Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок проблем

Featured Replies

Здравейте,ситуацията е такава процесора ми държи на доста клок но заради рам паметта ми не мога да го вдигам колкото искам,защото се вдига и чистотата на рама, въпроса ми е как да вдинга честотата само на процесора,или ако знаете програма или начин да намаля честотата на рама да мога да си клоквам процесора повече. Благодаря

при така написаното,ще получиш само критики.ти на наше място какъв съвет може да дадеш с тази информация? :) по принцип,трябва ръчно да свалиш честотата на рама и когато клокнеш процесора,честотата на паметта ще достигне отново близките стойности на които трябва да работи. :jumping11: виж в сайта на производителя на какви честоти работи рама и с програмката cpu-z виж на каква честота работи в момента. пс.не си мисли,че при неуспешен клок е виновна рама.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Автор

при така написаното,ще получиш само критики.ти на наше място какъв съвет може да дадеш с тази информация? :)

по принцип,трябва ръчно да свалиш честотата на рама и когато клокнеш процесора,честотата на паметта ще достигне отново близките стойности на които трябва да работи. :jumping11:

виж в сайта на производителя на какви честоти работи рама и с програмката cpu-z виж на каква честота работи в момента.

пс.не си мисли,че при неуспешен клок е виновна рама.

Паметта е DDR2,аз съм я сложил на 800 мхz,HT-LINK на 5Х,ето снимки http://prikachi.com/images/846/4003846i.png

http://prikachi.com/images/841/4003841I.png , аз си мисля че трябва да настроя таимингите но незнам как ако някои знае нека да каже,

Благодаря

Ще помогнете ли

тази памет,не можеш да я подкараш на по-вече от 400MHz. за по-лесен клок,остави 2-те пръчки рам kingston.

на снимката от everest се вижда,че имаш опция да сложиш памета на 333 -5-5-5-15

точно за твоят процесор има подробна тема в раздела.потърси я!

процесора е фабрично клокнат и на по-вече от 3.2 не държи.

http://prikachi.com/images/256/4005256s.jpg

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Във биос трябв да имаш функция dram frequency ако не се лъжа. Влез там и задй рамта на 333/400мхз. После вдигай шината на процесора. До процесора мислих ,че 65 нанометричната технология на 6000+ е по добра от 6000+(90нм) Но уви не е така :*

• Автор

Във биос трябв да имаш функция dram frequency ако не се лъжа. Влез там и задй рамта на 333/400мхз. После вдигай шината на процесора.

До процесора мислих ,че 65 нанометричната технология на 6000+ е по добра от 6000+(90нм) Но уви не е така :ph34r:

Не става и не става,какво ли не пробвах и само бие син екран,вече откачам,пробвах и на най ниските честоти 400 мхз HT LINK го свалих на 4Х после и на 3Х дори,пак син екран,сега е стабилно като го качвам през Клок ген, ето снимка като е стабилно и HT LINKA е на Х5 Dram fraquency е на 800MHz, а от биоса шината съм я направил на 200 тоест сток,но я вдигам със клок ген като съм във уиндоус и така не ми прави проблем,но не е колкото ми трябва честотата на процесора отново заради син екран

Във биос трябв да имаш функция dram frequency ако не се лъжа. Влез там и задй рамта на 333/400мхз. После вдигай шината на процесора.

До процесора мислих ,че 65 нанометричната технология на 6000+ е по добра от 6000+(90нм) Но уви не е така :)

Не става и не става,какво ли не пробвах и само бие син екран,вече откачам,пробвах и на най ниските честоти 400 мхз HT LINK го свалих на 4Х после и на 3Х дори,пак син екран,сега е стабилно като го качвам през Клок ген, ето снимка като е стабилно http://prikachi.com/images/342/4023342O.png и HT LINKA е на Х5 Dram fraquency е на 800MHz, а от биоса шината съм я направил на 200 тоест сток,но я вдигам със клок ген като съм във уиндоус и така не ми прави проблем,но не е колкото ми трябва честотата на процесора отново заради син екран

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.