Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за усилвател

Featured Replies

Здравейте искам да си направя усилвател обаче не знам какво ми трябва.Поялник имам всичко но за другото идея си нямам ,имам 2 колони по 22 W.Искам да ги сложа на компютъра.

• Автор

Разгледах разбрах че ми трябва готов кит или там каквото е.Видях ,че има някакви радиатори ли са какви са и траф ето за това си нямам и на идея ! За мойте колони какъв кит ми трябва ?

• 2 седмици по-късно...

Защо направо не си купиш готов усилвател със захранване и т.н. и да си свържеш колоните?Или целта е лично да си го направиш?

Здравейте искам да си направя усилвател обаче не знам какво ми трябва.Поялник имам всичко но за другото идея си нямам ,имам 2 колони по 22 W.Искам да ги сложа на компютъра.

Привет.

Не е зле първо да кажеш дали си начинаещ,или имаш някакъв опит в това начинание за да ти препоръчаме нещо.

Предполагам че няма да можеш да си сглобиш нещо с даден интеграл и елементи по схема,затова е по-добре да се насочиш към полуготовите модули на които се монтират само крайните транзистори и захранване с грец-схема и още някой компоненти като(кондензатори и радиатори)

Виж тези модули като идея. http://www.hobbykit.eu/hobbyb/h1003.html http://www.hobbykit.eu/hobbyb/h1004.html Втория е по-добър и по-мощен само ,че е моно,ще ти трябват 2 рамена. :(

Значи, искаш да си направиш усилвател, по лесно е от колкото си мислиш . Купуваш си един полуготов кит, малко кабели, термо паста, радиатор и един адаптер около 6A. Ако имаш опит в запояването няма да срещнеш затруднения. На входа "-" е общ.

Редактирано от danchobg (преглед на промените)

• Автор

Начинаещ съм но с запояването няма да имам проблем мерсии.Мисла да си купя първия който е дал

shadow9999

Виж сега,аз оценявам хората които искат да се научат :P Следваш всичко както е по схема.Там всичко си го пише кое къде отива. Първо си избери захранване двуполярно да е,купи си кондензатори за към него ТЕ СА МНОГО ВАЖНИ да варират от порядъка на1х10 000 или двойка по 4 700 mF.Те ще играят ролята на филтър.Може да се добавят и 2х100 nF. и 2х10 nF. за филтриране по висока честота(това пак към захранването). Ще трябва да си закупиш и токоизправителна схема(грец) за трафа.Освен нея попитай и за радиатори за крайните транзистори,те също са много важни,ако ще ти свири усилвателя продължително и силно,пък и по принцип трябва да си има. Накрая но не на последно място,сдобий се с екранирани кабели,ако не за друго то поне за ИЗХОД и ВХОД. За сега това,ако имаш някакви въпроси в последствие пиши без да се притесняваш. Мисля че ще успееш да се справиш да ти свирне схемата,а пък ако случайно нещо криви ще го мислим после. Забележка:В схемата трябва да пише какъв диапазон на напрежение е позволен,съобразяваш се с това и така подбираш траф!

Виж сега,аз оценявам хората които искат да се научат :P

Следваш всичко както е по схема.Там всичко си го пише кое къде отива.

Първо си избери захранване двуполярно да е,купи си кондензатори за към него ТЕ СА МНОГО ВАЖНИ да варират от порядъка на1х10 000 или двойка по 4 700 mF.Те ще играят ролята на филтър.Може да се добавят и 2х100 nF. и 2х10 nF. за филтриране по висока честота(това пак към захранването).

Ще трябва да си закупиш и токоизправителна схема(грец) за трафа.Освен нея попитай и за радиатори за крайните транзистори,те също са много важни,ако ще ти свири усилвателя продължително и силно,пък и по принцип трябва да си има.

Накрая но не на последно място,сдобий се с екранирани кабели,ако не за друго то поне за ИЗХОД и ВХОД.

За сега това,ако имаш някакви въпроси в последствие пиши без да се притесняваш.

Мисля че ще успееш да се справиш да ти свирне схемата,а пък ако случайно нещо криви ще го мислим после.

Забележка:В схемата трябва да пише какъв диапазон на напрежение е позволен,съобразяваш се с това и така подбираш траф!

почти всички са в диапазон 8 - 18, и един адаптер 6 ампера ще му свърши добра работа. Това е кит за 5 лв не озвучителна техника от висок клас за 25 000 лв

почти всички са в диапазон 8 - 18, и един адаптер 6 ампера ще му свърши добра работа. Това е кит за 5 лв не озвучителна техника от висок клас за 25 000 лв

Човече ти направи ново откритие в електрониката,поклон !

Аз за сефте чувам да се прави захранване на усилвател с "адаптер" било то за кит от 5 лева или от 25 000

Като не си в час не давай мнения по темата :P

Ти ако правиш усилватели от адаптери,прави си ги у вас но не съветвай другите хора да повтарят грешките ти!

Сега остана и да му предложиш да си сглоби кутия от велпапе тъй като схемата му е от 5 лева и съвсем ще я овапцаме..

Човече ти направи ново откритие в електрониката,поклон !

Аз за сефте чувам да се прави захранване на усилвател с "адаптер" било то за кит от 5 лева или от 25 000

Като не си в час не давай мнения по темата ;)

Ти ако правиш усилватели от адаптери,прави си ги у вас но не съветвай другите хора да повтарят грешките ти!

Сега остана и да му предложиш да си сглоби кутия от велпапе тъй като схемата му е от 5 лева и съвсем ще я овапцаме..

Моя грешка, накарай го и сам да си направи намотките......

-----

не знам дали си ме разбрал, имах предвид токоизправител

Нали представлява това + кондензатор ?

Публикувано изображение

ако нещо бъркам ме поправи

Редактирано от danchobg (преглед на промените)

Моя грешка, накарай го и сам да си направи намотките......

-----

не знам дали си ме разбрал, имах предвид токоизправител

Нали представлява това + кондензатор ?

Публикувано изображение

ако нещо бъркам ме поправи

Извинявам се ако съм бил груб...

Във никакъв случай няма да го карам да навива намотки и да нарежда магнитопровод ;)

Относто схемата то е ясно, че изправянето ще стане с диоди.

Дори и за два лева схема да слушаме, най - важно е захранването, защото на изхода слушаме модулирания входен сигнал с амплитудата на същото захранване.

Много те моля не се обаждай с твоя адаптер и не подвеждай човека. Едва ли си се занимавал с такива неща, за да му даваш безкрайно лош съвет. Този кит също изисква своите неща, най- малкото - твоя адаптер от 6 ампера. Правя ти трета забележка в продължение на 3 дни!

Много те моля не се обаждай с твоя адаптер и не подвеждай човека. Едва ли си се занимавал с такива неща, за да му даваш безкрайно лош съвет. Този кит също изисква своите неща, най- малкото - твоя адаптер от 6 ампера. Правя ти трета забележка в продължение на 3 дни!

Разбрах, че съвета ми е ужасно лош. Занапред ще знам, тук всеки ден научавам нещо ново :P

Виж сега,аз оценявам хората които искат да се научат ;)

Следваш всичко както е по схема.Там всичко си го пише кое къде отива.

Първо си избери захранване двуполярно да е,купи си кондензатори за към него ТЕ СА МНОГО ВАЖНИ да варират от порядъка на1х10 000 или двойка по 4 700 mF.Те ще играят ролята на филтър.Може да се добавят и 2х100 nF. и 2х10 nF. за филтриране по висока честота(това пак към захранването).

Ще трябва да си закупиш и токоизправителна схема(грец) за трафа.Освен нея попитай и за радиатори за крайните транзистори,те също са много важни,ако ще ти свири усилвателя продължително и силно,пък и по принцип трябва да си има.

Накрая но не на последно място,сдобий се с екранирани кабели,ако не за друго то поне за ИЗХОД и ВХОД.

За сега това,ако имаш някакви въпроси в последствие пиши без да се притесняваш.

Мисля че ще успееш да се справиш да ти свирне схемата,а пък ако случайно нещо криви ще го мислим после.

Забележка:В схемата трябва да пише какъв диапазон на напрежение е позволен,съобразяваш се с това и така подбираш траф!

Савсем обърка човека.

За усилвателя, който си избра момчето захранването не е двуполярно. Усилвателя се препоръчва за автомобилен.

Айде сега както хубаво си обяснил по-горе /вероятно за второто предложение/ дай на младежа схема, точни/ориентировъчни минимални/ стойности на напрежения на трансформатора и мощност на същия, изправителни диоди или грец /марка,модел/, филтриращи кондензатори /капацитет, напрежение/, кондензатори за филтриране по висока честота/какви/, радиатор /особености на свързване, размер/ и др.

Савсем обърка човека.

За усилвателя, който си избра момчето захранването не е двуполярно. Усилвателя се препоръчва за автомобилен.

Айде сега както хубаво си обяснил по-горе /вероятно за второто предложение/ дай на младежа схема, точни/ориентировъчни минимални/ стойности на напрежения на трансформатора и мощност на същия, изправителни диоди или грец /марка,модел/, филтриращи кондензатори /капацитет, напрежение/, кондензатори за филтриране по висока честота/какви/, радиатор /особености на свързване, размер/ и др.

Ставаше въпрос за втория с операционния NE5534.

Той даже сам ме намери на скайп и съм му обяснил всичко подробно,кое и как да направи.

Ставаше въпрос за втория с операционния NE5534.

Той даже сам ме намери на скайп и съм му обяснил всичко подробно,кое и как да направи.

Така е най-добре.

Поздрави!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.