Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой монитор да избера?

Featured Replies

Здравейте, понеже стария монитор се развали сега трябва да взимам нов, но понеже съм малко ограничен от към бюджета, вижте кои модели съм избрал и кажете кой ще е по читав.

1. МОНИТОР VIEWSONIC VA2248-LED, 22' (21.5' VIS) 16:9 WIDE LCD MONITOR 1920X1080 DVI VGA ENERGY STAR 5.0 VA-48 ID, BLACK - VA2248-LED

http://mallbg.com/%D...-LED_24248.html - 232лв

Уж го водят 10 000 000:1 контраст, но в някои сайтове пише:

Статичен контраст 1000:1

Динамичен контраст 10 000:1

2.МОНИТОР PHILIPS 21.5' TFT 1920X1080 FULLHD 16:9 5MS 250CD/M2 300 000:1 DVI, BLACK - 221V2SB

http://mallbg.com/%D...V2SB_22929.html - 222лв

Знам, че мониторите не са най-добрия избор, но само това мога да си позволя сега.

п.п - Няма да пазарувам от този магазин, просто за сравнение го ползвам. :friends1:

Тия характеристики не ги гледай. Рядко отговарят на истината и са по-скоро рекламен трик. Монитор се избира, като се отиде в магазин/шоуруум и се види с око кое как изглежда и ти допадне. Имам предвид картината, не дизайна как изглежда. Аз съм с BenQ G2222HDL и смятам, че за парите си е много добър монитор. 1920 на 1080 резолюция, 21,5 инча, около 220-230 лв му е цената.

• Автор

Тия характеристики не ги гледай...

Абе да ти кажа, в официалния сайт на ViewSonic, пише че си е 10 000 000:1, не мога ли да му вярвам? http://www.viewsoniceurope.com/uk/products/productspecs.php?id=302

А и това -LED, какво ще рече, неми се вярва да е ЛЕД? Ами тази резолюция, не е ли добра, че са толкова евтини?

Значи, тези контести 1:1000, 1:10 000- няма нищо вярно, още повече до колкото си спомням (поне преди 6 месеца) нямаше утвърден стандарт и всеки си пише квото си иска. За това казвам- не вярвай на никой от производителите. LCD<LED<Плазма. LCD е най-слабото, плазмата е най-доброто. На това може да се вярва, защото това е технологията по която е направен екрана. LED е достатъчно добре. Както ти казах 1920 на 1080 резолюция (така нареченото Full HD) има качествени и за 230 лв, така има и за 500 лв. За 21,5 инча тази резолюция е перфектна и точно това трябва да тързиш за този размер.

LCD<LED<Плазма. LCD е най-слабото, плазмата е най-доброто. На това може да се вярва, защото това е технологията по която е направен екрана.

Това не е гаранция. Всичко опира до това колко качествено е изработен мониторът.

По темата: недей да взимаш този монитор - VIEWSONIC VA2248-LED, 22'.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Честно казано изхождам от телевизорите, но технологиите са едни и същи. Не мисля, че има проблем да има плазмен монитор, но действително би бил луди пари. LED е идеално за монитор.

И двата нямат HDMI, което си е минус. Не знам какъв е тоя магазин дето си избрал, но монитор задължително се взима на място и пред теб го тестват за дефектни и изгорели пиксели, а ти седиш и наблюдаваш внимателно. В противен случай рискуваш доста да те е яд...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.