Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, Какво мислите за марката Леново? Мисля да взимам лаптоп от тях от някои от интернет доставчиците - Ardes нещо си се казват..параметрите ще са нещо от рода на i5 процесор, Nvidia 520 видео карта, 4 ГБ рам и 1366x768 резолюция на екрана. Мерси.

Много добра машина. Издръжлив лаптоп на който батерията за мен е номер 1. Като модели ти препоръчвам http://go.aukro.bg/prenosim-kompyutr-lenovo-ideapad-v570-mtmbulgaria-i1844044340.html и http://laptop.bg/laptops-lenovo-Ideapad_Y570-lenovo_ideapad_y570_59303899

Точно Леново не съм имал, но какво значение има марката. Почти всяка марка си има сполучливи и не толкова сполучливи модели, нисък бюджетен клас, бизнес клас и т.н. Виж точния модел на лаптопа - това което пише отдолу или на кашона му и след това си търси на воля мнение за този модел в български и чуждестранни форуми. От тези данни, които си дал, според мен говорим за лаптоп над 850лв. Може би ще имаш по-голяма полза ако посочиш точния модел и моментната му цена - тук във форума има доста хора, които биха ти дали съвет дали покупката си заслужава и биха ти предложили нещо по-добро за близка до твоята цена. След това ще е добре да се разходиш до някой от големите магазини и отблизо да видиш и пипнеш моделите, към които си се насочил.

Много добра машина. Издръжлив лаптоп на който батерията за мен е номер 1. Като модели ти препоръчвам http://go.aukro.bg/p...1844044340.html и http://laptop.bg/lap...d_y570_59303899

Според мен линковете, които си му дал са към търговци с цени 50-60лв по-скъпи от нормалното. Пък и защо трябва да даде 1200+ лв за лаптоп, след като не е обявил някакви по-високи изисквания и за какво смята да го ползва.

Бизнес моделите серия T/W/X все още са на много високо ниво, за евтините модели не мисля, че марката е толкова от значение по-скоро параметри и гаранция.

Точно Леново не съм имал, но какво значение има марката. Почти всяка марка си има сполучливи и не толкова сполучливи модели, нисък бюджетен клас, бизнес клас и т.н. Виж точния модел на лаптопа - това което пише отдолу или на кашона му и след това си търси на воля мнение за този модел в български и чуждестранни форуми. От тези данни, които си дал, според мен говорим за лаптоп над 850лв. Може би ще имаш по-голяма полза ако посочиш точния модел и моментната му цена - тук във форума има доста хора, които биха ти дали съвет дали покупката си заслужава и биха ти предложили нещо по-добро за близка до твоята цена. След това ще е добре да се разходиш до някой от големите магазини и отблизо да видиш и пипнеш моделите, към които си се насочил.

Според мен линковете, които си му дал са към търговци с цени 50-60лв по-скъпи от нормалното. Пък и защо трябва да даде 1200+ лв за лаптоп, след като не е обявил някакви по-високи изисквания и за какво смята да го ползва.

Мисля че е казал ,че иска нещо от рода на intel i5 и nVIDIA 520 ,а това означава лаптоп 1200лв. + .Така че мисля ,че правилно съм се ориентирал.

Редактирано от PreDaToRBoY (преглед на промените)

• Автор

Ще се ползва от жената - демек филми, музика, браузване и тук-таме някоя офис програма. Не вярвам да има нещо по-сложно, игри не играе. Не искам да е с i3, защото макар и достатъчни за момента не знам дали другата година като излезнат новите операционни софтуери с техните завишени изисквания въпросното i3 ще издържи. Иначе знам, че за момента i5 е даже прекалено. Изискването ми е да не топли лаптопа, защото тя в момента има едно HP, което грее, та се къса, както и разбира се моделчето да е читаво (ама това е божа работа, май). Иначе за парите - да, между 850 и 1100 лв ми е бюджета. Един колега ми препоръча някакво Fujitsu-Siemens от Public, но не знам тия пък какви са и точно защото само ще ви подведа не го бях споменал като марка.

Ще се ползва от жената - демек филми, музика, браузване и тук-таме някоя офис програма. Не вярвам да има нещо по-сложно, игри не играе. Не искам да е с i3, защото макар и достатъчни за момента не знам дали другата година като излезнат новите операционни софтуери с техните завишени изисквания въпросното i3 ще издържи. Иначе знам, че за момента i5 е даже прекалено. Изискването ми е да не топли лаптопа, защото тя в момента има едно HP, което грее, та се къса, както и разбира се моделчето да е читаво (ама това е божа работа, май). Иначе за парите - да, между 850 и 1100 лв ми е бюджета. Един колега ми препоръча някакво Fujitsu-Siemens от Public, но не знам тия пък какви са и точно защото само ще ви подведа не го бях споменал като марка.

В такъв случай забрави за i5 ,защото за него трябва да се изръсиш поне 200-300лв. повечко.

Точно НР бих ти препоръчал аз /незнам защо твоя грее/ и то с вградена HD видеокарта. Моя е такъв и е за 590лв. и не смятам, че нещо от това, за което си посочил, че ще се ползва, няма да ми тръгне в близките 3-4 години. А след това - нов. Това, че тази година са пуснали i-процесори, догодина ще са други и едва ли има смисъл да се дават толкова много пари за такива обикновени ежедневни нужди. А пък за жена /дето въобще няма да бърника и да инсталира разни програми/ - още повече.

Точно НР бих ти препоръчал аз /незнам защо твоя грее/ и то с вградена HD видеокарта. Моя е такъв и е за 590лв. и не смятам, че нещо от това, за което си посочил, че ще се ползва, няма да ми тръгне в близките 3-4 години. А след това - нов. Това, че тази година са пуснали i-процесори, догодина ще са други и едва ли има смисъл да се дават толкова много пари за такива обикновени ежедневни нужди. А пък за жена /дето въобще няма да бърника и да инсталира разни програми/ - още повече.

Не се обиждай Human1970 ,но твоето HP C62 се слави с лоша изработка , загрява много и е една от най-проблемните серии на HP. Ако ще е HP мисля ,че серията Pro book ще е най-добрата опция- качествена изработка на поносими цени.

• Автор

Да, аз може би не казах правилно - не съм против HP, просто нейния модел е стар и грее - с някакво AMD процесор е и е като печка. Може да има проблеми и с вентилатора/охлаждането - така например за първи път виждам модел, в който има само странична решетка за охлаждане на топлия въздух без под нея да има в пластмасата дупки от която да идва студения въздух и така да се осигурява нещо като поток. Както и да е. Иначе тя наистина няма да бърника по компа. Жена е :-)

Здравейте,

Какво мислите за марката Леново?

Мисля да взимам лаптоп от тях от някои от интернет доставчиците - Ardes нещо си се казват..параметрите ще са нещо от рода на i5 процесор, Nvidia 520 видео карта, 4 ГБ рам и 1366x768 резолюция на екрана.

Мерси.

Най-евтиният модел, който да отговаря на това описание - Lenovo IdeaPad Z570Am .

Аз също не съм съгласен с теб Предатор бой.Защото 1200 лв са прекалено много за тези изисквания.Това което той е дал като характеристика би трябвало да струва между 1 000 и 1 100 лв не повече.Даже по-скоро клони към 1 050 лв там някъде.Според теб може да са само 100 200 лв разлика но за някои това са много пари.

• Автор

Най-евтиният модел, който да отговаря на това описание - Lenovo IdeaPad Z570Am .

Да и на мен този модел ми допадна - сигурни сте че няма да прегрява и няма някакви сериозни дефекти, нали така?

Досега не сам имал лаптоп леново,но според мен е хубава марка. Прегледай серията thinkpad говори се добре за тях.

Аз също не съм съгласен с теб Предатор бой.Защото 1200 лв са прекалено много за тези изисквания.Това което той е дал като характеристика би трябвало да струва между 1 000 и 1 100 лв не повече.Даже по-скоро клони към 1 050 лв там някъде.Според теб може да са само 100 200 лв разлика но за някои това са много пари.

Прав си stoicho 97 ,има лаптопи с въпросното видео и процесор на по ниски цени от предложените от мен но това е преди всичко маркетингов ход от страна на съответния производител на лаптопи. Защото тези лаптопи не могат качествено да работят със съответните процесори което обикновено води до често прегряване и много,много мъки след известно време.Има много теми по форума с прегряли делове както и с други марки. Така че си направи извода сам :) :)

Нямам никакви предпочитания към марката НР, модела ми е HP Pavilion G62-B96EQ , който за смешните си пари има страшно много предимства - бърз диск, много качествен звук, доста добро охлаждане с 4 отвора отдолу и 1 встрани, много удобни функционални клавиши - включващи стартиране на браузъра, принтера, елката и пощата, записвачката е с функция LightScribe, 2 години гаранция на лаптопа и 1 година гаранция на батерията. Масово продавания модел G62 е с външна видеокарта и вероятно по тази причина грее повече, а и е със поне 120лв. по-скъп. Моя е с вградена HD и няма такъв проблем.

Идеята ми и съвета ми беше да не робува на марки, а да подбере най-оптималния според него вариант. В крайна сметка различните модели имат едни предимства за сметка на други. Според мен щом ще се ползва от жена, не на последно място трябва да се обърне внимание и на теглото му.

Ще се ползва от жената - демек филми, музика, браузване и тук-таме някоя офис програма. Не вярвам да има нещо по-сложно, игри не играе. Не искам да е с i3, защото макар и достатъчни за момента не знам дали другата година като излезнат новите операционни софтуери с техните завишени изисквания въпросното i3 ще издържи.

Ако мислиш, че разликата между мобилните i3 и i5 е голяма, то много се лъжеш. Единствената разлика е някакви 200MHz и Intel Turbo Boost технологията при i5, която при нужда изключва едното ядро, за да може да повиши честотата на процесора. Иначе мобилните i3 и i5 са абсолютно еднакви, а в случая дори Dual Core B940/B950 ще е пре-предостатъчен за споменатите дейности за няколко години напред. Та изобщо не ти трябва скъп лаптоп, за това препоръчвам да се наблегне на други екстри, като метално шаси, матов дисплей и яка батерия и за това ти препоръчвам SAMSUNG NP300V5Z-S02BG.

Да, това последното предложение изглежда доста добро, но със сигурност ще има подобни и на другите марки. Интересно, че се предлага в 4-5 цвята, а само сивия е на тази цена. Единственото неудобство, което визуално откривам на този модел е, че лампичките му са отпред и ще дразни доста като се гледа филм на по-затъмнено място - ще светят и премигват срещу този, който гледа.

Редактирано от human1970 (преглед на промените)

един съвет - не вярвай на Ардес на рекламките им,че при тях било най-евтино

не знам до колко пари е бюджета ,но ето какво ми препоръчаха тук и си взех, само че с 6 гиги рам и съм много доволен -> http://pcstore.bg/laptopi/LENOVO-9/Lenovo-ThinkPad-Edge-E520-NZ337BM-Black-15-inch-4GB-%D0%A1-%D0%9F%D0%9E%D0%94%D0%90%D0%A0%D0%AA%D0%9A-%D0%A4%D0%9B%D0%90%C3%90-%D0%9A%D0%90-%D0%98-%D0%91%D0%95%D0%97%D0%96%D0%98%D0%A7%D0%9D%D0%90-%D0%9C%D0%98%C3%90-%D0%9A%D0%90-2509

... HP Pavilion G62-B96EQ

Чуя ли вече hp в съчетание с pavilion, се сещам за лаптоп който работи коректно не повече от 2-години в най-добрия случай. Все пак е по вероятно някой да удари джакпота в 6/49 отколкото да улучи в тая серия лаптоп да му върши дълго време работа!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.