Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Wi-fi - решаване на задача

Featured Replies

Т.е Наностейшъна или Бъфало-то са на мястото на Quad WAN рутер и след това ще ми трябва и AP или не?

Каква друга комбинация е възможна освен тази, за която вече ми е ясно (Quad WAN и AP) ?

не, имаш маршрутизатор с 4 WAN порта и на три от тях имаш Бъфало или Нано като АП.

Аз ти предложих вариант, който ти игнорира.....

• Автор

За варианта с втория доставчик ли става дума? Ако е за това, да найстина ми писна от интернет доставчици, от безсънните нощи и от безброй обаждания до тях. Ако говориш за нещо друго, просто съжелявам! Много нова информация ми дойде на куп :)

За варианта с втория доставчик ли става дума? Ако е за това, да найстина ми писна от интернет доставчици, от безсънните нощи и от безброй обаждания до тях.

Ако говориш за нещо друго, просто съжелявам! Много нова информация ми дойде на куп :)

Линукс машина с няколко безжични карти и поне две жични с известно количество напрягане става за маршрутизатор, който да ви реши задачата. Само да предупредя че трябва да вложите услия в конфигурирането му!

• Автор

Идеята звучи интересна! Да речем, че не разполагаме с нито една от гореспоменатите машини. Би ли дал пример на цени дори и втора употреба? Т.е линукс машина, като какво? Стар лаптоп или десктоп? Безжични карти. По колко лева за всяка?

Извинявам се , че се намесвам в темата, но след като я изчетох цялата... Абе , човек, ти за Гугъл чувал ли си? Цени на жични и безжични адаптори може да видиш в интернет, да се разходиш до магазините и т.н Има изобилие - мегабитови, гигабитови, PCI, USB, a/b/g/n - каквото ти душа иска. В зависимост от цената е и качеството, нали се сещаш. Твое решение си е на кое ще залагаш. Машина - трябва ти някакъв дърт кошник , с архитектура на която да инсталираш Линукс и не много високи параметри (все пак да не е от времето когато е почнал таймщампа). Система - Линукси, Микротици, всичко е отворен код - пак четене. Не мисли, че някой ще тръгне да ти обяснява ред по ред как се инсталира и конфигурира устройствата, най-малкото защото няма как да отгатнат под какво име ти се виждат устройствата (eth0, eth1... etnX , това са само жично свързаните адаптери.) Ако искаш при спиране да действа алтернативния доставчик- четеш и за load balancing например. И така нататък. Не става с 2-3 кликвания и Finish. :P

Извинявам се , че се намесвам в темата, но след като я изчетох цялата...

Абе , човек, ти за Гугъл чувал ли си?

Цени на жични и безжични адаптори може да видиш в интернет, да се разходиш до магазините и т.н Има изобилие - мегабитови, гигабитови, PCI, USB, a/b/g/n - каквото ти душа иска. В зависимост от цената е и качеството, нали се сещаш. Твое решение си е на кое ще залагаш.

Машина - трябва ти някакъв дърт кошник , с архитектура на която да инсталираш Линукс и не много високи параметри (все пак да не е от времето когато е почнал таймщампа).

Система - Линукси, Микротици, всичко е отворен код - пак четене. Не мисли, че някой ще тръгне да ти обяснява ред по ред как се инсталира и конфигурира устройствата, най-малкото защото няма как да отгатнат под какво име ти се виждат устройствата (eth0, eth1... etnX , това са само жично свързаните адаптери.) Ако искаш при спиране да действа алтернативния доставчик- четеш и за load balancing например. И така нататък. Не става с 2-3 кликвания и Finish. :)

Всичко е вярно с изключени може би на машината. Да маршрутизира няколко мрежови адаптера и безжични мрежи трябва да е поне 500-700 мегахерца и да е с поне 256 мегабайта памет

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.