Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на скенер към мрежа от два компютъра

Featured Replies

Здравейте!Искам да помоля за помощ.В офиса сме мрежа от 2 компа .Интернета е от модем на виваком в който са включени и двата компютъра и на двата има инсталирани драйвъри на съответното устройство "BROTHER".И двата компа могат да дават команди за печатане без проблем,но само единият може да сканира.Сканира този към,който е включен кабела на скенера,а другият не може.Не знам защо е така нещо ми убягва,но не мога да разбера какво.Ще бъда благодарен на всякакви съвети. Благодаря предварително!

този brother как е закачен по лан или с usb

s usb

В общия случай това означава че не можете да ползвате скенера от машината на която не е директно свързан

• Автор

Хм много интересно.......Как мога да давам команда на скенера да печати от машината към,която не е свързан директно,а не мога да давам команди да сканира?

Хм много интересно.......Как мога да давам команда на скенера да печати от машината към,която не е свързан директно,а не мога да давам команди да сканира?

Безкрайно просто, ОС нормално си идва с едно парче софтуер, наречен принт сървър, който ви разрешава да печатате и през локалната мрежа. Но няма скан сървър, обикновено се предлага от производителите към мрежови устройства

Я уточни какво искаш да правиш, че тука нещо се обърках. Ако искаш скенер да печати, а принтер да сканира - никъде няма да стане тази работа. Иначе другото са ти го казали вече.

• 1 година по-късно...

Безкрайно просто, ОС нормално си идва с едно парче софтуер, наречен принт сървър, който ви разрешава да печатате и през локалната мрежа. Но няма скан сървър, обикновено се предлага от производителите към мрежови устройства

Малко стара тема, но проблема опря и до мен. Четох, че ако се отвори програмата за сканиране на компютъра, ползващ скенера през мрежата и се стартира с бутона за сканиране на физическия скенер, то сканирането се извършва и се отразява в съответния компютър. Това така ли е? Може ли малко обяснение относно указания скан сървър какво представлява и кой го предлага?

Малко стара тема, но проблема опря и до мен. Четох, че ако се отвори програмата за сканиране на компютъра, ползващ скенера през мрежата и се стартира с бутона за сканиране на физическия скенер, то сканирането се извършва и се отразява в съответния компютър. Това така ли е? Може ли малко обяснение относно указания скан сървър какво представлява и кой го предлага?

Това, което аз знам и съм виждал като скан сървър е следното: машина/компютър към който има закачен скенер и има стартиран специализиран софтуер, клиентите ползват специален клиент или броузер за да достъпят този специален софтуер и от там да командват операции по сканиране. Само че всички тези неща ги има в скенери от корпоративен клас и/или софтуера се предлага само за машини от такъв клас. Така че в домашни условия трябва или да се търси някакъв софтуер с отворен код (мисля че съм няркал подобно нещо) или да се задоволи със сканиране само от физически свързаната машина

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.