Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

въпрос за лампа тип "луна"

Featured Replies

Здравейте извинявам се за не особено типичния и труден за обесняване въпрос, но имаме проблем с луните в банята по тавана, т.е прекалено бързо изгарят, та мислъта ми е някой може ли да помогне и да ми обясни как точно мога да я сменя защото не е катп сменянето на типична крушка. Благодаря предварително.

Привет. Искам да ти кажа,че в повечето случай този тип лапми-луна си изгарят бързо и това изобщо не бива да те притеснява.Това е така защото, като всяко осветително тяло и те отделят голямо количество топлина,но понеже са в затворено пространство,тя не може да се отдава и си "заминават". Те са по-скоро за фаца отколкото да светят. За да не горят толкова често трябва да се монтират на разстояние поне 10см от главния таван. На какво напрежение работят на 220v или понижено ??Това също има значение. За сменянето няма нищо сложно,предполагам,че на фасунгата има капаче,затова ти изглежда трудно. Просто го махни и я смени,но не забравяй да изключиш напрежението ПРЕДИ ТОВА !!! Ако можеш дай и една снимка да се види нагледно кое и как ще стане.

• Автор

мерси за изчерпателния отговор еми не работят на 220 с трансформатор са 150v беше до колкото помня той , ето снимка

post-49147-0-63339700-1322999807_thumb.j

Редактирано от жената на шефа (преглед на промените)

така,значи съм познал,има капачка,махаш капачката и сменяш това е.

така,значи съм познал,има капачка,махаш капачката и сменяш това е.

И не трябва новите да се пипат с пръсти въобще

На снимката се вижда - двете крайчета на металната скоба се стискат едно към друго и така се разглобява.

Иначе работят не на 150, а на 12V променлив ток.

Капитане, ако не се бъркам, точно в случая изобщо няма нужда да се пипа голата крушка - това, което се сменя, е в такъв вид.

На снимката се вижда - двете крайчета на металната скоба се стискат едно към друго и така се разглобява.

Иначе работят не на 150, а на 12V променлив ток.

Капитане, ако не се бъркам, точно в случая изобщо няма нужда да се пипа голата крушка - това, което се сменя, е в такъв вид.

Ааа, ако са такива да, макар че никога не се знае ;)
  • Автор

благодаря много на всички ще опитам утре на светло след като стисна скобите самата луна не е нужно да се развърта ами направо пада предполагам

благодаря много на всички ще опитам утре на светло след като стисна скобите самата луна не е нужно да се развърта ами направо пада предполагам

мисля че няма да падне, а трябва леко да се дръпне

То ако падне значи е разширена фасунгата и няма да свети лампата защото няма да прави контакт. би трябвало да е на резба или да е по-тясна самата фасунга за да се натегне лампата.

• Автор

много благодаря на всички, луната е отремонтирана ;)

Много бързо ли? ;) За осем години имам една изгоряла във бокса, там са три лампи, във хола имам 12 а във банята четири. Всичките са 12v50w всичките са монтирани преди осем години и светят постоянно.На това ако му викаш много често изгаряне....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.