия и температурата е ниска и нямам проблем със шума, но аз също мисля за смяна в най-скоро време, така че и на мен темата ще ми е интересна. Бих сменил цялото охлаждане, макар и по-скъпо да излезне.

Щом можеш да вземеш Hyper 212 Plus, то той е правилният избор. Само измери, ако си с твърде малка кутия дали ще влезне. От капачката на процесора до капака на кутията ти трябват 16 см.

• Автор

Ми ще помисля.Ако някой знае по добър охладител с вентилатор на същата цена да каже.

Аз съм с Athlon II x3 440 и боксовия вентилатор също не е от най-ефективните и ме дразнеше като почне да вие :rolleyes: Но намерих друго решение като си сложих програмата OC Tuner, която ми дава да променям праговата температура на процесора, щото от БИОСа не мога да я пипам, а му беше зададена на 50° - аз я направих на 60° и така не надува вентилатора, а стои със сравнително ниски обороти.

• Автор

Сега се раздвуих между Arctic Cooling Freezer 7 Pro rev.2 и Cooler Master Hyper tx3.. кфо да правя кажете ми разликата ... цените са еднакви.коолер мастер внася повече въздух отколкото артик коолинг фрийзер...

Hyper 212 > Freezer 7 > TX-3 Препоръчвам ти Hyper 212. С по-голям вентилатор е, което значи че на по-ниски обороти премества повече въздух и работи по-тихо.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.