Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не ми отчита (РАМ) паметта

Featured Replies

Днес си купих РАМ 512мб... сложих я но нещо не ми я отчита, компютъра ми има 512мб РАМ плюс новата става 1гб.. но кагато сложих новата.. не ми я отчита отчита ми само една 512мб а то трябва да е 1гб.. можете ли да ми кажете какъв е проблема.?

Редактирано от AgresiFF (преглед на промените)

Ами... 1-во кажи Операционна система, вида и марката (!) на 2-те памети, дъното марка и модел (!) и звуковият сигнал на POST да се е променил случайно?

• Автор

от када мога ДА ГИ видя наий-лесно да не отварям компютъра..

Не. Искам информация за плочките памет и за дъното. Това, което си ми дал чисто и просто казва настолен компютър. И поне разбрахме операционната система, че е XP, сега остава да кажеш и дали това XP е SP2 или SP3...

• Автор

Windows XP SP2 Дънна платка: ECS 945PL-A (3 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, LAN) РАМ на компютъра: RM12B383CA-43DC 512 MB DDR2-533 DDR2 SDRAM (5-4-4-11 @ 266 MHz) (4-4-4-11 @ 266 MHz) (3-3-3-8 @ 200 MHz) РАМ от магазина : 512mb 1Rx8 PC2-5300U-555-12 Това е което намерих.

Сложи по бавната рам(новата) на първия слот и тогава пробвай! EDIT:Обърках отговора, това е за теб. :(

Редактирано от androns (преглед на промените)

• Автор

Незнам в магазина ми казаха че е същата..

ПП: РАМ на компютъра ми е DDR2 а тази от магазина незнам може да е DDR1

Сложи по бавната рам(новата) на първия слот и тогава пробвай!

EDIT:Обърках отговора, това е за теб. :(

Ами пробвах сменях ги от единия слот в другия.. но пак нестава..

Ако е DDR1 няма да можеш да я пъхнеш в слота ! Момче вземе прочети що е памет и какви са разликите между DDR1 DDR2 DDR3 !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

• Автор

Тя влиза в слото но просто когато са двете не отчита едната

остани само с новата да видим дали работи ?!

• Автор

EDIT: В момента съм с новата РАМ памет ПП: когато отворя еверест.. ми дава ето тази информация за РАМ(новата) DIMM1: Aeneon AET660UD00-30DB97X 512 MB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

Да не е проблема в слота за памет ако имаш повече от два пробвай да смениш новата плочката да е на друг, а старта - там където си е била.

След като работи новата , добави сега старата да видим какво ще стане ?!

погледни си мануела на дъното то не подържа ddr2 на 667 не съм прегледал новите биоси дали е решен проблема

• Автор

След като работи новата , добави сега старата да видим какво ще стане ?!

Добавиях но ми отчита само едната.

Отиваш на Advanced Chipset Features и от DRAM Frequency избираш 667 или 533, накрая F10/Yes Enter.

• Автор

Направих всичко както, казахте във вашиа пост и в момента копютъра ми е на ремонт. Когато направих на 667 запаметих го комютъра се рестаръира но без да ми зареди монитора никаква картина.

Прави се ресет на биоса и зарежда.

• Автор

Вече компютъра ми е у нас, но пак не ми показва, че имам 1gb РАМ а показва че имам само 512mb

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.