Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 800лв,без HDD

Featured Replies

• Автор

Направо ми разбихте детската психика... Оказва се,че във Варна ,немога да намеря от къде да си взема конфигурация на тези цени...всичко излиза с около 200 лева по-скъпо.

Поръчваш от sky.bg ? Ще трябва да платиш само за доставката. :wors:

Ами поинтересувай се колко ще ти излезе доставката? 30/40 лв.? И си направи сметката кой е по изгодния вариант.

• Автор

Ами ако недай боже се наложи ремонт ? Пак ли София-Варна ...

• Автор

Благодаря на всички за предложенията ,вече имам идея какво търся,само ми остана да си намеря от къде да си го купя изгодно от Варна. Иначе нямам никакъв проблем да ми го докарат от София. Обаче ако се наложи да се покрива гаранцията заради някой проблем,пак ще трябва да го разкарвам Варнма-София ... и тези 150-180 лева разлика да ги дам на куриерски фрими във времето :no-no: Когато поръчам щайгата ,ще пиша :eek:

Приятел. шанса за повреда скоро на този компютър е много малка... поне за следващите 2 години. И все пак има малък шанс за повреда. Аз бих рискувал и поръчал от скай. Сега ще проверя дали имат сервиз някъде близо до Варна.

• Автор

Хаха мерси за труда Иво,но никога не се знае дали няма да дойде с някоя дефектна част и т.н.. нагледал съм се на какво ли не :) Нещо ме тресе параноята ,и на нищо не вярвам. Варна е близо до морето,но далече от всичко останало...

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Само където нещо не мога да се логна в скай... Има някакъв проблем. Ако можеш им се обади и ги питай дали имат сервизи в околността на Варна и те ще ти отговорят :)

Публикувано изображение

Ето и предложение за AMD конфигурация :D

Намали си аватара.

Извинявам се предварително за поста, който е извън темата @Aндрей Ти за лични съобщения чувал ли си ? Няма нужда да оспамваш темата :mad:

• Автор

Сега един въпрос относно HDD. Има ли смисъл да взема SSD 55GB за ОС,и като втори дял един SATA3 500GB,или е по-добре 2xSATA 3 в райд масив ?

Първият вариант попредлено е по-добрият. От РАИД-а може и да не усетиш осезаем прираст, но от ССД с някой от новите контролери можеш да останеш изумен как компютърът реагира.

• Автор

Ето какви са ми притесненията; 1.За SSD дисковете чувам че имат определен брой триене,което не знам дали при работа с swap файла ,или инсталиране на софтуер,няма да му намали живота много бързо,или само формата се брои :) 2.Когато се налага да се load-ва нещо от големия диск (някоя игра примерно) ,няма да се усеща бързината ,която предлага SSD диска,и реално не знам има ли смисъл. А относно райд масива ,един backup,и нямам грижи да си възстановя информацията ,ако се скапе райд-а.

Има си тънкости при ползването на ССД, но определено няма да ти се скапе при триене, както се изрази. Windows 7 автоматично си спира неблагоприятните за ССД-то услуги. Ти самият можеш да коригираш големината или направо да преместиш swap файла на друг физически диск. И двата варианта си имат плюсове и минуси, но ако трябва да се избира от гледна точка на бързодействие, пъргавина и реакция на системата, определено ССД е избора.

веднага мога да ти кажа че сата 3 са по калпави и бързоразвалящи се от сата 2 1 и от Ултра ата дисковете но ти си решаваш виж в дата бг обявите тук там се намират изгодни дискове и се още на нормални цени :P

веднага мога да ти кажа че сата 3 са по калпави и бързоразвалящи се от сата 2 1 и от Ултра ата дисковете но ти си решаваш

Ще се обосновеш ли ? От личен опит ли го казваш и ако е така, на базата на колко бройки ? 10 ? 1000 ?

ами личен не точно ,но 1 во 1 приятел имаше сигейт 160 ка сата 2 работи извесно време не нов 2 ра ръка цял HP Pavilion и работи към 2 години сега е пълен с лоши сектори и пред умирачка отделно аз си бях зел АТА сигеит 2 ра ръка тва да е било преди 2 години пак 160 ка бачка си до ден днешен само малко поскръцва ама няма лоши сектори отделно на познати лаптопите с сата 2 им бяха заминали но бяха WD а те колко са качествени + това съм си говорил с не 1 разбирач кои дискове са по здрави секи знае че ата дисковете или пата са почти 2 пъти по здрави от сата 2 и особено от 3 които сиг са още по скапани са ги направили това е истината за нещастие

Първо, сам си противоречиш на това, което говориш. Последно, според теб, SATA 3Gbit/s ли са по-некачествени, или SATA 6Gbit/s ? 5 диска не са мерило за издръжливостта на дисковете. Освен това, пропускливостта на твърдите дискове, говорим за тази на SATA III, е по-скоро теоретична, отколкото реална. Некачествени серии дискове има (като например 11 серия на Seagate), но да твърдиш, че даден стандарт е скапан, е несериозно. От огромно значение е също така и експлоатацията на устройствата и голяма част от тези проблеми се дължат на ЗКУ-то.

сяка следваща серия като подредба по-добри към по-лоши ATA / Ultra ATA / Sata / Sata 2 / и най лошите Sata 3 >6Gbit/s секи знае ,че когато производителите намерят начин а те го правят след време и скапват продуктите ,като например рециклираните зелени WD / Seagate и др подобни или FSP те пък секи знае ,че новите им захранвания са мн по калпави (без тия с сертификатите ) така е дори 20 диска не са мерило ,но ти казвам с мн хора съм говорил и им се поскапват сата дисковете някои от тях даже не ги човъркат толкова колкото мен самият + още незнам колко хардуеристи и ентусиасти съм говорил по тая тема и мн други и са категорични че преди а и сега де ,че не секи е заебал старата кошница и АТА дисковете им още бачкат а твойта гледна . каква е не казваш

Малко конспиративно ми звучиш, не че производителите не се стремят продуктите им, особено в технологичната сфера, да издържат до края на гаранционния период. Но определено не мога да се съглася, че усъвършенстването на технологиите е за сметка на качеството. Понеже засягаш не само твърдите дискове, а и други продукти. FSP влошиха качеството, вярно е, но това не означава, че това е валидно за всички. При захранванията е малко по-друга темата, там производителите (качествените) не са много, това, че много фирми брандират с лепенки и ги продават за свои е друго. При хард дисковете останаха само две фирми - Seagate и WD, обаче с нищо не виждам да си доказваш думите, че последните серии са най-скапани. Това, че си говорил са разни хора, които твърдят, че разбират нищо не означава. А пък за тая подредба дето си ги наредил, думи нямам. Нищо вярно няма в нея. Ама грам. Моята гледна точка ще разбереш като ми прочетеш това и предишното мнение.

• Автор

Значи ще рискувам с една A-Data 64GB turbo blabla ...не помня точно модел. На него ще си сложа ОС,но не мисля да местя swap файла,защото това ще забави четенето когато се налага да се ползва тоя файл. П.П.Мерси за офф-топика,понаучих това-онова .. :ohmy:

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.