Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптоп 800-900 лв...

Featured Replies

Никого не лъжа всичките ги подкарах точно на 1366x768 проблемът че не вярваш си е лично твой ако искаш ела при мен в Сандански лично ще ти покажа пред очите. :);)

Ако ги разцъкваш на 800х600 може и да вървят на макс :) Не ги подвеждай така хората, че може да ти повярват :)

Никого не лъжа всичките ги подкарах точно на 1366x768 проблемът че не вярваш си е лично твой ако искаш ела при мен в Сандански лично ще ти покажа пред очите. :mad: :mad:

Никого не лъжа всичките ги подкарах точно на 1366x768 проблемът че не вярваш си е лично твой ако искаш ела при мен в Сандански лично ще ти покажа пред очите. :(:mad:

NVIDIA GeForce GT 520M Явно тези хора тук ни лъжат.

Е виж ако ги разцъкваш с 5-6 fps ти вярвам, че ги точиш на макс :no-no:

Кой казва че няма лаптоп за 700-800 лв. за игри. Моя е ASER ASPIRE 5742ZG i e с intel duo core nVIdia GT520M 500GB DDR3 и 3 GB отново DDR3 . Взех го от метро за 718лв. И досега изиграх NFS HOT pursuit 2010 , COD MF 1 и 2 , COD black ops , Medal of honour 2010 , battlefield bad company 2 , assassin creed 1,2 и Brotherhood и COD world of war и всичко на max . А пък вие купувайте лаптопи за 2000 лв като онези Dell Insperon и тн. с intel i7 и после ми ревете по форумите защо Hot Pursuit 2010 им запецвал след 5 мин. игране. Моето уважение но който има много парички от мама и тате да си ги харчи за глупости защото парите не са определящи за качеството (лично мое мнение) А пък за тези които казват че игрите скъсявали живота на лаптопа ще им отговоря просто този лаптоп да не ми е до живот . Като се развали някога нов ще взема и пак ще ми е по евтино.

Благодаря много за изключително компетентното Ви мнение! И на изключително задълбоченото изследване на компютърните компоненти и познания в областта. Вашето мнение буквално промени моят мироглед и разбиране за същността на комютърната технология и осъзнах в каква грешка съм!

Моля ПРОЧЕТЕТЕ: тази тема!

От тук на там ви желая лек ден!

Автора ми е писал ЛС, но мен ме е нямало, извинявам се за късната реакция. Има изказан и наистина добри предложения. Мернах едно предложение на Lyudmil и модела ми се вижда добър. Успех в избора, ще огледам и аз за нещо и ако има ще редактирам мнението!

.... Като се развали някога нов ще взема и пак ще ми е по евтино. :) :)

това някога ще е много скоро и ще падне голям :D само разгледай колко много теми има с евтини лаптопи които след година са превърнали в печки ;) така , че чакаме и теб да те видим там ;)

дайте по темата...решил съм да е този,просто според вас от къде да го поръчам ?

Сега го видях. Аз бих поръчал от laptop.bg, лично на мен ми вдъхват повече доверие, но истината е,ч е не съм работил с нито една от 2-те фирми.

NVIDIA GeForce GT 520M Явно тези хора тук ни лъжат.

Е виж ако ги разцъкваш с 5-6 fps ти вярвам, че ги точиш на макс :tongue2:

Та какво и е перфектна си е като оборот и памет :)

Та какво и е перфектна си е като оборот и памет :tongue2:

Сега ако ми кажеш колко е важен обема памет на една видео карта...

Защото по-важно е големината на шината, скоростта на графичният процесора, броя на транзисторчетата/шейдърчетата и ВИДА на видео паметта. След всичко това идва обем. Не случайно 768 MB видео памет на 460-ката се оказва много по-бърза карта от някои с 2 GB памет, които отварят само офис документи, ама ти си знаеш твоето като малоумно магаре на мост. Успех...

Сега ако ми кажеш колко е важен обема памет на една видео карта...

Защото по-важно е големината на шината, скоростта на графичният процесора, броя на транзисторчетата/шейдърчетата и ВИДА на видео паметта. След всичко това идва обем. Не случайно 768 MB видео памет на 460-ката се оказва много по-бърза карта от някои с 2 GB памет, които отварят само офис документи, ама ти си знаеш твоето като малоумно магаре на мост. Успех...

Добре тогава как ще ми обясниш как играя всички игри (визирам от 2009,2010 и 2011) на максимални изисквания. На теория добре го знаеш но аз го практикувам и ако не вярваш те каня при мен в Сандански на гости сам да се увериш . Не сам дошъл да разправям небивалици в този форум. :tongue2::):D

Редактирано от PreDaToRBoY (преглед на промените)

Ако си прочел темата ми, която ти додох в линк, има 1 много важно изречение: "Не, че няма да тръгнат, но е крайно противопказно да се практикува" Или нещо подобно... Само едно: в настолен компютър имаш вентилатор за охлаждане на процесора, вентилатор за охлаждане на захранването и още 1 на видеокартата. Това е ситуацията в 90% от случаите. Докато в лаптопа имаш 1 единствен вентилатор да охлажда всичко, и той е по-малък, с по-малък дебит (деме по-лошо охлаждане) от които и да е от средно статистическите вентилатори в настолният компютър. Натрупаната топлина по време на игра е крайно противопоказна. Имаше една серия видео карти на nVidia за лаптопи от 8-ма серия, които редовно дефектираха именно поради това. Около 70% от картите дадоха фира... Имаш ли идея какво е да ти се отлепи чипа? Не, а той се отлепя от прегряване. Проста физика... Играеш игри, системно прегряване на системата, идва момент в който чипа се отлепя. Поправя се, но на всякъде с думите: "без гаранция" или "колкото изкара", дори в най-добрите сервизи... Виждал съм на настолен компютър с процесор 750 MHz, 256 MB DDR1 RAM, абе антика, как подкарват NFS U 2. Възможно, друг е въпроса до колко е редно. Защото имаме не 1 или 2 теми за прецакали се компютри от прегряване. Понеже и работех във застрахователанта компания, която работи с един от сайтовете за онлайн продажба също съм видял и доста прегряли лаптопи и от сервиза ги връщат с думите 'Отивате в застрахователя и искайте обезщетение"... Демек- не се занимават с поправка в повечето случаи. Да правя ли сравнението 1 геймърски компютър колко му е е минимума като цена и защо при лаптопите е поне с минимум 50% от горе? Защото и за това мога да разкажа, мога да разкажа и как е определен този лимит от 1800-2000 лв за геймърски лаптоп.

Ако си прочел темата ми, която ти додох в линк, има 1 много важно изречение: "Не, че няма да тръгнат, но е крайно противопказно да се практикува" Или нещо подобно...

Само едно: в настолен компютър имаш вентилатор за охлаждане на процесора, вентилатор за охлаждане на захранването и още 1 на видеокартата. Това е ситуацията в 90% от случаите. Докато в лаптопа имаш 1 единствен вентилатор да охлажда всичко, и той е по-малък, с по-малък дебит (деме по-лошо охлаждане) от които и да е от средно статистическите вентилатори в настолният компютър. Натрупаната топлина по време на игра е крайно противопоказна. Имаше една серия видео карти на nVidia за лаптопи от 8-ма серия, които редовно дефектираха именно поради това. Около 70% от картите дадоха фира... Имаш ли идея какво е да ти се отлепи чипа? Не, а той се отлепя от прегряване. Проста физика... Играеш игри, системно прегряване на системата, идва момент в който чипа се отлепя. Поправя се, но на всякъде с думите: "без гаранция" или "колкото изкара", дори в най-добрите сервизи...

Виждал съм на настолен компютър с процесор 750 MHz, 256 MB DDR1 RAM, абе антика, как подкарват NFS U 2. Възможно, друг е въпроса до колко е редно. Защото имаме не 1 или 2 теми за прецакали се компютри от прегряване. Понеже и работех във застрахователанта компания, която работи с един от сайтовете за онлайн продажба също съм видял и доста прегряли лаптопи и от сервиза ги връщат с думите 'Отивате в застрахователя и искайте обезщетение"... Демек- не се занимават с поправка в повечето случаи.

Да правя ли сравнението 1 геймърски компютър колко му е е минимума като цена и защо при лаптопите е поне с минимум 50% от горе? Защото и за това мога да разкажа, мога да разкажа и как е определен този лимит от 1800-2000 лв за геймърски лаптоп.

Много добре съм запознат с въпросното прегряване Аз игрите ги играм на 1 -2 часа почивка . Пък между другото съм виждал мой приятел с едноядрен интелски процесор 1gb ram и вградена видео карта в лаптопа да играе игри от сорта на COD MF 1 и 2 и това вече го практикува около 3 год. и досега нито го е чистил нито нищо. До ден днешен си работи така ,че на който колкото му е писано може и само да го пазиш и пак да се развали след първия месец. Нали се сещаш че затова е техника. Нямам нищо против теб quickjJO но всеки с мнението си. :D :D
  • 2 седмици по-късно...
  • Автор

хора,взех си леновото,доволен съм...само да ви попитам..1.как да го накарам да работи на 100% процесора,имам една програмка (xilisoft video convertor) и като пусна видео да се конвертира,процесорите работят на 25%,защо така...2. сега е с 2 гб рам и уиндоус 7,само се чуда дали да сложа още 2 рам или директно още 4,щото уин-а иска доста рам...

Редактирано от Glavorezo (преглед на промените)

Избора на RAM е според финансовите възможности. Колкото повече- толкова повече :) Относно 100 и 25 % на процесора. Еми то не зависи от вас! Това е натоварването. Ще рече, че пуснатите приложения, програми и тн го натоварват до 25% от възможностите, а не, че работи на 25% от потенциала си. Демек- не се притяснявайте, всичко е ОК.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.