Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за лаптоп

Featured Replies

Здравейте, колеги! Регистрирах се отдавна, но поради липса на свободно време нямам възможността да влизам във форума, единствено чета статийте. Ще ви помиля за помощ, относно, може би най-често задаваният въпрос. А той е - Какъв лаптоп да си купя за сумата до 2000лв? Основни фаворити са ми марките HP и Dell, но аз не съм много запознат, така че съм отворен към предложения и от други марки. По принцип работата ми е свързана с изграждане на и тестване на модели на детайли в промишлеността, който се е занимавал с CAD-CAM-CAE системи знае за какво става дума. Накратко - монитора не трябва да е по-малък от 15,6", в къщи работя на 22" и този на лаптопа ще го ползвам единствено навън и то повече за справка по някой въпроси. В няколко офиса ме посъветваха, че за мен ще е най-добър геймърски лаптоп, защото програмите с които работя имат значителни изисквания относно графиката, което е и самата истина, но не съм сигурен дали просто не искат да ми продадат някой скъп компютър, като ме виждат какъв лаик съм в тази област. След няколко дневно ровене по форумите успях да си съставя една конфигурацийка и понеже от тук получих най-ценната информация по въпроса реших, че тук ще намеря и хората, които да ми помогнат в избора. Ето я и самата конфихурацийка която скалъпих:

Processor - Intel® четири ядра Core i7-2630QM processor (6 MB L3 cache, 2 GHz/2.90GHz with Turbo Boost ,DDR3 1600 MHz, 45 W), supporting Intel® 64 architecture, Intel® Smart Cache.

Ram - 6GB DDR3 1333Mhz минимум (може и базови 4GB, но намясто още във фирмата ще надградя поне до 6GB)

Display - 15.6" LED или повече.

Graphics - 1GB GDDR5 минимум (Nvidia предпочитана /ATI)

HDD - 500GB 7200rpm. минимум

Optical Drives - DVD RW +/- DL (Ако е възможно BRDVDReader/DVDRW +/-DL combinated или BRDVD/R or RW)

USB - 1USB 3.0 and 1 eSATA/USB combo port - повечко USB портове няма да са излишни особено ако са USB3.0

Ports - Headphone/Line-out, 5/7-in-1 Media Reader, External microphine/Line-in, HDMI, VGA D-sub 15-pins.

Communications - Ethernet 10/100 ако е възможно и /1000

- Wireless 802.11a/g/n

- Bluetooth опционален (ако е възможно Bluetooth 3.0)

Audio - Integrated Audio Speakers (ако е възможно стерео).

Keyboard - Standard Keyboard + NumPad

Battery - Около 4h battery life/6 cells или повече.

Weight - Без значение.

Разбира се искам да подчертая, че тази примерна конфигурация е правена от човек който НЕ Е компютърен специалист и подлежи на корекция!

Благодаря ви предварително!

От това което си написал по-горе възниква следният въпрос - ще го ползваш ли този лаптоп за работа - чертане и т.н. или само за показване на това което си направил на настолното РС ?!

Надявам се осъзнаваш, че лаптоп не се събира на части. Той се взима като готово предложение. Това не е настолна конфигурация. Така че тези компоненти горе е трудно да ги намериш на куп в 1 лаптоп и не е да кажеш искам това, искам онова... Сега ще огледам лаптопите и ще ще си редактирам поста с предложение.

Без да претендирам за напълно компетентно мнение (просто в този ценови диапазон малко...), но ето моето предложение:

Dell Vostro 3750 + допълнително памет за 42 лв и + застраховка за 1 година 63 лв. и получаваш с достатъчно памет, 17 инча екран, 750 GB бърз 7,2k хард, i7 процесор и 36 месеца гаранция и матов дисплей. Според мен е мн добро предложение.

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

Ако имаше още малко пари веднага бих ти препоръчал HP Elitebook или Dell XPS, но тия модели с изисквания за i7 процесор и хубаво видео са още 300-500лв. отгоре, та остава само Vostro-то предложено от quickJO Tук разбира се говорим за бизнес клас лаптопи, а не играчките Inspiron, Acer Aspire, Сателитите на Тошиба и т.н. които изобщо не трябва да се предлагат или да се обсъждат!

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Благодаря ви за отговорите, колеги! В крайна сметка си закупих Dell Vostro 3750 от JAR Computers. Сложих му още 4 GB RAM и остава само да се надявам да ми служи безпроблемно. Игри не играя така че проблеми с тях не би трябвало да имам, при стартирана симулация не вдига повече от 78 градуса на процесора, при ползване на външната видеокарта. Надявам се това да не е много, четох че за това поколение процесори на Интел, температурата не трябва да надминава 80 градуса, за да се осигури безпроблемна работа, така че, макар и на горна граница, все пак влиза в допустимите температури.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.