Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за парното отопление

Featured Replies

Казуса ми е дали да си оставя парното тази година или не. В кооперация съм с още пет семейства. Тази година се очертава само две семейства да си оставим парното, а другите няма да го ползват. Миналата година бяхме три на три семейства и плащах гомеми сметки само за две стай, около 350 до 380 лева в тежките зимни месеци, тази година ме е страх, че в създалата се ситуация, може би, ще плащам още по-големи сметки. Може ли някой да каже дали страховете ми са основателни или засичането и сумата си е спрямо единиците, които са отчетени от топломерите? Благодаря Ви предварително за отговорите...

Помисли ли с какво ще се отопляваш ако го спреш?

• Автор

Помисли ли с какво ще се отопляваш ако го спреш?

Имам възможност да използвам сегашните радиатори и да си взема котел на въглища с терморегулатор и да си изградя локално парно за апартамента, който е 120 квадрата, като за котела ще изградя помещение на терасата, близо до комина на кооперацията или да си купя климатици за всяка стая или на обикновенни радиатори на ток. Незнам какво да мисля вече, но ме е страх, че ако остана на парно ме грозят сметки от рода на 400-500 лева на месец и сигурен финансов крах, а пък и искам най-правилното решение да взема, заради това, че имам три невръстни дечица. Знам, че на локално парно, ще им е най-топличко, но и въгищата гонят 330 лева тона, а сигурно по един тона на месец, ще си отива, макар, че съм с дограма и ще искам да е затворен цикъла на изграждането на локалното парно. Ако някой има разумен съвет с който да ми проправи някоя практична и не така скъпо струваща идея, ще съм много благодарен. Дано устискаме и тази зима......

Точно за това плащаш много защото се ползва само от 3 семейства, логично като останете 2 ще бъде по скъпо.За сега отопление с твъпдо гориво все още е най ефтино но за направа на локално отопление ще са необходими известни количества финанси, от старото отопление можеш да използваш единствено радиаторите.След като си направиш локално ще са необходими още средства за гориво и най на края, поговори със съпругата си дали се наемате да слугувате на котела, малко е пресилено (слугувате) а да се поддържа.Най удачно е да си направиш, или купиш камина с водна риза и да си я инсталираш в хола в противен случай котела ти ще топли терасата. И пропуснах, няма да ти отиват тон въглища на месец а по малко.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.