Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на GPS навигатори.

Featured Replies

Здравейте на всички в този форум! Вижте, искам да си закупя GPS и ми е нужен съвет от Ваша страна. Твърдо съм решил да е Garmin. Искам да си закупя 2 вида - един за автомобил и един за планина. Някой ако е ползвал и има добри отзиви относно Garmin, ще се радвам да сподели мнението си с мен - начин на работа, издръжливост, наблюдения и т.н. За автомобил мисля, че изборът ще е по-лесен, отколкото за ръчен такъв. Не знам какво да предприема относно планината. Чувам доста мнения, някои ми препоръчват направо да си взема смартфон и да ползвам вградения в него GPS за планината. Нямам представа как работят GPS в смартфоните и дали са толкова надеждни, колкото самостоятелните GPS апарати. При самостоятелните това е лошото, че искат 2 батерии АА, които държат 16-18 часа и после трябва да подменяш с нови или да си закупиш зарядно за батерии, с което да презареждаш. Смартфонът от своя страна се зарежда в ел. мрежа и така се осъществява работата му, което в това отношение е по-добре, отколкото батериите, но както казах не знам доколко са надеждни като цяло. От ръчните на Garmin много ми харесват сериите eTrex и GPSmap като втората е по-скъпа. eTrex обаче има възможност да прихваща освен американската GPS система и руската сателитна система GLONASS, която ще е изцяло действаща през 2012 година. От автомобилните GPS навигатори определено ще взема нещо от серията nuvi. А ако смартфонът се оказва по-добрият вариант за ръчен GPS, ще се радвам да споделите мнения и относно него - марки, модели... Много Ви благодаря за помощта!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

1. Устройствата искат батерии, но е по-лесно да носите резервни батерии отколкото зарядно за телефон 2. от друга страна телефона е многофуннкционално устройство и при късмет ще може да го ползвате и за да извикате помощ 3. Освен това при телефоните имате (обикновено) възможност за избор между няколко програми, предлагащи различни сетове от карти с различна точност 4. Не мисля че наличието на ГЛОНАСС приемник е толкова примамливо, за GPS мрежата поне се знае колко "лъжат" за руската не е ясно, а и е още електроника, която да консумира енергия 5. След като искате да ползвате преносимия извън населени места по-добре се поинтересувайте кои имат такива карти (добри) и от там избирайте

Аз ползвам GPS на смартфона да ми траква данни докато карам колело. http://www.endomondo...uts/g8dI-aP2lpQ Автоматично качва в сайта.

Конкретно този път ходих, но давам пример. Нагласил съм настройките само аз да си виждам колко къде и кога съм извървял, могат единични workouts да се шерват като този пример.

Има много програми, тази конкретно се казва Endomondo и е безплатна. В Android Market-а можеш да се разровиш за други. Също така трябва да се провери кои програми изискват постоянна интернет връзка. В наши дни неограниченият мобилен интернет е достъпен, аз използвам такъв, но някъде ако няма обхват..

Аз ползвам Garmin GPSmap 76CSx навсякъде. Няма стърчащи антени, издържа на влага и плава в океана, важни характеристики за планина, пещери, влажни местности и др. Батериите в този случай са за предпочитане, защото се сменят навсякъде, стига да имаш резервни. Не ти трябва никакво покритие на мобилни мрежи. Има режим автомагистрала и е идеален за кола (въпреки, че екрана е по-малък). Може да може да се включу с USB кабел към входа за флашка на уредбата на колата и да се захранва от там, но не съм сигурен. По-голям е от другите модели.

• 2 месеца по-късно...

гармин с рутираща карта орфм 5ххх на "офф-роад българия" ти върши идеална работа. картата е хем за шьосетата, хем има и такава за офф-роад". картата може дая намериш навсякъде, само ти трябва мап-соурс за гармин, но най-ниската/весрсия 6.0.3 или надолу/ май беше, че другите не дават да работиш с карти.

не си купувай гармин. по големи дървета с по рядко обновяващи се от тях карти няма, отделно че има само платени карти... вземи си китайски (хем са 2 -3 пъти по ефтини, хем с windows mobile) и може да си го ползваш почти като таблет за филми и музика...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...

Най-добрия за теб вариян е гармин! Съчетават и двата вида които ти трябват и така можеш да вземеш 1 на добри цена и със много стабилни характеристики, вместо 2 слаби. Ако все пак цената те притеснява сега гледам че има модели на гармин които почват от 180 лв. а ако парите не са проблем може да си купиш някои много добър модел с много много екстри. батериите им са като на телефон, няма да си купиваш АА и да ги сменяш, може да си свържиш към заплаката и да караш дни наред ;) Успех в избора.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.