Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на бойлер

Featured Replies

Тази случка се случи в моят град, но........

В нашият град хората не са особено богати  и търсят най - евтините решения. По принцип тази техника се монтира от самозванци, комшии или безхаберни майстори. Понякога самите собственици искат изпълнение на безумни решения и то напук на всякакви правила за безопасност, позовавайки се на довода (плащам си и искам) 

Е, и бойлера може да си е бил дефектен, но съмнявам се!!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

то по нашенско си е беднотия...карали са ме да върша какви ли не дивотии, само и само бойлера да тръгне, пък утре щели да купат квото требва......всичко е свършвало с резане на всички кабели в бойлера, за да не го подкарат....след месец къпане на кофи и бързовари намират пари за нужното.......гаден съм, ма си мисля, че съм спасил животи........затова и тук не давам съвети, пак заради едното спасяване на човешки живот......

rulom, хубаво е да си настояваш своето,т.е. да се прави както тябва да бъде, ще те запитам нещо. В Германия, сега са рядкост, но на всеки ел.бойлер си има канал за отводняване на водата от предпазния вентил,който работи без проблем 10-15г.. Аз също съм монтирал мн бойлери  в БГ, но досега не съм видял от клапана да изпуска излишната раширена вода. Причината е от там, аз съм имал случай в къщи, комбинираният клапан не задържа водата , когато е спряна от ВИК и половин час от смесителя излизаше пара. Помня през 70-80г , как един бойлер и комбинираният клапан и реотана издържаха дестки год. ,сега слагаш реотан и сед мес. повреден. И една молба, ако не тайна да обесниш, как да монтираме бойлерите за да не гърмят, то е още по хумнна постъпка за форума, а не дай си боже и за Бъгария.

балки, отново ръсиш глупости!...нема как по никой физичен закон при спряла вода и обратно налягане от бойлер клапан да протече....бе деаба маа му, почвам да се нервим!!!....земете учебници по физика от 5 до 8 клас барем и попрочетете нещо !!!!
в момента група граждани от Оряхово съдят ВиК заради проблеми и течове на тези клапани и не щото немало вода, а щото в сменения водопровод по европеска програма СА калкулирани, ама НЕМОНТИРАНИ вентили за редуциране на налягане....специално за теб и общата маса пускам линк за запознаване  http://prostream.bg/catalog/2973_ventil_za_reducirane_na_naliagane.html  
предвид това, че тръбите са пластмасови и издържат, както и увеличават напора в непикови часове, нема винтил за бойлер, който да е настроен за до 5 атм. и да бачка на 10 атм налягане на ВиК мрежата!!!! ...теча при завишено или изравнено налягане е гарантиран !!
единственото спасение е всеки абонат да си монтира такъв за битовите нужди....3/4 винтил регулиращ еднофамилна къща струва около 50-70 лв. ама спасява и предотвратява много главоболия !!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
поради намаляване на жичкаджииската работа се занимавам и с ВиК, отводителни сифони на паровъздушен клапан поставям много преди германците да измислят готово решение за това!
да подчертая: КЛАПАНА НЕ ТРЯБВА ДА ИЗПУСКА НИЩО....той Е ЗАЩИТЕН, А НЕ РАБОТЕН !!!!
Сифона го поставям именно заради малоумната ВиК политика, както и за източване при чистене..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
бойлера ми е максимално защитен, доколкото е възможно това в нашата страна, лиспва ми единствено ДТЗ, ама при начина на ползване е излишно. през лятото съм на панел и не ползвам ток, когато е на ток е на часовник, който вкл'чва нагревателя след 23:00 часа до 06:00, после няма начин да работи, отделно на осветлението на банята имам монтиран контактор, който като светнеш разпада фазовата връзка към бойлера, пак отделно, всичко това е заземено с поцинкован фабричен заземителен кол.
допълнителна защита, срещу взрив е и ползването на меки връзки, което не одобрявам, ама върши работа, имам случай на 2 наводнени апартамента, защото бойлера не е изключил и се е спукала меката връзка....
....отделно си ми е и използването на нерекламиран модел бойлер с два нагревателя, като постоянния режим на работа е на 1 kW

....това е накратко......всеки който иска да бъде защитен го убеждавам да монтирам аз бойлера, както и да избера модела бойлер, за тези които не вдяват и гледат реклами турам слаби бушони, и дълги и евтини меки връзки....

Редактирано от rulom (преглед на промените)

имам монтирани и ремонтирани 4000/4 хиляди/ бойлера и досега никога  не съм обиждал някого за прост,а вие от вашия пиедестал обиждате на ляво и на дясно. монтаж на бойлери съм правил 1980 год за 1 път.няма да обсъждам,ценза си,нито способностите си-само едно ще кажа-момче младо простено ти е заради възрастта

а вашите редуцир-вентили за 1 път монтирах 1995год=

и научи българския-поставям предпазители,а не турам бушони

а сте срам за професията-щом се наричате жичкаджия.-спокойно(без............ нерви)ще съм ви на вас майстор по ел.услуги

и ще позволя още един съвет-понякога и най-екзотичните/според вас най-глупавите/решения могат да провокират у професионалиста чудесни решения.така че хайде без квалификации и да се уважаваме

и ще позволя още един съвет-понякога и най-екзотичните/според вас най-глупавите/решения могат да провокират у професионалиста чудесни решения.

Моля!!!!???  :no-no:

Това изобщо не звучи професионално!!!!

Най - глупавите и екзотични решения могат да провкоират взрив или смърт - не дай Боже!!!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.