Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Промяна на скороста на вентилатор CM Blade Master 92

Featured Replies

Здравейте,вчера си купих охлаждащ вентилатор Cooler Master Blade Master 92,но е на 3-пинов конектор т.е. четвъртия пин не е свързан т.е. PWM-то не работи,но вентилатора си работи нормално и искам да попитам как мога да променям скороста на вентилатора (RPM),защото е доста шумен (работи на макс обороти т.е. 2800 RPM и е 35dB)?Продавача нещо май викаше,че чрез BIOS можело да се регулира.Също искам да попитам понякой път като работи защо гълта от скороста на CPU вентилатора (попринцип CPU вентилатора е 2100 RPM,а става на 1900 RPM,а Blade Master-а малко надвишава 2800 RPM).

Благодаря предварително. :whist:

Редактирано от ivelin91993 (преглед на промените)

щатната врачка отиде на море дай малко информация за дъното марка/модел

Можеш да му разкачиш жичките от конектора (като си помогнеш с нещо тънко и остро) и да направиш следното: да хванеш един свободен молекс от захранването и жичката, която по принцип дава на вентилатора 12V (вероятно червена), да свържеш към жълтото на молекса, а тази, която за вентилатора е нула (земя / GND - вероятно ще е черна), да свържеш към червеното (пак на молекса). Така ще получиш седем волта, което ще накара вентилатора да се върти по-бавно. Тук можеш да видиш схема на конектора за вентилатора на дъното, а като цяло те съветвам, че ако не си сигурен какво правиш, да не го правиш.

P.S. третата жичка на вентилатора (сива / бяла) служи за следене на оборотите му, тя може да остане свързана към дъното. А като се замисля, от конектора на вентилатора можеш да откачиш само нулата и да я закачиш към червеното на молекса - вентилаторът така или иначе си взема 12V от дъното.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

• Автор

щатната врачка отиде на море

дай малко информация за дъното марка/модел

ASRock n68-s

Публикувано изображение

Този 4-пин-овия конектор,който е до VGA порта е за CPU fan-а,а този който е чак в долния десен ъгъл на дъното е свързан CM Blade Master-а.

@Disasterpiece това което ми разправяш няма да успея да го направя,а и ме страх да не повредя вентилатора :D

ASRock n68-s

Публикувано изображение

Този 4-пин-овия конектор,който е до VGA порта е за CPU fan-а,а този който е чак в долния десен ъгъл на дъното е свързан CM Blade Master-а.

@Disasterpiece това което ми разправяш няма да успея да го направя,а и ме страх да не повредя вентилатора :D

що не си земеш един фан контролер и си решаваш проблема http://www.dekada.co...an-c-53_80.html ,а относно свързването директно към молекс ето ти волтажите който можеш да постигнеш(жълто -черно 12в , черно - червено 5в , жълто - червено 7в)

Редактирано от @com (преглед на промените)

• Автор

що не си земеш един фан контролер и си решаваш проблема http://www.dekada.co...an-c-53_80.html ,а относно свързването директно към молекс ето ти волтажите който можеш да постигнеш(жълто -черно 12в , черно - червено 5в , жълто - червено 7в)

Засега от тези,които ми даде съм се спрял на Noiseblocker NB-Speedcontrol - 4.62лв. с ДДС ,защото е евтин,ще е отзаде до вентилатора и ще е на удобно,но незнам за W - овете и V - овете дали ще издържи и дали има проблем конектора.Също незнам дали го продават в Стара Загора,уж в сайта на "наши партньори" пише 3 магазина в Стара Загора,но не се знае дали са им останали налични контролери и дали ще ги намеря (града е голям :)).

Засега от тези,които ми даде съм се спрял на Noiseblocker NB-Speedcontrol - 4.62лв. с ДДС ,защото е евтин,ще е отзаде до вентилатора и ще е на удобно,но незнам за W - овете и V - овете дали ще издържи и дали има проблем конектора.Също незнам дали го продават в Стара Загора,уж в сайта на "наши партньори" пише 3 магазина в Стара Загора,но не се знае дали са им останали налични контролери и дали ще ги намеря (града е голям :clown:).

с този можеш да регулираш само един вентилатор.Не се притеснявай за ватовете и волтовете,ще издържи какъвто и вентилатор да му сложиш.но диапазона на регулирането на изходното напрежение не е много широк 7-12 волта (в смисъл такъв,че има фанконтролери които са 3-12волта),но и този ще ти свърши добра работа пък и кво му плащаш 4.60.

ПС знам я стара загора аз до скоро бях на едни курсове там. Незнам дали ще го имат на склад ,но няма да има проблеми да ти го поръчат.

ПС там малко преди центъра има един телевизионен сервиз сигурно го знаеш на първия етаж имаше такива компютърни гъзариики там може и да има некви контролери :(

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.