Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си направя усилвател ?

Featured Replies

Здравейте !!! За първи път ще се пробвам да си направя усилвател досега не съм пробвал.Ееее ако нещо не става ще ми помогне бащата но и той не знае каква трябва да е схемата. Знае много малко за усилвателите и ако той ми казва какви части да има значи ще работи много малко защото той ще избере от старите части и няма да ми хареса Искам да ви попитам какви части ще са ми нужни за да си направя усилвател ???Значи искам да си направя усилвател за тонколоните на компа те са Logitech Х-530 5.1 140 W / Вата.Кутия ще си намеря но искам да ми кажете ако знаете някаква схема и кои части ще ми трябват.

toni444, радвам се че имаш желание да си направиш усилвателче, но трябва да знаеш че начинанието ти е изисква доста упорство и желание.

Като за начало може да разгледаш това ЦЪК, макар че тази схема е доста спорна според някой :)

След това разгледай този www.bgaudio.bg много полезен сайт за това твое начинание

или конкретно ЦЪК

Малко извън темата. Първата стъпка е да си подбереш подходящи колони а след това да преминеш към избора на усилвател. Ако направата на усилвател ти се стори доста сложно начинание винаги може да си купиш "Denon" или "Maranz" на старо, като за тези пари ще имаш доста по-добър звук в сравнение с някой нов усилвател :)

Редактирано от Хитреца Одисей (преглед на промените)

• Автор

toni444, радвам се че имаш желание да си направиш усилвателче, но трябва да знаеш че начинанието ти е изисква доста упорство и желание.

Като за начало може да разгледаш това ЦЪК макар, че тази схема е доста спорна според някой :)

След това разгледай този www.bgaudio.bg много полезен сайт за това твое начинание

или конкретно ЦЪК

Малко извън темата. Първата стъпка е да си подбереш подходящи колони а след това да преминеш към избора на усилвател. Ако направата на усилвател ти се стори доста сложно начинание винаги може да си купиш "Denon" или "Maranz" на старо, като за тези пари ще имаш доста по-добър звук в сравнение с някой нов усилвател :)

Няма проблем само изкам да зная какви части ще ми трябват за направата му защото си нямам никаква представа.А за свързването баща ми каза ;е ще ми помогне.

Благодаря ти !!!

Няма проблем само изкам да зная какви части ще ми трябват за направата му защото си нямам никаква представа.А за свързването баща ми каза ;е ще ми помогне.

Благодаря ти !!!

На схемите са изписани нужните ти елементи (части) :)

Редактирано от Хитреца Одисей (преглед на промените)

• Автор

Благодаря ти сега ще ги разгледам и ако има някакъв проблем пак ще пиша :)

Разгледай една подобна тема, добра идея е за начало да си купиш готов кит, като си направиш само захранването и буксите за вход-изход - цък ?

• Автор

Благодаря ти сега ще ги разгледам и ако има някакъв проблем пак ще пиша :) АААА и само да те попитам дали ще станат на моите тонколони те са ogitech Х-530 5.1 140 W / Вата

Да видях го сайта но моите колонки са Logitech Х-530 5.1 140 W / Вата 5+1 6 kolonki sa dali ]e stane

Благодаря ти сега ще ги разгледам и ако има някакъв проблем пак ще пиша :) АААА и само да те попитам дали ще станат на моите тонколони те са ogitech Х-530 5.1 140 W / Вата

Да видях го сайта но моите колонки са Logitech Х-530 5.1 140 W / Вата 5+1 6 kolonki sa dali ]e stane

Най-добре дай снимка на тези твои колонки,защото до сега като гледам само мощни крайни стъпала ти предлагат, които изобщо не ти вършат работа.
  • Автор

Най-добре дай снимка на тези твои колонки,защото до сега като гледам само мощни крайни стъпала ти предлагат, които изобщо не ти вършат работа.

значи в google написах Лogitech Х-530 5.1 ето тука ги има на снимка

http://www.trustedreviews.com/images/artic...ne/632-X530.jpg

post-161518-1216541415_thumb.jpg

На практика трябва да имаш 5 крайни стъпала по 5-10 вата и едно за събуфъра 10-15 Вата.В зависимост от нивото на входният сигнал,може да се добавят и предусилватели.Най-лесно може да стане с интегрални схеми,иначе на дискретен монтаж е много обемисто.Ориентирай се към готовите китове+захранване е по лесният начин.Ако все пак нямаш опит в електрониката,най-добре купи нещо готово.

• Автор

На практика трябва да имаш 5 крайни стъпала по 5-10 вата и едно за събуфъра 10-15 Вата.В зависимост от нивото на входният сигнал,може да се добавят и предусилватели.Най-лесно може да стане с интегрални схеми,иначе на дискретен монтаж е много обемисто.Ориентирай се към готовите китове+захранване е по лесният начин.Ако все пак нямаш опит в електрониката,най-добре купи нещо готово.

значи аз ще го направя има кой да ми помогне само ми трябва да знам какво да направя колко вата да е и там колко стъпала да има вече разбрах за 5те стапала друго какво ще ми трябва за да го направя даже може от някаде да взема готови части

аааа сега може ли да ми кажеш какво точно трябва да направя за да стане на колоните ми.Усилвател или някакъв друг вид уред

Logitech X-530

General

Product Type

PC multimedia home theater speaker system

Dimensions (WxDxH) / Weight Details

Satellite speaker : 2.5 in x 3 in x 8 in, Subwoofer : 6 in x 9.3 in x 9 in

Speaker System

System Components

Subwoofer, 5 speakers

Nominal Output Power (Total)

70 Watt

Max (RMS) Output Power (Total)

140 Watt

Response Bandwidth

40 - 20000 Hz

Signal-To-Noise Ratio

96 dB

Connectivity Technology

Wired

Recommended Placing

Wall-mountable

Speaker System Details

Speakers Included

2 x Right/left channel speaker - 7.4 Watt - Wired, 2 x Right/left rear channel speaker - 7.4 Watt - Wired, 1 x Center channel speaker - 15.5 Watt - Wired, 1 x Subwoofer - 25 Watt - Wired

Driver Details

Subwoofer : 1 x Subwoofer driver - 5.25"

Не виждам смисъл от усилвател за това бюджетно решение. Ако е изгорял вградения по-добре го оправи!

Има много прилични усилватели втора употреба за 100 - 150 лв, които при всички обстоятелства ще са по-добри от самоделка - тия пари няма да ти стигнат само за външния вид. Ако нещо са ти изгоряли свирките, ремонтирай ги. Но след като веднъж е станало ще стане и друг път - какви очаквания имаш от китайска пръчка? Като ти гледам цитираните размери и китайските ватове - не очаквай нищо повече. Не повече от 20 истински вата.

• 6 месеца по-късно...

Здравейте !!! За първи път ще се пробвам да си направя усилвател досега не съм пробвал.Ееее ако нещо не става ще ми помогне бащата но и той не знае каква трябва да е схемата. Знае много малко за усилвателите и ако той ми казва какви части да има значи ще работи много малко защото той ще избере от старите части и няма да ми хареса Искам да ви попитам какви части ще са ми нужни за да си направя усилвател ???Значи искам да си направя усилвател за тонколоните на компа те са Logitech Х-530 5.1 140 W / Вата.Кутия ще си намеря но искам да ми кажете ако знаете някаква схема и кои части ще ми трябват.

[/quote

Според мен няма никакъв смисал да си правиш осилвател то в субууфера имаш ако ги претовариш ше гръмнат

ако ше си праиш осилвател земи си само говорител или само субууфер то щом има осилвател в тонколоните ти мисля 4е няма смисал да си праиш осилвател пък незнам то си е твоя работа и аз си напраих осилвател и се получи много добре но си купих и субъъфер

• 2 години по-късно...
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=bg&rurl=translate.google.bg&sl=auto&tl=bg&twu=1&u=http://construyasuvideorockola.com/proy_amp400w1.php&usg=ALkJrhhbQMhubwSPL5q9uy7OOcwGIUdj8Q Пращам ти го да добиеш представа какво е да изградиш усилвател от 0-та, твоят вероятно ще е по-сложен. Този е 4-канален, а на теб ти трябва 5+1.

http://translate.goo...9uy7OOcwGIUdj8Q Пращам ти го да добиеш представа какво е да изградиш усилвател от 0-та, твоят вероятно ще е по-сложен. Този е 4-канален, а на теб ти трябва 5+1.

Погледни ДАТАТА на темата над твоята!

Погледни ДАТАТА на темата над твоята!

да..... забравих да погледна
  • 3 месеца по-късно...

абе колеги аз ще ви кажа всъщност ще ви покажа един по лесен вариант :wink12:

абе колеги аз ще ви кажа всъщност ще ви покажа един по лесен вариант :wink12:

Той твоя ще е може би най-интересен, но поне аз за сега нищо не виждам да си ни показал, че да почвам да го правя!. И погледни и Ти датата на постовете в тази тема.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.