Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфуцианство!

Featured Replies

Здравейте! Както виждате, не съм много често в този сайт/форум и незнам дали е тук мястото на тази тема, ако не е моля да ме извините! Имам въпрос към тази тема, тоест те са доста въпроси, но както и да е.. Първо Много ме интересува за тази религия някои подробности, които не мога да намеря из интернет. Повечето ги намирам, но има пак няколко недостатъка. Също така, това ще ми трябва след няколко дена като за доклад/презентация и искам да се подготвя като хорота, за да не се изложа. Много ще съм Благодарен на тези, които ми помогнат да осъвършенствам целта си! Та, нека се върнем към темата.. Искам да знам точно От кога и къд е е възникнала самата религия, като цяло история на религията. Може също ако имате време или ви се занимава Да назовете, кой е почитания Бог в тази религия, които хора почитат. Молитвен Дом и Свещен град, ако има. Също и свещенна книга. Направо ще ги изредя отдолу нужните за мен информации и, както казах вече.. Ще съм АДСКИ благодарен на тези, които ми помогнат! 1.От кога и къде е възникнала религията(история).. 2. Главен Бог, кой е? 3. Молитвен Дом, Свещенна книга/град.. 4. Празници ако е възможно да се намери някаква информация. 5. Също така, много ме интересува какъв е символа за религията. Както при Християните е кръст, какъв е при Конфуцианството? 6. И може би тези малки подробности, като Облекло, Храна, Семеен Живот и т.н. Моля, без да ми давате линкове към Wikipedia и разни такива популярни сайтове. Достатъчно съм преглеждал и търсил, но ще се радвам някой да сподели своето знание към тази религия или ако намери нещо по-подброно и обемно. Благодаря отново! :angel19:

Отиди е библиотеката в твоя град и ще намериш цялата информация там. Има достатъчно книги.

Отговори :

1.)Възниква в древен Китай, като философско учение, основоположник Конфуций (551-479 пр.Хр.).официална религия в Китай става през 8-ми век. С малки прекъсвания , задно с Даоизма е религията на Империята до 1912 година.

2.)Главен бог : Няма .Политеистично учение е, като в центъра на вярата в почитта към предците.

3.)Свещенни книги - .Петкнижието : И дзин“ (Книга на промените) ,„Ши дзин“ (Книга на песните) ;„Шу дзин“ (Книга на историята);Ли дзин“ (Книга на ритуала);„Чун-цю“ („Пролет-есен“, или Летопис на пролетта и есента); Юе дзин ( книга на музиката) -загубена

Четирикнижието : Да сюе“ (Великото учение),„Джун юн“ (Книга за златната среда)„Лун юй“ (Аналекти)„Мън-дзъ“

Молитвени домове : храмове със неспецифична архитектура. особено място - храма и гроба на Конфуций в Куфу, провинция Шандун

Свещенници : няма., духовни лидери са учителите по ритуали и начин на живот.

5.)символ :

Публикувано изображение

6.)Принципите за които питаш не са изобщо малки, тъй като цялото учение е същност принципи и начин живот.

Опитай се да прочетеш този сайт - има достатъчно информация по въпроса, подредена добре, без да претендира за изчерпателност :pancake:

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• Автор

Големи Благодарности, ще трябва да те черпя по нещо! xD Това е определено доста полезна информация за мен! Ако има някой друг да сподели, да не се колебае. :angel19:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.