Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Захранващ жак за MSI GX 660

Featured Replies

Здравейте,

имам лаптоп MSI GX 660 и след около година безпроблемно ползване започнаха проблеми със захранващият жак . В началото леко завъртане на конектора помагаше но с времето ставаше по - трудно да го нагодя правилно. Изпрбвх други зарядни със същите параметри но проблемът остана. Като съвестен купувач реших първо да се обърна към гаранционата подръжка откъдето, като съвестна подръжка ми обясниха, че този проблем не се покрива от гарнцията. Нещо повече дори и да отворят лаптопа и да заменят жака отпада всякаква гаранция на останалите компоненти. Та разбира се да си купя ново дъно - 150 евро със смяната. На мен не ми стана много забавно и в крайна сметка реших заедно с един опитен приятел да го отворим и да решим проблема. И без това гаранцията се оказа бутафорна. Така и направихме. За наша изненада обаче се оказа, че спойките на жакът не се е разхлабили ни най - малко и следователно проблемън е в самият жак. Проблемът е обаче, че не мога да намеря такъв жак - да си призная честно аз и незнам как да го търся. Върху него имаше шестцифрена маркировка и толкова. За да са нещата още по - интересни аз съм от провинцията и около мен няма магазини, където да ровя за подобен жак.

Ще приложа снимки с горещата молба ако някои може да ми каже откъде да синабавя необходимия жак.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us

• Автор

В бързината съм допуснал доста правописни грешки, за което се извинявам. Само да добавя, че когато го отворихме за всеки случай заякчихме връзките с малко калай. След затварянето му продължи да работи както преди с прекъсване. Днес обаче /три дни по - късно/ отказва да зарежда напълно.

Проблемът почти сигурно е в кабела на зарядното, а не в гнездото на самата платка.

Благодаря за отговора но това е първото, което изключихме като проблем: пробвахме с други зарядни /на DELL/ със същите параметри и поведението беше същото - сега когато отказва да зарежда с оригиналното зарядно отказва да реагира и на други зарядни.

В бързината съм допуснал доста правописни грешки, за което се извинявам. Само да добавя, че когато го отворихме за всеки случай заякчихме връзките с малко калай. След затварянето му продължи да работи както преди с прекъсване. Днес обаче /три дни по - късно/ отказва да зарежда напълно.

Благодаря за отговора но това е първото, което изключихме като проблем: пробвахме с други зарядни /на DELL/ със същите параметри и поведението беше същото - сега когато отказва да зарежда с оригиналното зарядно отказва да реагира и на други зарядни.

Презапой активния край + единичния, другите са - и са 5 на брой. Ако това не помогне го сменете с такъв подобен. В Търново има по магазините за електронни компоненти. Не са същите, но съвсем спокойно може да се преработи щом вашият приятел добре се справя с техниката. А и сега му е момента, докато сте го разглобили. Като гледам мястото, съвсем спокойно може да се сложи подобен, съобразявайки се при затваряне на капаците на компютъра, жака да се показва на същото място. Не е трудно за изпълнение.

Забравих да спомена, че може да се наложи и смяна на жака на имулдното захранване с такъв, който да пасва на монтирания на платката. Значи ви трябва женски и мъжки жак.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Презапой активния край + единичния, другите са - и са 5 на брой. Ако това не помогне го сменете с такъв подобен. В Търново има по магазините за електронни компоненти. Не са същите, но съвсем спокойно може да се преработи щом вашият приятел добре се справя с техниката. А и сега му е момента, докато сте го разглобили. Като гледам мястото, съвсем спокойно може да се сложи подобен, съобразявайки се при затваряне на капаците на компютъра, жака да се показва на същото място. Не е трудно за изпълнение.

Забравих да спомена, че може да се наложи и смяна на жака на имулдното захранване с такъв, който да пасва на монтирания на платката. Значи ви трябва женски и мъжки жак.

Благодаря за отговора. Не съм сигурен, че бихме могли да се справим с цялостното преработване на жак така, че да не увредим дъното в последствие. Така или иначе в близките няколко дни мисля да прескоча до Търново и ще се радвам ако ми кажете, къде биха могли да ми помогнат или ако Вие ако сте съгласен. Извинявам се ако съм прекалено настоятелен.

Благодаря за отговора. Не съм сигурен, че бихме могли да се справим с цялостното преработване на жак така, че да не увредим дъното в последствие. Така или иначе в близките няколко дни мисля да прескоча до Търново и ще се радвам ако ми кажете, къде биха могли да ми помогнат или ако Вие ако сте съгласен. Извинявам се ако съм прекалено настоятелен.

С удоволствие ще помогна!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.