Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет при покупка на преносим компютър

Featured Replies

Здравейте. Ще си купувам преносим компютър. Имам определени изисквания и съм се насочил към няколко варианта. Моля ви да ми помогнете с избора. Точно определен бюджет нямам, но да не е нещо под 1000 и да не надвишава 1500 лв. Изискванията, които имам, са спрямо целите, за които ще се ползва машината, а тя ще ми служи най-вече за разработка на файлове и проекти с офис пакет, фотошоп, флаш, програмиране и изграждане на динамични уеб страници. Според тези цели, смятам, че е редно лаптопът да има последен клас процесор (дву- или четириядрен) на Интел, между 4 и 8 гигабайта оперативна памет, поне 640 гб твърд диск (желателно е, да е 7200 оборота), външна видеокарта. Добре би било да има матов дисплей с дължина минимум 15,6 инча (все пак ще обработвам видео) и поне един порт USB 3.0 и HDMI изход за включване към ТВ. Лошото обаче е че не намирам такъв компютър. Тъй като един от долупредложените лаптопи е НР, искам да знам дали това, че прегрява е истина. Машинката ще се купува в срок до 2 седмици най-много. Предлагайте и вие, а също така коментирайте и моите предложения. Благодаря.

Лаптопи, които частично отговарят на моите изисквания:

HP 4530s

ASUS

Има доста теми във форума. Прочети ги и съм сигурен, че ще намериш правилното решение.

• Автор

Но аз искам нещо актуално. Ето сега на страницата на pcstore са публикувани нови лаптопи на ASUS. Просто искам нова и добра машина.

Насочи се към Acer и доплащаш до три години гаранция. НР са боклуци, дори и скъпите им модели. Може и DELL, но там скача цената и не знам дали ще се вмъкнеш в бюджета. Иначе тяхната NBD гаранция е най-добрата на пазара.

Това ти е минимумът, а на това ако му добавиш памет, ще е перфектно. Просто ти е по-ограничен изборът заради матовия екран, който искаш.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

фотошоп...последен клас процесор (дву- или четириядрен) на Интел, между 4 и 8 гигабайта оперативна памет, поне 640 гб твърд диск (желателно е, да е 7200 оборота), външна видеокарта. Добре би било да има матов дисплей с дължина минимум 15,6 инча (все пак ще обработвам видео) и поне един порт USB 3.0 и HDMI изход за включване към ТВ. ...

Тук много хубаво описа лаптоп за над 2000лв. :) No offence, но изискванията ти и бюджета за лаптоп не се връзват в едно изречение. HP ProBook 6560b LG656EA 4GB се доближава максимално до изискваният ти - има си и бърз процесор, и бърз диск, и хубав дисплей с по-височка резолюция. Ако 100лв. над бюджета и 4кг. тежина не са проблем ASUS K93SV-YZ125D 8GB не отговаря само на изискването за матов дисплей. Просто като каза "фотошоп" и не мога да си представя това да се работи на 1366х768. За това и не ти предлагам лаптоп с такава резолюция на дисплея.

badsector, извинявай ама не бих заложил на Acer. Да има чудесен хардуер за парите си, но до там - пластмасов корпус, гаден дисплей и не особено добро охлаждане.

...badsector, извинявай ама не бих заложил на Acer. Да има чудесен хардуер за парите си, но до там - пластмасов корпус, гаден дисплей и не особено добро охлаждане.

Май от доста време не сте барали Acer, по думите поне от няколко години. Корпусите им в момента са едно от най-здравите. За разлика от тези на HP и дори DELL, които са толкова долнопробни, че при работа с тях са като желе. Нека авторът да отиде да ги види машините на място, да ги понатисне тук там и ще разбере за какво говоря.
  • Автор

Май от доста време не сте барали Acer, по думите поне от няколко години. Корпусите им в момента са едно от най-здравите. За разлика от тези на HP и дори DELL, които са толкова долнопробни, че при работа с тях са като желе. Нека авторът да отиде да ги види машините на място, да ги понатисне тук там и ще разбере за какво говоря.

Да между другото ще отида на място, защото директна поръчка от нет-а не ми харесва много-много. Искам да тествам.

До автора препоръчвам ти това LENOVO IDEAPAD Y570 защото това е най-продаваният модел лаптоп в България от висок клас.Просто няма човек от какво да му се оплаче .Ето офертата в laptopbg http://laptop.bg/lap...d_y570_59316657.Ето и информация за самият лаптоп http://news.laptop.b...o-ideapad-y570/ А преди всичко изгледай и това http-~~-//www.youtube.com/watch?v=f0B2G7TWpW4 и ще се убедиш,че това е лаптопа за теб.

поздрови

post-309133-0-87340300-1320503991_thumb.

Редактирано от profesionalista (преглед на промените)

• Автор

До автора препоръчвам ти това LENOVO IDEAPAD Y570 защото това е най-продаваният модел лаптоп в България от висок клас.Просто няма човек от какво да му се оплаче .Ето офертата в laptopbg http://laptop.bg/lap...d_y570_59316657.Ето и информация за самият лаптоп http://news.laptop.b...o-ideapad-y570/ А преди всичко изгледай и това http-~~-//www.youtube.com/watch?v=f0B2G7TWpW4 и ще се убедиш,че това е лаптопа за теб.

поздрови

Между другото точно него разглеждах преди да видя, че ти си го препоръчал. Това ще е компютърът. Благодаря на всички отзовали се. Според мен компютърът за игри става за всичко останало.

И яз подкрепям колегата badsector за това предложение http://pcstore.bg/laptopi/ACER-4/ACER-TravelMate-5760G-LX-V4X02-014-Silver-3GB-Windows-7-2880 Ако му добавиш 6-8 ГБ ще е супер... Успех с покупката на лаптоп

И яз подкрепям колегата badsector за това предложение http://pcstore.bg/la...-Windows-7-2880 Ако му добавиш 6-8 ГБ ще е супер... Успех с покупката на лаптоп

Дай направо i7 да му сложи,по-хубава видео карта да сложи,охлаждането да смени.............. Може би накрая да се получи нещо добро :) . А сега сериозно човекът търси лаптоп от висок клас,а този Aser определено не принадлежи към графата висок клас- по-слаб процесор,малко рам памет,слабо охлаждане,слаба видеокарта...................... Този ASER щеше да е типичен представител на средния клас ако беше с повечко рам но уви . Айде пий една студена вода от мен techmasteerr3

Тоя Lenovo Y570, дето го хвалите толкова, хич не бих го предлагал на автора. Като хардуер е добре, но има ужасен дисплей, което си е голям минус щом ще го ползваш за фотошоп. Освен това, нито е матов, нито харда му е на 7200 оборота. Щом ще обработваш видео си трябва бърз харддиск. Това е лаптоп за геймене, но не и за работа, не се подвеждай. Аз бих заложил на предложенията на колегата anton777. По-скъпи, но много по-адекватни.

Иначе, според мен и това би ти свършило перфектна работа: ASUS N53SV-S1738D 8GB

Редактирано от momolord (преглед на промените)

Тоя Lenovo Y570, дето го хвалите толкова, хич не бих го предлагал на автора. Като хардуер е добре, но има ужасен дисплей, което си е голям минус щом ще го ползваш за фотошоп. Освен това, нито е матов, нито харда му е на 7200 оборота. Щом ще обработваш видео си трябва бърз харддиск. Това е лаптоп за геймене, но не и за работа, не се подвеждай. Аз бих заложил на предложенията на колегата anton777. По-скъпи, но много по-адекватни.

Иначе, според мен и това би ти свършило перфектна работа: ASUS N53SV-S1738D 8GB

Какво имаш под ужасен!!! Работил съм и на матови както и на гланцирани дисплеи на лаптопи и бих ти казал ,че си в грешна.Матовият дисплей е подходящ за работа на вън и това е голямо предимство ,но цветовете и наситеността не могат по никакъв начин да се равняват на тези на гланцовия дисплей.Затова в тази ситуация гланцовият дисплей е по-подходящ избор особено за фотошоп където ти трябват наситени цветове.За мен и двата вида дисплеи са една ракия имат и плюсове и минуси.Дано в близкото бъдеще да измислят нещо по добро.Май се отклоних от темата но исках да обоснова мнението си.

Какво имаш под ужасен!!! Работил съм и на матови както и на гланцирани дисплеи на лаптопи и бих ти казал ,че си в грешна.Матовият дисплей е подходящ за работа на вън и това е голямо предимство ,но цветовете и наситеността не могат по никакъв начин да се равняват на тези на гланцовия дисплей.

Точно цветовете на този лаптоп не ми харесват, както и ъглите на виждане. Лично мнение, не ангажирам никого с него. Ще добавя, че и аз се бях залетял да го купувам, но се отказах точно заради него.

Отворете си лаптопа в атвобуса или някъде където светлината е бол и тогава може да имате мнение, а не в дома на дивана и опала ми то няма разлика. Разбира се от дисплей до дисплей има разлика, но конкретно по темата - авторът се подвежда от уж идеалният лаптоп наречен Y570 - да спрямо другите уж гейм машинки около него си е приличен, но нищо особено. За твоите цели кое му е идеалното!? Както каза Людмил по-горе, че искаш нещо за много малко пари - хората си ти дали алтернатива - 1080 дисплей я в Асуса я в някой Dell XPS, но и те не са за 1500лв. За 1500лв. има добри, но с вградени видеа и по-бизнес модели. Хората почнаха да слагат дисплей на 1600х900 в 13-инчови лаптопи, а за баламите има една специална резолюция (по закон ли - де да знам) :)

Ето и от мен нещо - само диска 5400 , но май всичко друго е ок ;)

и това което предлага badsctor - малко по евтино :) и Asus който си харесал малко по евтин :)

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Добре изглежда, при това само 3 кг! Но е над бюджета, които си посочил.

На твое място бих взел 15" лаптоп + 23" външен монитор.

Така ще имаш най-доброто от двата свята - лесно преносим, достатъчно мощен лаптоп (например този) и хубав екран.

И когато решиш да бачкаш, закачаш нормална клавиатура и мишка и си готов...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Здравей, колега! В момента съм с модела на който си се спрял с единствена разлика в процесора (можеш да прочетеш подписа ми) и 8ГБ РАМ. Според мен, щом се справя със симулацийте на САЕ система би могъл да се справи и със споменатите от теб програми. Матовият дисплей също е плюс, предишният ми лаптоп бе с гланцов, а и вграденият акселерометър, защитаващ данните при случайно падане и подсветката на клавиатурара, ако работиш до късно като мен, са добър плюс. Inspiron, също не е никак лош избор, но ако смятш да използваш собственият му дисплей като работен, вземи си 17"... независимо дали Vstro или Inspiron.

• Автор

Хора, прецених, че реално тази година няма да имам кой знае колко време за игри и работа с 3D приложения. Та, ако това отпадне, ще го ползвам за офис програми, фотошоп и евентуално нещо на флаш. Харесах си този. Дали е добър избор.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.