Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с USB

Featured Replies

Здравейте, имам проблем с USB-то. Каквото и да свържа компютъра забива и трябва да рестартирам.Най-интересното е ,че на 2 от usb-тата има свързани блутуут и уайрлес мишка, които работят където и да ги канектна, но ако вкарам флашка, фотоапарат или принтер (дори и на тяхното място) компа зацепва точно на 3-тата секунда - демек - точно когато трябва да се появи съветника за откриване на нов хардуер и да светне флашката, но не светва.Ако ги вкарам и рестартирам, то уина забива още на буут скрийна.На други компютри си работят и флашката, и фотоапарата, и принтера. Вчера преинсталирах 3 пъти уиндоуса (след бавен формат) с различни дистрибуции и няма промяна.По-точно бях преинсталирал и докато работех се появи гадния син екран за някакъв проблем с портовете и да отстраня устройството, като го отстраних(флашката) и рестартирах се започна одисеята.При третата инсталация бях вкарал флашката(за да може да я инсталира като устройство) и инсталацията също заби - инсталирах наново.Пробвах също да изкарам видеокартата и да работя с вградената такава - отново без промяна.Нямаше промяна и след като дадох настроиките на биоса по подразбиране.Направих опит и с флашката: като я свързах и зацепи рс-то го оставих така цяла нощ (около 8 часа общо) - за да видя дали въобще ще тръгне някога, но на сутринта все още си стоеше картината така-както си е забила.Пробвах и с live cd . но проблема продължава.Опитах Kaspersky Rescue Disk - показва като се включи флашка или апарат и може да се прегледат файловете, сканирах буут рекърдса и няма промяна като стартирам уина - всичко спира.Вече не ми идват други идеи. Ако някой има друга идея ще съм Му много благодарен да я сподели с мен. За протокола: дъното е ASRock K7S41 с оригинални драйвери от производителя. P.S.Принтера тръгна след като инсталирах драйверите и го включих и се свърза с usb-то, но този номер не се получи с фотоапарата и още по-малко с флашката(защото тя е без драйвери, а в сайта на производителя има единствено за Win98).На другия компютър форматирах флашката с програма на производителя на low format като в момента е празна и пак не се получава нищо.Свързах фотоапарата без карта с памет и това не стана - вече наистина нямам други идеи. P.S.Много странно и нокията се свърза с кабел сега. Вече не виждам лигика в нищо, което става тук при мен.

През USB Hub няма да имаш проблеми.Не ме питай за причините - и аз не мога да си обясня, но факта си е факт. http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=182295&hl=&fromsearch=1

Редактирано от krali (преглед на промените)

• Автор

Ще се опитам да намеря USB Hub от някъде за да пробвам и дано стане, иначе за линка дето даваш - моя проблем е различен, защото там не го разпознава докато при мен като вкарам флашка или фотоапарат всичко замръзва - става като снимка - нито мишка работи , нито клавиатура - нищо не мога да направя и се налага да рестарирам.А и аз преинсталирах първо бях със седмица (когато се появи синият екран) а после с XP и сега също съм с ХР, но друга дистрибуция и проблема си е все същият.За фотоапарата не се притеснявам - файловете си ги прехвърлям през принтера(има четецза карти), но флашката я ползвах най-вече заради "eBoostr" за да я ползвам за рам 'щото съм само с 512Mb.

намери си ново захранване (особено ако твоето е ефтино и старо) - почти сигурно е че с хъба няма да решиш проблема щом проблема го има и преди да е заредил windows... виж и дъното за надути кондензатори - почти сигурно е че има п.с. безсмислено е да се ползва флашка за рам поради следните прости сметки: рамта на дъното ти прави поне 600мб/сек usb прави 480мегабита/сек (теоретично) равнява се на 60мб/сек и цоца 10% процесорно време флашката ти прави максимум 10 на запис и 30 на четене харддиска прави 50-60 мб/с - много по бърз е от флашка и товари процесора по малко (тоест като нямаш рам - по голям swap е за предпочитане, ако се направи прекалено голям - над 1гб - пак става бавно...)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Благодарности! С хъб се получи, но скоростта е по-бавна от преди.Все пак стана работата - и флашката и фотоапарата работят. За разликата в скоростта между флашката и харда ми казва и самата програма, но тогава се нуждаех от флашка 'щото харда беше зает отвсякъде, но след преинсталациите реших да му наблъскам по-малко програми и бая се освободи, та сега ползвам харада за рам. Отново благодаря!

Редактирано от MAIDEN (преглед на промените)

Здравейте на всички ! Имам следния проблем с USB портовете ми : Когато включа външен хардуер портовете ми не реагират изобщо все едно нищо не е включено.Имам шест порта при всички положението е такова.Преди дни всичко беше наред но след като обнових драйверите с програма от интернет сега се появи този досаден проблем.Имам съмнения че проблема дойде след като се обновиха драйверите защото до тогава нямах никакви ядове.Изключвам възможността портовете да не работят защото когато стартирам Windows под сейф мод всичко е наред и компютъра реагира на включването и изключването на камерата ми и я открива нормално,когато обаче стартирам системата пак отново нищо не намира.Не мога да дам ресторе защото съм забранил тази услуга и нямам по ранна точка на въстановяване на системата а и не искам да преинсталирам компютъра заради това.Сега обаче не мога да ползвам нито камерата ми нито флашката.Ако някой има или е имал подобен проблем ще съм му много благодарен да ми помогне.Още веднъж благодаря предварително за оказаното съдействие !!!

Щом казваш, че проблема се е появил след обновяване на драйвера, може да върнеш стария от Roll Вack Driver.

• Автор

Здравейте, при мен проблема се реши окончателно - изгорял резистор 41ома в захранването.Сега всичко работи след подмяната .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.