Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как действа функцията ФИЛТЪР?

Featured Replies

Здравейте! :whist: Преди около месец премахнах задължителната регистрация в сайта ми, за да улесня коментиращите, предполагайки че мнозина се отказват заради нея. От онзи ден обаче получавам стотици спам-съобщения, всичките като коментари на една от вътрешните страници, която е под формата на публикация. Изтривайки ги (отбелязвам като спам и после изтривам всички наведнъж), забелязах бутона ФИЛТЪР. Започнах днес да го използвам след маркиране на спамовете, при което маркировката им изчезва и после ги трия по описания начин. Надявам се програмата да запаметява адресите и да не допуска повече спам от там, но това е само предположение. Моля знаещите и препатилите да споделят опита си! Поздрави! :)

Не е по начина когото очаквате. Това е просто надпис на бутон, замислен от уеб-програмиста. Това е submit-бутон, част от форма, която не виждате. В ляво от него има падащ селектор. За да разбере логиката, че нещо трябва да се изпълни според предпочитанието на админа, този бутон трябва да се натисне, това му е ролята, да изпрати вашите предпочитания според възможните. Най-добре си върнете задължителната регистрация. Който иска ще пише, който не иска и без регистрация няма да пише. Или създайте htaccess файл и напишете всички адреси на спамъри в него. Сложете го в корена на сайта. В интернет тези IP адреси се намират лесно, остава да ги копирате. По този начин значително ще намалите ботовете. Най-лесно навлеците може да отрежите като видите адресите им. Има в таблица wp_comments, поле comment_author_IP в базата данни. Копи-постави в въпросния файл и повече ги няма за вас. Минава за идея да добавите в формата за коментари capcha.

• Автор

...

Минава за идея да добавите в формата за коментари capcha.

Благодаря, ще проуча предложенията Ви, че не всичко разбрах веднага. Току що инсталирах препоръчания ми от познат плъгин Akismet, да видим какъв ще е ефекта.

Извинявам се за невежеството, но и capcha не знам какво е. :rolleyes: Да не е допълнителен код за въвеждане, освен @дреса? И за него трябва да потърся плъгин, май...

• Автор

Препоръчаният ми плъгин срещу спам-коментари Akismet, който инсталирах онзи ден, веднага ги спря! :ph34r:

Вчера добавих и препоръчания от Profruit плъгин capcha (математически, който не ми харесва особено), но също би трябвало да е една бариера срещу машинния спам. Ще опитам без да връщам регистрацията, защото желаещите да коментират и без това са много малко и не бих искал да изпусна нито един.

Днес виждам, че нямам спам и че Akismet е задържал над 300 коментара. Озадачава ме обаче друго - ако capcha има търсения ефект, защо тогава Akismet продължава да "лови" спам? Вчера беше спрял 180, днес покзва над 350, значи или допълнителният код нищо не спира, или двата плъгина действат на различни нива...

• Автор

Днес забелязах, че Akismet е спрял вече над 1300 спам-коментара за двата дни. Като погледнах обаче статистиката се оказа, че това се отразява на трансфера и от хостинга скоро ще изпищят (на най-ниската тарифа съм). Затова изключих Akismet и оставих само capcha. Това беше преди 2 часа и още нямам нито 1 спам, което ме обнадеждава.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.