Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ в избора - ACER Aspire 5942G Vs ASUS K53SV-SX152D Vs Lenovo IdeaPad z570

Featured Replies

Здравейте, ще се радвам много на съвет.От 3 дни избирам ллаптоп и се спрях на тези три. Бюджета ми беше около 1200, но не успях да се вместя много - много.

Ето линк към сравнение на трите в pcstore.bg - http://pcstore.bg/%D1%81%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8/1913/2368/2471

Лаптопа ще го ползвам за интернем музика и филми, не съм геймър но ще се радвам ако може да ми подкарва Симс 3 от време на време или някоя и друга по- непретенциозна игрица без да избухва. :(

Голяма ли е разликата между I5 i i7? Има ли изобщо смисъл от 2 Гб видеопамт на лаптоп? Засека май клоня лъм Леново - то защото четох добри отзиви, а и е най- евтин, но ще се радвам на мнение от някой по- разбиращ.

Някой ползвал ли е тези модели?

Help! :D

Мерси предварително :wink12:

За тези условия, които си посочил и аз бих предпочел леновото. Но бих искал да намеся и 3-та страна http://pcstore.bg/laptopi/DELL-2/DELL-Inspiron-N5010-6GB-%D1%81-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BA-1760 . Разгледай и него и

си избери.

Здравейте, ще се радвам много на съвет.От 3 дни избирам ллаптоп и се спрях на тези три. Бюджета ми беше около 1200, но не успях да се вместя много - много.

Ето линк към сравнение на трите в pcstore.bg - http://pcstore.bg/%D.../1913/2368/2471

Лаптопа ще го ползвам за интернем музика и филми, не съм геймър но ще се радвам ако може да ми подкарва Симс 3 от време на време или някоя и друга по- непретенциозна игрица без да избухва. :(

Голяма ли е разликата между I5 i i7? Има ли изобщо смисъл от 2 Гб видеопамт на лаптоп? Засека май клоня лъм Леново - то защото четох добри отзиви, а и е най- евтин, но ще се радвам на мнение от някой по- разбиращ.

Някой ползвал ли е тези модели?

Help! :D

Мерси предварително :wink12:

теоретично разликата е следната i7 е сокет 1366 и поддържа tripple channel, а i5 е сокет 1155, който поддържа само dual channel. но при лаптопите филмът tripple channel още не е сниман, така че там кой знае каква полза няма да има... от друга страна 2 не е равно на 4... 4 ядра са си 4, а при натоварвани 4те на i7 ядра си дигат честотата почти колкото си вдигат ядрата на двуядрения i5... така че acera си струва 50-те (90-те) лева отгоре, още повече че е с ати, което няма да сдаде багажа от високите температури...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

От трите, които си предложил ти, според мен най-добър е Lenovo-то (в случая не гледам фактора цена) и ще ти кажа защо. Първо, по производителност на процесора няма да намериш много голяма разлика, тъй като Asus-а и Lenovo-то са с платформата Sandy Bridge, като процесорите им, макар и i5 по производителност ще могат да се съревновават с i7 на Acer-а. Видеокартата на Asus-а е по-добра от тази на другите 2, но пък Lenovo-то има повече RAM и по-голям харддиск. Ev0LuT1oN ти е предложил още 1 модел, който обаче отново е със старото поколения процесори. Предполагам е искал да те насочи към този http://pcstore.bg/laptopi/DELL-2/DELL-Inspiron-N5110-6GB-3-ГОДИНИ-ГАРАНЦИЯ-с-черен-син-и-червен-капак-2484 Това е сищият N5010, но преминал през външен фейслифт и с подобрени компоненти. При него + е, че има 3 години гаранция. Аз лично съм с такъв http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_N5110-dell_inspiron_n5110_DELL00797 и съм много доволен. Вече всичко е въпрос на избор и зависи от теб :shock11:

братче едно ще ти кажа asusa го отпиши не ти трябва такава марка лаптоп.Един ден трагнах да видя за какво става вапрос и разбрах че мн барзо се развалят и правят много проблеми не ти трабва да си взимаш asus аз ти предлагам acer защото моят лаптоп е acer и няма почти никакви проблеми за сега,а го имам от 2 години.Надявам се да сам помогнал.

братче едно ще ти кажа asusa го отпиши не ти трябва такава марка лаптоп.Един ден трагнах да видя за какво става вапрос и разбрах че мн барзо се развалят и правят много проблеми не ти трабва да си взимаш asus аз ти предлагам acer защото моят лаптоп е acer и няма почти никакви проблеми за сега,а го имам от 2 години.Надявам се да сам помогнал.

Ти направо изби рибата с това мнение :beat::lol6:

Хвалиш си своята щайга и за*баваш всичко друго - това ли е адекватно предложение - едно време е било едно време - сега, че има лоши модели - има, но не е коректно да храниш без да знаеш и да възхваляваш твоя Ейсър (ако беше някаква друга марка виж Леново или Делл Latitude - ok - ама тия "бюджетни" Еъсъри) :wink12: И аз имам Ейсър от близо 2 години и не е издал багажа, но не бих го препоръчал на никого - дори и на най-големия си враг дет се казва!

Като пропуснем безсмисления спор Acer - Asus Core i7 за този бюджет не ти трябва. Охлаждането на който и да е за тези пари няма да се справя адекватно с core i7. Аз бих заложил на Asus-а (този конкретен модел го хвалят с добро охлаждане и качествен за парите си корпус от алуминиева сплав), но все пак разчитам единствено на ревюта прочетени в нета, а не на личен опит. Почети малко ревюта и си избери между Asus-а и Lenovo-то

Аз наскоро си взех Asus K53S и съм много доволен. Охлаждането е добро, а относно игрите и най-новите вървят на max. Определено ти го препоръчвам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.