Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с RAM

Featured Replies

Здравейте! Днес си инсталирах една пръчка RAM (Kingston 2GB DDR2 1066MHz HyperX) като преди нея имах 2 x 2 GB DDR2 1066MHz Kingmax. Проблема е, че от както съм я сложил компятърът ми замръзва/засича за около 5ти път и трябва да го рестартирам от копчето. PC-то засича паметта и като цяло всичко друго е ОК. Не знам дали е нужно някакво време на машината да привикне с новата придобивка :tongue2: , но мисля, че това не е много нормално - замръзванията. Благодаря предварително!

Пробвай как ще работи само с новата РАМ. Ако работи без да забива значи двете РАМ памети не могат да работят заедно. Ако с новата РАМ забива е или повредена или несъвместима затова дъно и ще трябва да я смениш. ПС: Адаптация на компютър няма. Или работи или не. Средно положение няма.

Редактирано от Emokostov (преглед на промените)

Пробвай с Memtest 86, дали ще даде грешки.

Така с тази информация трудно някой може да ти даде съвет, опиши конфигурацията си и дай един скриин шот на рамта

Резонно в сервиз! Това е проблем с повишена трудност...

Може да опита първо да намали честотата, кой знае как му тръгват, нека ги пусне на 800мхц да види как ще е . А и нека първо си каже конфигурацията, кой знае кое как се подържа и т.н

Редактирано от ivayloandreev (преглед на промените)

Резонно в сервиз!

Това е проблем с повишена трудност...

За сервиз, ама някой друг път - не пише да има проблем, когато е само със старата 2х2 GB памет. :nono:

:nono: От първият пост не става много ясно, какво е станало с тия пръчки...

Влез в биоса, после при настроиките за рам и има едно нещо, където пише 1Т направи го да пише 2Т. При повече от 2 сопи, рамта не е много стабилна на 1Т. ---- И аз се чудех, защо като набутам 3-та сопа компа не тръгва :Д :nono:

Редактирано от danchobg (преглед на промените)

• Автор

Виждам, че доста хора са отговорили за, което благодаря. От няколко часа, за мой късмет, не съм имал проблем след като направих едно Safe mode буутване. А трябва да добавя, че пуснах Windows Memory Diagnostic, крайният резултат показа, че няма никакви проблеми. Конфигурацията ми: RAM: 2 GB DDR2 1066MHz Kingston 2 x 2 GB DDR2 1066MHz Kingmax CPU: AMD Phenom X4 9650 2,3GHz GPU: nVidia GeForce 9600GT 512MB DDR3 256bit-a Д. Пл.: Asus M3N78 Pro OS: Windows 7 Ultimate 64bit-a За сега само ще следя машината, надявам се да не се появи отново проблема. В противен случай ще процедирам според вашите пропоръки. Благодаря пак! :D Редакция: RAM-та е съвместима с дънната платка. Със старата съм от доста време, а разликата между двете (стара-нова) е само в марката, до колкото информацията за характеристиките им показва.

Редактирано от hAWK_gc (преглед на промените)

Може и да пуснеш някой брутален stability test на рамта, ако има проблем да го открием и премахнем. Не да чакаме сам да се появи в най-неудобния момент, както винаги става.

• Автор

2 часа го държах на Memtest. Не откри нищо. До сега компютъра ми работи безпроблемно, надявам се и занапред, но все още ми е чудно каква е била причината за запръзванията (не характерни за PC-то ми). Вероятно все пак е имало някакъв вид адаптация от трета страна (процес на ОС, програма, ...). Мога само да гадая.

• Автор

Не. Аз го бях пуснал само за около 2-3мин., после си стартирах нормално.

Щом няма проблем :) всичко е наред, ще остана абониран за темата, в случай че излезе нещо :no-no: .

• Автор

Тази сутрин, при включване, още по време на зареждащите екрани (Биос) ми зацепи. Рестарт, опит да вляза в биос - зацепва. Рестарт, стартира ОС за няколко сек - зацепва. Рестарт, стартира ОС, правя опит да влезна в Kaldata - зацепва. Нарочно не исках да пускам в Safe mode, за да вида колко време ще издържи без да замръзне, резултата показа много кратко :D Най-накрая го изключих и махнах пръчката Kingston - безпроблемна работа. След като вече нямах този проблем реших да видя и настроя честотата на паметта на 800MHz, а след това направих малко размествания. До сега компютъра ми работеше с DIMM3 и DIMM4 Dual-channel (Kingmax), а новата памет на DIMM2. Размених ги на: Kingmax на DIMM 1, 2 Dual-channel и Kingston на DIMM 3. След тези две интервенции (промяна на честота и позиции) не съм изпитвал проблема. Имам и един въпрос понеже хардуерните ми познания са основни. Та като съм настройл честотата на 800MHz означава, че това е максималната, която може да достигне, а не че постоянно работи на нея. Прав ли съм? Питам, защото искам да я сменя на 1066MHz (в началото беше на автоматична), за да използвам макс. капацитет. Благодаря предварително! ;)

Важно е като сложиш да няма прах защото от това също става проблем(в един сервиз един беше си носил пц-то с подобен проблем като твоят и се оказа че има много прах и рамта не иска да работи, но щом ти се оправило дано да си готов ;))

Ама 800мхц не е ли прекалено висока за твоята рам обикновено ако си настроил на 800 тя работи на 1600мхц за да ти работи нормално трябва да я пуснеш максимум на 533мхц

Щом пише че е 1066 тя работи само до 1066, но може да е 1600, защото неговото дъно поддържа до 1066мгц ддр2 и няма да му работи камо ли да може да я сложи(1066 е ддр2 , а 1600 е ддр3)

Редактирано от valkosoft (преглед на промените)

Прави си прибързах с отговора си, danchobg е дал пример за т1 и т2, можеш да опиташ в много случаи на т2 рамта е по-стабилна.

Но няма да е лошо да даде един скриин шот на рамта от еверест или аида.

Редактирано от ivayloandreev (преглед на промените)

• Автор

До сега проблем няма. Преди малко смених честотата на 1066MHz, но нещо не тръгна, така че реших да не си играя и я смених на автоматично определяща се (не точно както бе преди). Иначе ето един шот:

Публикувано изображение

Остави го така 1-2дни ако не създава проблеми тогава опитай ръчно с таймингите 5-5-5-15 и волтажа 2.2в-2.3в за 533мхц, но и при 800 разликата трудно ще се усети по-добре 6гб на 800мхц от 4гб на 1066мхц. Успех!!!!

• Автор

Да да, това за честотата го знам. Над 800MHz се води овърклок. Ето една извадка от ръководството на Kingston-a: This module has been tested to run at DDR2 1066MHz at a latency timing of 5-5-5-15 at 2.2V. The SPD is programmed to JEDEC standard latency 800Mhz timing of 5-5-5-18 at 1.8V. Но по-добре 6 на 800 от колкото 4 на 1066 както каза и ти самият. Благодаря за отделеното време! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.