Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

bluelight

Лаптоп за 600 лв - дали си заслужава?

Препоръчан отговор


Здравейте, Да ви попитам, имам позната, която има нужда от лаптоп, но няма въобще парички, граница 600-650 лв. На квартира е, няма възможност за настолен. Ще се гледат филми, ще се виси във FB, youtube, просто за забавление. Аз поогледах тук, там, но за 600 лв ме притеснява факта, дали няма пет отворени прозореца в интернет да блокират лаптопа :clap: Предлолагам, ще се погледнат и неща на старо, но ме притесняват честите теми тук за прегряване на видео, така че, ако може да ми кажете кои марки видео карти за лаптопи да избягвам при избор на старо. Ако е на старо няма да има проблем, ще го разглобя, изчистя, преинсталирам и каквото е нужно, така че, съвети за на старо също приемам ;) Не е спешен избор, но избора ще се прави в Пловдив :blink: Благодаря ви предварително за насоките. Знам, че много съм снижил цената, не се смейте :baby:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Даже е висока цената :clap: за втора ръка.В началото на месеца си купих лаптоп за 230 лева и в момента съм отворил точно 5 прозореца, а и провеждам видеочат в скайп ;) Нямам никакви проблеми засега, та затова мисълта ми е да не се набутва с много пари, щом няма големи изисквания.Успех в търсенето!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Привет

Да ви попитам, имам позната, която има нужда от лаптоп, но няма въобще парички, граница 600-650 лв.

Заповядай

Това ще е суперско за определения бюджет - - - > Преносим компютър Лаптоп ASUS K50IJ-SX520

Това също е суперско Преносим компютър Лаптоп ASUS PRO5DIJ-SX481

Това също е много готино Преносим компютър Лаптоп ACER AS5736Z-452G32Mnkk

нови със гаранция

На квартира е, няма възможност за настолен.

Това няма значение споделяш бюджета и се споделят алтернативи

Ще се гледат филми, ще се виси във FB, youtube, просто за забавление. Аз поогледах тук, там, но за 600 лв ме притеснява факта, дали няма пет отворени прозореца в интернет да блокират лаптопа :clap:

Моделите които ти постнах много по тежки неща може да се стартират без да има проблем така че решение само тя или ти можете да вземете

и много успех

Предлолагам, ще се погледнат и неща на старо, но ме притесняват честите теми тук за прегряване на видео, така че, ако може да ми кажете кои марки видео карти за лаптопи да избягвам при избор на старо. Ако е на старо няма да има проблем, ще го разглобя, изчистя, преинсталирам и каквото е нужно, така че, съвети за на старо също приемам ;)

мммм на старо или втора употреба само при много тежък случай или за нещо спешно що ППППППо евтиното винаги излиза по СкЪЪЪЪЪЪЪпичко

избора е лично твой или неин пак много успех

Не е спешен избор

това няма значение едно опресняване е полезно за всички

но избора ще се прави в Пловдив :blink:

във целия свят може да си го закупи

Благодаря ви предварително за насоките.

Аз също ти благодаря надявам се да съм помогнал със полезно инфо но не бързай може и да има по добра алтернатива

Знам, че много съм снижил цената

мм кво да ти споделя страхотна конфигурация за страотния бюджет за преносим лаптоп от тук насетне правилното решение и избор за единствено ваши и най-важното задклавиатурното дествие или въпросното момиче момче което ще работи на него

не се смейте :baby:

ммм не виждам кое къде е смешното за да смее човек това е хубаво че споделяш определен бюджет и се простираш във свойте граници на възможното

У С П Е Х

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

acer-а е с DDR3, май ми хареса :clap:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

IBM T60 втора ръка вземи. IntelCoreDuo, до 4GB RAM носи машинката, вървят около 450лв(може и по-евтино, зависи от модификацията)+нова батерия=точният ти бюджет. Няма да съжаляваш от тази маркова машинка. Търси с Intel видео. А ако искаш да изревеш на умряло след година-две, вземи си нов лаптоп за 600лв...Много като теб вече плакаха... Ново не винаги значи хубаво. А нов лаптоп за 600лв ще е такъв боклук, че..

MIIGLENE, имам работещ IBM лаптоп на 10години, ще ми обясниш ли КОЙ лаптоп днес, камо ли за 600лв, ще стигне и половината от тия години без проблеми? За 600лв НОВИТЕ лаптопи са такива боклуци, които нищо не струват като качество! :clap:


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

acer-а е с DDR3, май ми хареса :clap:

и 3-е модела са готини но подредих ти ги от към по силен ком по слабичък но моя личния съвет е ( 1 ) - - - > първия

но както спедели бюджета но разликата не е голяма от ( 1 ) - - - > първия за това постнах 3-и за да си изберете

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Преди месец и аз имах същия проблем и същите изисквания. Благодарение на подобна тема, която пуснах в Калдата си закупих от Метро ето този лаптоп: http://blog.interacom.eu/?p=3465 на цена от 598лв. Казаха ми, че ги имало и в Технополис. Много съм доволен - качествена изработка, бърз хард диск, перфектен и силен звук, доста добра камера с микрофон, HDMI, удобна клавиатура с много добре подбрани функционални бутони, добра батерия, запис върху двуслойни дискове, лайт-скрайб - ползвах вече и тази функция и направих много хубави дискове с отпечатана върху тях обложка по мой избор, много удобно разположение на жаковете за слушалки, светещите индикатори са много дискретни и разположени встрани - по този начин не пречат като се гледа някой филм в тъмна стая, охлаждането е много добре проектирано, въобще не грее и спокойно може да си лежиш с него на леглото без да ти изпече корема, безпроблемно възпроизвежда филми в HD-формат, гаранцията на батерията е 1 година /повечето са с 6 месеца гаранция на батерията и точно след 7-мия месец се появяват проблеми/. Продава се с Линукс, но сравнително лесно можете да му инсталирате Windows 7 - в сайта на НР има всички необходими драйвери и някои допълнителни програми.Стартира за 42секунди въпреки, че имам няколко програми, които ми се стартират с уиндоуса /включително Logon Screen Rotator/. Току що пробвах Google Chrome да ми стартира едновременно 18 отделни прозореца - справи се без проблем за 3 секунди. Цвета на лаптопа е сив, на фигурки - мисля, че ще и хареса. Това е от мен.Успех в избора!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Преди месец и аз имах същия проблем и същите изисквания. Благодарение на подобна тема, която пуснах в Калдата си закупих от Метро ето този лаптоп: http://blog.interacom.eu/?p=3465 на цена от 598лв. Казаха ми, че ги имало и в Технополис.

Много съм доволен - качествена изработка, бърз хард диск, перфектен и силен звук, доста добра камера с микрофон, HDMI, удобна клавиатура с много добре подбрани функционални бутони, добра батерия, запис върху двуслойни дискове, лайт-скрайб - ползвах вече и тази функция и направих много хубави дискове с отпечатана върху тях обложка по мой избор, много удобно разположение на жаковете за слушалки, светещите индикатори са много дискретни и разположени встрани - по този начин не пречат като се гледа някой филм в тъмна стая, охлаждането е много добре проектирано, въобще не грее и спокойно може да си лежиш с него на леглото без да ти изпече корема, безпроблемно възпроизвежда филми в HD-формат, гаранцията на батерията е 1 година /повечето са с 6 месеца гаранция на батерията и точно след 7-мия месец се появяват проблеми/. Продава се с Линукс, но сравнително лесно можете да му инсталирате Windows 7 - в сайта на НР има всички необходими драйвери и някои допълнителни програми.Стартира за 42секунди въпреки, че имам няколко програми, които ми се стартират с уиндоуса /включително Logon Screen Rotator/. Току що пробвах Google Chrome да ми стартира едновременно 18 отделни прозореца - справи се без проблем за 3 секунди. Цвета на лаптопа е сив, на фигурки - мисля, че ще и хареса.

Това е от мен.Успех в избора!

Но сега е вече на реална по-висока цена. Благодаря за предложението, най-вече за личното виждане и описанието!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да, много си прав. Изглежда не умееш да търсиш както трябва. До 27 юли в Метро е на цена 586 лв. с включен ДДС.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да, много си прав. Изглежда не умееш да търсиш както трябва.

До 27 юли в Метро е на цена 586 лв. с включен ДДС.

Намерих го :) много съм тъп, просто много промоции, пък и тук никой не препоръчва Метро, затова прегледах само три-четири сайта за лаптопи. Благодаря за информацията!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Намерих го

Браво - - - > :stop:

:biggrin: много съм тъп,

:biggrin::friends1::singer: и поне вижте във първия пост съм ви споделил ВЕНАГИ ПО ЕВТИНОТО ИЗЛИЗА ПО СКЪПО

просто много промоции,

С У П Е Р С К О

пък и тук никой не препоръчва Метро,

Ами кой какво да ви препоръча вие САМИЧЪК трябва да ВЗЕМЕТЕ РЕШЕНИЕ НА СОБСТВЕНАТА СИ ГЛАВИЦА

затова прегледах само три-четири сайта за лаптопи.

Пък и повече не ти трябва защото като отправихте запитване със нова тема имате някалко полезни / или не полезни поста като инфо и вие см по себеси и на собствена отговорност да решите тук пак ще ви споделя собствено и откровенно мнение повечи ще ви е нужен КЕСМЕТЕЦ а и от много избиране може да вземете :sobbing: решение или нещо от цяло чувалче със П*Т*И може да хванете ,,,,,

Благодаря за информацията!

Аз също ти благодаря и много успех :gift:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да, последните 2 предложения също са добри. Те са с процесори на АМД, а тук вече си зависи от предпочитанията на всеки отделен човек - нещо като Мерцедес/БМВ. Много важно е и да се видят на практика самите модели - това също помага при вземане на решението за покупка. По принцип Acer имат по-лъскав външен вид. Имам и 10 инчов нетбук Acer на 13 месеца. От него също нямам оплаквания. Общо взето почти всички лаптопи които се продават в момента на пазара с цени от 600 до 1500лв. ще вършат еднакво добре това, за което смятате да го ползвате. Лошото е, че не са толкова дълготрайни /както например модела на IBM който беше предложен по-горе/ - то е същото като с по-новите коли - все по-големи боклуци, все по-бързо се развалят и поддръжката им е все по-скъпа.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

TechMaster "имам работещ IBM лаптоп на 10години, ще ми обясниш ли КОЙ лаптоп днес, камо ли за 600лв, ще стигне и половината от тия години без проблеми?" OFF Извинявай, нищо лично,но да не би да имаш някаква фиксaция относно този твой лаптоп, в много теми непрекъснато го изтъкваш, е какво толкова има за хвалене в 10 годишен лаптоп? Моя е малко над 1000 лв,но не го смятам за нищо особено- обикновена бракма, въпреки че работи добре и го товаря доста,но просто ми прави впечатление,тази твоя гордост с притежанието и изтъкването на този лаптоп,имам познати които имат по два десктопа и лаптоп и не се хвалят въобще...Не се засягай...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

...

Говорим си за качество, ето това е. Не ми допада, че днес много малко модели и марки наистина държат на качеството, а не на евтината шарения и некачествени компоненти. IBM е еталон за това как се прави компютър, заедно с още няколко фирми в бранша, поне в моите очи. Да, гордост е да притежавам нещо качествено, макар и старо и да го ползвам за неща, където ми трябва мобилна машинка. Мисля да си купя по-нов IBM и това за мен е един правилен избор.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

До 600 лева можеш да вземеш или на старо или нещо наистина евтино като марка. Единственото, което мога да ти препоръчам е да се оглеждаш за поостарели модели, на които им пада цената всеки ден почти. По всички сайтове се откриват такива най-често с надпис "ограничени количества". Можеш да видиш тук - http://www.kroko.bg/index.php?route=product/product&keyword=1012&description=1&product_id=34;

можеш да вземеш и този - http://laptop.bg/laptops-hp-620-hp_620_LH270ES

Успех!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.