Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на лаптоп до 1150 лв

Featured Replies

Лаптопа ще се ползва за интернет,филми,клипове и някой игри предимно Warcraft(dota) но може понякога да пускам някоя по НОВА игра на минимални настроики нямам предпочитания за марка ето този асус ми допада ASUS, а дали има проблем , че рам паметта е 1 плочка , а е по хубаво дуал чанел и паметта на видеото е ддр 3 даваите предложения за др лаптопи

Този лаптоп си е чисто казано Геймърси,за тези пари е голяма далавера. NVIDIA GEFORCE GT540M - видеокарта с 2GB собствена DDR3 памет С това видео няма да имаш проблем с никоя игра.

Редактирано от procesorKapacitet (преглед на промените)

• Автор

Даваш още 30 или 50 лв. и имаш дуал чанел

Виж и този http://laptop.bg/lap...k_4530s_A1G04ES

това хп е хубаво но видеокартата май е по слаба от тази в посочения от мен асус.Макар че като прочетох какво се пише в ревюто на хп ми изглежда доста привлекателно.

Редактирано от uL7r4 (преглед на промените)

Е то ако пречи,че е 1 плочка те хората няма да го произвеждат и двете предложения са добри,но според мен HP е по-добро а от страна на видео картата,че е 1гб няма никакво значение.

Знам ,че моето предложение надвишава бюджета но все пак смятам ,че можеш да отделиш още малко за да получиш нещо наистина сносно :D - http://laptop.bg/lap...d_y570_59311065 . Поздрави от мен !!

ПС: По-добра видео карта от тази здраве и кажи. Виртуалната памет не е от голяма значение.

Редактирано от profesionalista (преглед на промените)

• Автор

Знам ,че моето предложение надвишава бюджета но все пак смятам ,че можеш да отделиш още малко за да получиш нещо наистина сносно :( - http://laptop.bg/lap...d_y570_59311065 . Поздрави от мен !!

ПС: По-добра видео карта от тази здраве и кажи. Виртуалната памет не е от голяма значение.

Доста примамливо е твоето предложение но ми идва малко скъпо така , че мисля да се насоча към з570 или асуса но кажете кой от двата е по - добър и прочетох че на леновото колонките са JBL по добри и нямало почти изкривяване в звука при усилване на макс, а при асуса след 70% се осещало изкривяване на звука иначе др-те характеристики са еднакви . Моля ако някой има опит с тези модели да ме насочи защото това ми е първата покупка на лаптоп досега съм ползвал само десктоп к-ри

Редактирано от uL7r4 (преглед на промените)

В такъв случай мисля да подкрепя леновото.Струва ми се по доброто решение,а и не му плащаш за марката като при Асуса. :(

Ако погледнеш промокоталога на Технополис има същото леново на същата цена но с колонки леново

Доста примамливо е твоето предложение но ми идва малко скъпо така , че мисля да се насоча към з570 или асуса но кажете кой от двата е по - добър и прочетох че на леновото колонките са JBL по добри и нямало почти изкривяване в звука при усилване на макс, а при асуса след 70% се осещало изкривяване на звука иначе др-те характеристики са еднакви . Моля ако някой има опит с тези модели да ме насочи защото това ми е първата покупка на лаптоп досега съм ползвал само десктоп к-ри

Аз преди няколко дни си взех Lenovo y570 само че версията с Core i7 , NFS The Run върви на Ultra графика, колонките на JBL са доста добри, по слаби са от тези на Dell XPS но и там цената е съвсем друга (2600лв+), батерията в не натоварено положение (балансиран режим и разглеждане на страници в нета) издържа над 5 часа (като посоча на батерията показва дори 7 часа :cheers: ) аз лично не съм тествал колко издържа но според ревю което четох издържа около 5 часа и 30 мин, в натоварено положение вече нещата са съвсем други ... издържа около 1 час :D. Корпуса е доста хладен на пипане, дори когато лаптопа е натоварен и вентилатора издухва доста топъл въздух. Нещо което ми направи впечатление е че лаптопа има хардуерен бутон за изключване на NVidia-та :clap:

колкото до Asus-a в мултирама го има на същата цена само че с 6 GB RAM, макар че според мен до някъде е по добре да е само 4 GB и после да се купи допълнително още 4 GB за около 50 лв :ohmy:

аз първо мислех да взема Asus-а, после видях Lenovo-то с Core i5, а след това и Core i7 и се метнах на него :D

• Автор

а има ли начин да си взема y570 s i5 i gt 555 с 1ГБ и да е до 1250 МАКС и дали гт 555м с 1 гб е по-бърза от тази с гт540м 2 ГБ

Ами малко ме съмнява да успееш да го намериш за 1200 лв, по принцип цената му е ~1350лв. NVidia 540m по принцип би трябвало да е с 1 GB RAM собствена памет + 1 GB споделена, бързината на картата не се определя от количеството RAM памет :) по принцип според notebookcheck.net разликата между 540m и 555m е около 20% в полза на 555m. Това допренесе при мен да избера Lenovo-то а не Asus-a, а след като видях че разликата в двете конфигурации на Lenovo е ~90 лв с (Core i5 и Core i7) реших да взема i7 ... незнам дали знаеш но мобилните core i5 са пак двуядрени, а не както при десктоп процесорите - четириядрени :wors: винаги съществува и вариант за на изплащане ако не ти стигат някакви пари може да вземеш остатъка на изплащане за няколко месеца, лаптоп не се купува всеки ден :rap:

а има ли начин да си взема y570 s i5 i gt 555 с 1ГБ и да е до 1250 МАКС и дали гт 555м с 1 гб е по-бърза от тази с гт540м 2 ГБ

Приятелю отгоре кратко и ясно ти обясних,че виртуалната памет не е от голямо значение (ако не знаеш какво е това виртуална памет- това е тези 1 и 2 gb за които толкова говориш) . И да има lenovo Y570 с i5 , но i7 е далеч по добро решение.

Приятелю отгоре кратко и ясно ти обясних,че виртуалната памет не е от голямо значение (ако не знаеш какво е това виртуална памет- това е тези 1 и 2 gb за които толкова говориш) . И да има lenovo Y570 с i5 , но i7 е далеч по добро решение.

Това не е виртуална памет... Това е видео памет (във видео картата). Виртуалната памет допълва RAM-та софруерно в SWAP файл и се управлява от операционната система и се записва в/у HDD-то.

Иначе си прав- видео паметта НЕ определя бързината на видео картата. Единствено има значение да е достатъчна за определена игра и нейните нужди. Това, което определя бързината на видеокартата са нейният процесор (да, видеото има отделен процесор), броят на поточните транзисторчета (CUDA ядрата), вида (не обема) на видео паметта и големината на шината на видео картата. И това, че дадена видео карта има да кажем 2 GB видео памет не я прави геймърска! Ще дам и пример:

1. SAPPHIRE 2048M HD6450 DDR III - 115.76 лв.

2. SAPPHIRE 1024M HD6790 DDR 5 - 242.71 лв.

3. GIGABYTE 1280M GTX570 - 648.23 лв.

Картите са за настолен компютър, но все пак са доста показателни за примера, който искам да ти дам. Не обема е определящ за бързината на една видео карта...

Погледни тази тема. Аз лично НЕ препоръчвам покупката на лаптоп за игри.

Този лаптоп си е чисто казано Геймърси,за тези пари е голяма далавера.

NVIDIA GEFORCE GT540M - видеокарта с 2GB собствена DDR3 памет

С това видео няма да имаш проблем с никоя игра.

С това изказване ме закопа. Да ти кажа, че този лаптоп е доста далеч от геймърските, както по цена така и по качество. Ползвам чат-пат лаптоп с почти същите параметри и същата видеокарта като този и да ти кажа, че са малко новите игри, които подкарва на повече от medium с нормални кадри и то на цената на доста височки температури.

Автора на темата ако има възможност да си купи настолен компютър е доста по-добър вариант. Игри и лаптоп под 2000лв аз не ги слагам в едно изречение- не защото няма да вървят, а защото тези машинки не са направени за постоянен товар, а да не им коментирам охлаждането...

С това изказване ме закопа. Да ти кажа, че този лаптоп е доста далеч от геймърските, както по цена така и по качество. Ползвам чат-пат лаптоп с почти същите параметри и същата видеокарта като този и да ти кажа, че са малко новите игри, които подкарва на повече от medium с нормални кадри и то на цената на доста височки температури.

Автора на темата ако има възможност да си купи настолен компютър е доста по-добър вариант. Игри и лаптоп под 2000лв аз не ги слагам в едно изречение- не защото няма да вървят, а защото тези машинки не са направени за постоянен товар, а да не им коментирам охлаждането...

Подходящ за Игри

Не спори сега като хората които разбират не по малко от нас,че е за игри.

Подходящ за Игри

Еми не знам ти колко разбираш и какъв опит имаш, но аз много добре знам кой лаптоп "става" за игри и кой е наистина подходящ. Не знам изобщо имаш ли лаптоп и ако играеш игри на него дали си имаш на идея какви температури достига. Щом си решил да си отстояваш позицията я подкрепи с нещо а не да казваш, кое за какво е подходящо, защото имам 2 лаптопа в момента и доста ми минават през ръцете. До сега не съм "срещнал" някой, който е подходящ за игри ( обикновено са такива с цена между 800-1300лв) :mark: А за тая видеокарта - лично съм я тествал няколко дни и за лаптоп с подобен бюджет е добра, но дори Mafia 2 не подкара добре на medium. Няма смисъл човек да се залъгва с подобен лаптоп ако има възможност за настолен компютър. Ако е наложително да е мобилен тогава този е добър, но не бих играл тежки игри на него ако искам да го задържа повече при себе си. QuickJO даде линк към тема в която сме обсъдили това, така че няма какво да обяснявам повече.

Редактирано от kichuka (преглед на промените)

Подходящ за Игри

Колко такива сме ги виждали... Особено в разни техно маркети. 800 лв.- геймърски лаптоп. Не веднъж или два пъти е обсъждано тук, а и на друго места. Това са подвеждащи реклами и трикове с цел да си пробутат боклуците. Понятието геймърски лаптоп не се съчетава с този бюджет! А не случайно има тема, в която е обсъдено всичко това. И не случайно там има едно изречение- не, че няма да подкарат игрите, просто не са подходящи. И е обяснено и защо това е така. Няма да се повтаряме по 100 пъти. Събрано е в една тема, дал съм линк- прочети. Там съм се обосновал технически, а не щото някой някъде написал нещо с цел да си продаде залежалите стоки. Тва е като рекламите за прах за пране- всяка пере по-добре от другата... Само леля Мими обаче, знае коя е най-добрата, ама не казва :)

^ Точно, това че са написали подходящ за игри не означава че е такъв, също така от игра до игра има голяма разлика, все пак и пасианса е игра :) Пишат така защото много хора незнаят какво да гледат при избора на лаптоп или компютър и за много хора е важно да има много GB дори и да се опиташ да им обясниш те си знаят тяхното ... че 2 GB са повече от 1 GB следователно картата с 2 GB е 2 пъти по добра от другата и когато се опиташ да обясниш често се случва да си помислят че по скоро не разбираш и се опитваш да им пробуташ нещо по скъпо но по слабо ... :shy11:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.