Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра не зарежда Windows XP

Featured Replies

Добър ден на всички.Имам едно проблемче.Имам много стар компютър в който имам много важни снимки и документи и днес бях решил да ги изтегля на лаптопа.Да обаче при включване ми показа ,че ми липсва файла C/windows32/sistem и т.н.Следователно взех стартовия диск на Windows XP промених там от настройките да чете първо от CDROM-а и след това го рестартирах и от тогава постоянно ми излиза това : "Searching for Boot Record from CDROM..Not Found Boot Failure Reboot and Select proper Boot Device or Insert Boot Media in selected Boot Device.""Помислих че проблема е от CD четеца и затичах да взема нов ,но пак не стана и сега седя с 3 компютъра и не мога да си свърша работата.Много ще съм ви благодарен ако ми помогнете.И между другото с компютрите не съм на Ти ,а повече на едно голямо Вие . Поздрави от мен

Пробвай с друг диск да боотнеш? Но ако само искаш снимките и документите, използвай лайв сд на windows xp или както имаш с ОС. След като стартираш от него - би трябвало да можеш да ги прехвърлиш на флашка и на си я правиш каквото искаш. Другия начин е да откачиш твърдия диска на проблемната машина и да го сложиш като 2-ри на друга такава работеща в момента...

Добър ден на всички.Имам едно проблемче.Имам много стар компютър в който имам много важни снимки и документи и днес бях решил да ги изтегля на лаптопа.Да обаче при включване ми показа ,че ми липсва файла C/windows32/sistem и т.н.Следователно взех стартовия диск на Windows XP промених там от настройките да чете първо от CDROM-а и след това го рестартирах и от тогава постоянно ми излиза това : "Searching for Boot Record from CDROM..Not Found Boot Failure Reboot and Select proper Boot Device or Insert Boot Media in selected Boot Device.""Помислих че проблема е от CD четеца и затичах да взема нов ,но пак не стана и сега седя с 3 компютъра и не мога да си свърша работата.Много ще съм ви благодарен ако ми помогнете.И между другото с компютрите не съм на Ти ,а повече на едно голямо Вие . Поздрави от мен

Нямаш ли накаква риковъри програма като Acronis
  • Автор

Благодаря за съветите.Затичах от един приятел и взех оригинален диск ,но пак не става и ми изписва същото съобщение.С възстановяване на инсталацията опитвах ,но не става. DD-WRT ще съм ти задължен ако ми дадеш малко повече информация за програмата Acronis и как се работи с нея , защото до сега не съм я използвал.Мерси предварително ! :ohmy:

Пробвай с друг диск да боотнеш?

Но ако само искаш снимките и документите, използвай лайв сд на windows xp или както имаш с ОС. След като стартираш от него - би трябвало да можеш да ги прехвърлиш на флашка и на си я правиш каквото искаш.

Другия начин е да откачиш твърдия диска на проблемната машина и да го сложиш като 2-ри на друга такава работеща в момента...

Това с дисковете не го разбрах,но мога ли да откача твърдия диск (настолния компютър) и да го свържа с работещия (лаптоп). Би ли ми обяснил как може да стане ?

Нямаш ли накаква риковъри програма като Acronis

DD-WRT ще съм ти задължен ако ми дадеш малко повече информация за програмата Acronis и как се работи с нея , защото до сега не съм я използвал.Мерси предварително ! :)

Следователно взех стартовия диск на Windows XP промених там от настройките да чете първо от CDROM-а и след това го рестартирах и от тогава постоянно ми излиза това

Това ти изречение, може ли да го обясниш малко по подробно, какво точно и къде влезе?

• Автор

Това ти изречение, може ли да го обясниш малко по подробно, какво точно и къде влезе?

Четох по форумите ,че първо трябва да променя от BIOS да търси от CDROM -а операционната програма за да започне да се поправя.

Може би не го обясних достатъчно подробно.Когато пусна кошника натиснах DEL ,след това Advanced Setup и там на 1-st 2-nd и 3-rd Boot Device и трите ги промених да бъде на CDROM

Четох по форумите ,че първо трябва да променя от BIOS да търси от CDROM -а операционната програма за да започне да се поправя.

Така операционната система почва да се инсталира, освен ако, не сте избрали Recovery Console, въпроса ми е дали избрахте това, а и не вярвам да сте го избрали, тъй като ви пуска на дос промпт, което си е приключение, ако не сте запозната с командите.

Ако не сте избрали R за recovery console, сте пуснали инсталация на операционна система. Която по принцип забърсва/изтрива теоретично/ C устройство. Тази инсталация при избиране на next,next по принцип прави подпапка windows old в главната директория, която ще съдържа някои основни важни папки с информация.

Следващия въпрос, като сте пипали биос, да не би случайно след задаване на първо бутващо устройство да е вашия cd-rom, да не сте указали кое е второто устройство? И сега да не може да намери бутващия хард диск.

Сега видях редакцията - ами като пуснете следващия път кошницата - пак натиснете същото копче и на второ място си изберете хард диска. :)

Редактирано от bluelight (преглед на промените)

• Автор

Сега видях редакцията - ами като пуснете следващия път кошницата - пак натиснете същото копче и на второ място си изберете хард диска. :)

Сега ще ти задам един може би абсурден въпрос ,но как е означен твърдия диск ? IDE-0 , IDE-1 , IDE-2 , IDE-3 , ZIP A:/LS120 , ATAPI ZIP C: , SCSI ? :D

чак пък четири ide. Би трябвало да има надпис срещу тях, ама айде, срещу ide номера на CD-ROM устройството ако е зададено да е 1, ти избери IDE-0 или обратно.

Дай модела на дъното и на харддиска.Ние ще потърсим в Google и ще ти напишем правилните настройки на BIOS. :)

• Автор

чак пък четири ide. Би трябвало да има надпис срещу тях, ама айде, срещу ide номера на CD-ROM устройството ако е зададено да е 1, ти избери IDE-0 или обратно.

Да видим.Направих каквото ми казахте.Не само с IDE-0 ,но и с IDE-1 IDE-2 IDE-3 .Но само при IDE-0 имаше ефект и той се изразяваше в това да ми се появи черен екран и след това отново да ми изпише : Windows could not start becaouse the following file is missing or corrupt : WINDOWS /SYSTEM32/CONFIG/SYSTEM

You can attempt to repair this file by starting Windows Setup using the originah Setup CD-ROM

Дай модела на дъното и на харддиска.Ние ще потърсим в Google и ще ти напишем правилните настройки на BIOS. :)

Компютъра е много стар.American Megatrends AMIBIOS 2000 K7SEM Release 03/10/2003 Pro 1600+ . Хард диска : Excel Stor Venus 160 GB Model- V8160 .... Made in china :D ,но за дъното не мога да ти помогна ,защото никъде не пише освен едно K7SEM

Да видим.Направих каквото ми казахте.Не само с IDE-0 ,но и с IDE-1 IDE-2 IDE-3 .Но само при IDE-0 имаше ефект и той се изразяваше в това да ми се появи черен екран и след това отново да ми изпише : Windows could not start becaouse the following file is missing or corrupt : WINDOWS /SYSTEM32/CONFIG/SYSTEM

You can attempt to repair this file by starting Windows Setup using the originah Setup CD-ROM

образоваш се - http://support.microsoft.com/kb/307545/bg

или ползваш някоя жива дистибуция - http://bg.wikipedia.org/wiki/Жива_дистрибуция

да достъпиш файловете до харддиска. И да ги копираш теоретично, ако това чудо има usb входове и познае флашката.

Трети вариант, откачаш харда, закачаш го някой работещ компютър, копираш си каквото трябва и си ОК. Естествено спазваш правилата харддиска да бъде захранен от захранващ кабел и бъде свързан с новото дъно с подходящ кабел.

• Автор

Накрая май ще го занеса на сервиз.Мерси все пак за помоща.Поздрави!

post-82241-0-58351500-1323283939_thumb.j Това ли е дъното? Ето и линк към драйвери и мануал.

На IDE 1 вероятно са разположени IDE-0 и IDE-1 ,а на IDE 2 - IDE-3 и IDE-4(ако точно такива опции ти предлага биоса)

Редактирано от kashchey (преглед на промените)

Защо не се пробваш да влезеш под DOS или нещо подобно ?

На лаптоп няма как да закачиш твърд диск от настолен компютър без специализиран хардуер (чекмедже за IDE дискове с USB или друг интерфейс към лаптопа и отделно захранване). Сега нека уточним последно целта на занятието със стария компютър и повредения Window? 1. Целта е да си вземеш само необходимата информация? 2. Целта е да си оправиш Windows-a до работещ и да си вземеш инфото? Правилните настройки в Bios в твоя случай (след натискането на Del) са: First boot device: CD-ROM Second boot device: IDE-0 Опитвал ли си да влезеш в Safe Mode?

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.